Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Gyermek elhelyezési per fórum

Gyermek elhelyezési per (beszélgetős fórum)


6. birebora (válaszként erre: 4. - Molly.os)
nov. 29. 17:12
Hát ez rosszul hangzik. Kell bizonyíték, rendőrség, szomszédok, szülők, fotók, látlelet, vedd fel videóra, kameráztasd be a lakást, bármi amivel tetten érhető. Borzasztó lehet így élni, nagyon sajnállak:(
5. levarosbukta (válaszként erre: 4. - Molly.os)
nov. 29. 14:51

Nagyon, nagyon súlyos ok kell lennie ahhoz hogy az anyától elvegyék a gyereket és az apa felügyelete alá helyezzék. Hál'istennek Magyarországon még a törvény erősen az anya mellett áll és hiába fenyegetőzik az apa a bíróság csak a legkirívóbb esetekben dönt úgy hogy nála legyen elhelyezve a gyerek. Ezt pénzzel nem lehet elintézni. Úgy hogy fenyegetőzzön ahogy akar nem kell beijedni tőle. Nem az övé az utolsó szó.

A tartásdíjról nem mondhatsz le, mert az nem a te kapod hanem a gyerek.

Bizonyítékot pedig az agresszivitásáról mindenképpen kell szerezni, ha legközelebb bedurvul, tör-zúz ne'adj isten látod rajta hogy drogos állapotban van rá kell hívni a rendőröket. Ha ezt nem léped meg nem fogod tudni a láthatást korlátoztatni.

4. Molly.os (válaszként erre: 3. - Birebora)
nov. 29. 14:07

Januárban lesz 3

Az a baj hogy ugyan a drogozásra nem kevés bizonyítékom van, viszont sajnos tapasztalatból tudom hogy itthon pénzen minden megvehető, ő pedig meg fenyegetett, hogy ha fel merem ellene használni akkor az sem érdekli ha az övé sem lesz de el veteti tőlem is. Sajnos képes rá, van elég pénze hogy fizessen és mondva csinált indokkal el vegye tőlem is, a gyerek meg intézetben kössön ki.

Talán az egyetlen amit fel tudnék használni hogy többször is anélkül voltunk együtt hogy én akartam volna sőt ellenkeztem, de ezzel meg az a baj hogy hiába minősül erőszaknak nincsen rá bizonyítékom,amit be tudnék nyújtani.

A dtogozason kívül az agresszióra van annyi bizonyítékom hogy mennyi kárt okozott a lakásban de azt nehéz be bizonyítani hogy ő tette, és ezt ő is tudja

nov. 29. 10:32

Megértelek, mindazonáltal azt mondom fizessen csak. A gyerektől vennéd el ha beleegyeznél, hogy ne fizessen. Abban sem vagyok biztos, hogy azt megítélik, hogy ne lássa a gyereket csak havi 1x és a te felügyeleteddel. Ahhoz komoly indok kell. Lehet, hogy a drogozás az.

Hány éves a gyerek?

nov. 29. 10:06

Ha már az induláskor lehet látni, hogy ilyen problémák lesznek, jobb saját ügyvédet megbízni.

A keresetben persze lehet kérni bármit, de azt tudni kell, hogy a kapcsolattartás és a tartasdij nem függ össze, egyik nem a másiknak az “ára” úgymond.

Ha így szeretnéd a kapcsolattartást, azt eléggé meg kell indokolni, alapos okok kellene hozzá. Már persze ha apuka nem egyezik bele, mert egyezséget lehwt kötni a bíróság előtt így.


Költségmentessége lehet kérni a perben, de az nem eredményezi egyúttal a pártfogó ügyvédet is, azt külön kell kérni a kormányhivataltól. De ismétlem, ilyen problémás esetben jobban jársz egy saját, fizetett ügyvéddel.

Az eljárás elején - ha csak szülői felügyelet és kapcsolattartás a per tárgya - nem kell fizetni semmit, ez úgynevezett tárgyi költségfeljegyzési jogos eljárás. A végén kell kifizetni az illetéket meg az esetleges más költséget, pl pszichológus szakértőt, ha ki lesz rendelve, pernyertesség-pervesztessèg arányában. Ezekre lehet kérni költségmentességet.

nov. 29. 08:27

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy be adhatom úgy a kérelmet, hogy csak az enyém legyen a felügyeleti jog, és nem tartok igényt gyerek tartásra de ezért cserébe azt se szeretném hogy apuka láthassa a gyereket, vagy max havi 1x és azt is csak az én felügyeletemmel?

Illetve tudom, hogy lehet kérni mentességet a bírósági költségek alól ami álltál kihelyezett ügyvédet is kapok. Ezt a kérelem beadásakor vagy majd külön a bíróságtól kell kérni?

Mielőtt itt bárki megkövezne hogy miért nem akarom hogy apukának láthatása legyen, elmondom.

drog problémái vannak, ezen felül még agresszív és aljas is. Mivel ismerem tudom, hogy csak ellenem nevelné a gyereket, a gyerek tartást meg amúgy sem fizetné vagy ha igen a fizezéséhez mérten elég megalázó összeget, mivel ő keres 350ezret de csak minimál bérrel van bejelentve és hajtja is mindenkinek hogy szarul keres, hogy véletlen se legyen senki aki igazolni tudja, mennyit is keres valójában, nekem meg nem kell hogy ő él mint a kis király a mi szemünket meg kiszúrja 20ezerrel. Akkor már inkább ne fizessen, mert alamizsnára nem tartok igényt, na meg a nem fizetés miatti here-hurcára is csak én mennék rá ő meg még élvezné is, és ezt az örömöt nem akarom meg adni neki. Lehet hogy nem keresek sokat de ha eddig meg oldottam ő nélküle akkor eztán is meg fogom.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook