Gyerektartás hiánya (beszélgetés)
Tök mindegy minek nevezik, de ellátás jár a gyerek után. Ez a krumpli és burgonya, kerékpár-bicikli esete, mindegy melyik szót használjuk, mindenki tudja, aki magyar, mit jelent.
A valasinfo.hu oldalon is még, gyerektartás néven szerepel.
Sajnos, már lehet, a végrehajtó és kész. Ez 100%
Hülye világot élünk. Pl látom, hogy valaki elmegy hosszabb időre, tudom van pénze a számláján, én írok neki felszólító levelet, hogy tartozik x forinttal, persze a szerencsétlen nem tudja átvenni, visszamegy, hogy nem tudták kézbesíteni, azt a levelet a törvény kézbesítettnek fogja venni, amit nem volt hajlandó átvenni a címzett. Bemegyek a végrehajtóhoz, hogy felszólítottam, hogy fizesse ki a tartozását, de nem tette meg, mint a szél úgy levonják a bankszámlájáról.
Mielőtt azt írnád, ilyen nem lehet, DE lehet, a családban történt meg. Most a szerencsétlen a bíróságra járhat az igazát bizonygatni. Ennyit a jogról.
Majd megoldják a barátnődék. Amikor egy gyermekes pasival jön össze az emberlánya, a pakliban benne van biza, hogy a gyerekkel problémák is adódhatnak. És nagyon valószínű, hogy éppen a két szülő közös hülyeségét, a gyerek issza meg.
Ha ott voltál, és a 2 szemeddel láttad,miért hagytad, hogy megégesse a másik gyerek kezét, a pasi kislánya?
Sokat elmond egyébként, ahogy egyesszám első személyben írsz.
Nem szégyen ez, hogy Téged érint, csak kell önkritikát is gyakorolni, a mi lenne fordított helyzetben, ha a te férjed nem fizetne gyerektartást.
Még hozzáteszem, egy szülő, ha következetes, és látja a gyereke nem jó úton jár, és akarja a gyerekét felügyelni, sosem fogja megkérdezni. -Édes gyerekem akarsz-e nálam lakni?....hanem megteszi a lépéseket, hogy a felügyelete alá helyezzék. Ahhoz, hogy a gyereknél 13 évesen fogamzásgátló legyen mindkét szülőt felelősség terhel. Egyik sem jobb a deákné vásznánál.
Bár lehet az anyuka kidolgozza a belét Olaszországban.míg a férje itthon munkanélküli.
igen am, de ha apukanal van a kiskoru, akkor az mar az o minden napi gondja, es nem elhet szabadon, mint elotte!
tulsagonsan nem torte magat, nem aggodott csak most, amikor fizetni kene
Valóban visszamenőleg 6 hónap! Amíg nappali tagozaton tanul, addig kell fizetni! A végrehajtást úgy intézhette el, hogy bement a bíróságra, hogy mióta nem fizet az apuka ez jelen esetben akkor 5 hónap, és onnan továbbították a végrehajtóhoz!
Barátnőm is nagyon sokat rohangál a gyerektartás miatt, ezért tudom.
Én a helyébe befizetném az elmaradást, majd kérném az igazolást arról, hogy a lány iskolába jár még.
Amíg a gyerek tanul muszáj fizetni a gyerektartást, attól függetlenül, azt élelemre, tankönyvre, vagy szórakozásra költi a gyerek.
Ha a szülő nem tudja fizetni, az állam megelőlegezi, majd behatják az apán, amikor tudják.
Ismeretlenül, egyik fél beszámolója alapján nincs róla véleményem. Van amikor egyik, van amikor a másik félnek van igaza, DE, ha törik, ha szakad, a törvény, az törvény, ha tetszik, ha nem, ha igazságos, ha nem.
További ajánlott fórumok:
- Ha az apa nem fizet gyerektartást
- Ti visszakövetelnétek az eddig kifizetett gyerektartást?
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- Miért nem büntetném az apát, ha nem fizet gyerektartást!
- Van köztetek olyan aki külföldről kapja a gyerektartást miközben ő és a gyermek Magyarországon él?
- Több százezres gyerektartásdíjnál milyen ítéletett hoz a bíró?