Gyereknevelés problémás 11 évesnél. (beszélgetés)
Ja! Anyuci lemondott a gyerekeiről??? :O Akkor max. úgy találkozhat velük szerintem, hogy apa is ott van.
És ne is nevezzük az ilyet anyának! :(
Sziasztok!
Azt lehetne esetleg tenni, hogy beszélgetni kellene a gyerekkel.
Azzal, hogy látjuk a viselkedésedből, hogy valami miatt nem érzed jól magad a bőrödben, nem vagy harmóniában önmagaddal és a környezeteddel. Elmondanád, hogy mi a problémád? Velünk, a sulival, az élettel, bármivel.
Talán egy komoly beszélgetésben kiderülne. De ez ne számonkérő v. ilyesmi legyen, hanem partnerként beszélgetni vele, ha lehet.
Mivel tudnék hatni rá? ( ja amúgy nem a helyzettel és nem velem van baja, engem imád...amikor duzzog, akkor is 10perc múlva imádás van)
privi......
Hát szerintem kezdjétek magatokon a nevelést! Nem a gyerekek hibája, hogy ilyen családban kell felnőnie (és ezt nem sértésnek szántam)!
Te írtad, hogy ahányan vagytok annyiféleképpen nevelitek.
Első dolog leülni az összes felelős felnőttnek és megbeszélni az alapelveket amihez mindenkinek tartani kell magát!
Egyébként pedig sértésnek ne vedd, de úgy gondolom, hogy elsősorban az édesanya és édesapa dolga a gyermeknevelése a nevelőszülők pedig támogatnak (hisz egy kamaszodó gyerek már nem fog úgy ugrálni egy "idegennek", ahogy az szeretné, bármilyen jó a kapcsolat).
Sziasztok
Tapasztalt anyukák véleménye érdekelne, vagy bárki, akinek van jó ötlete. Köszönöm előre is
A helyzet bonyolult:
Két gyermek jelenleg elvált szülők gyerekeként él apával és velem, mint nevelőanyával. Ez egy fél éves állapot előtte a gyerekek anyával éltek. A közelben lakik nagyi aki sokat segít, de ergo háromfele nevelünk gyereket. (már ha anyáé nevelés..)
A fiú gyermek hasonló korú, jó természetű nincs vele gond. A kislány problémás -korábban is akaratos hisztis volt, de nem ennyire-. A visszabeszélés, a folytonos hiszti mindenért (egyszer ezért egyszer azért, tehát nem állandósult ok miatt) a hangnem, a stílus, a folyton neki van igaza (és még nem is kamasz igazán..mi lesz még..), a mondogalódások, csapkodások. És a nagyobbik baj, hogy nemcsak otthon, az iskolában is.
Apa korábban nem nevelte konkrét elvekkel a gyereket, ez anya feladata volt, aki most inkább azon van, hogy a nála töltött időben szabályok nélkül lehet mindent. Nagyi segít, de mégis csak nagyi és a kényeztetés a dolga.
Nehéz helyzetben vagyok, szeretném elkerülni a folytonos veszekedést, de nem lehet sem szép szóval, sem csúnyával, ütni-verni én nem akarom, mert nem az én dolgom, és amúgy sem ebben nőttek fel, egy konfliktusért este apával "hülyére veretni" értelme sincs.
Mivel tudnék hatni rá? ( ja amúgy nem a helyzettel és nem velem van baja, engem imád...amikor duzzog, akkor is 10perc múlva imádás van)
További ajánlott fórumok:
- Csak egy Anya? Vagy a gyereknevelés munka lenne?
- Tanulási problémás a gyermekem!
- Annyira nehéz... gyereknevelés kérdések
- Anyósom, apósom beleszól a gyermekeim nevelésébe, 20 éves vagyok, szerintetek éretlen vagyok még a gyereknevelésre?
- Mennyire lehet problémás próbaidő alatt két héten belül egyből táppénzre menni?
- Kapcsolat kontra gyereknevelés