Gyakori kérdések a 90 napos diétáról (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Gyakori kérdések a 90 napos diétáról
Találtam a dinnyéről egy jó kis írást:
"A vízhajtó hatás és az alacsony kalóriatartalom miatt fogyókúrához is nagyszerűen alkalmazható. A dinnye-kúra azonban elég drasztikus súlycsökkenést eredményez, ezért óvatosan kell vele bánni. A gyümölcsön kívül a kúra közben zöldséget, halat, sovány húsokat és alacsony zsírtartalmú tejtermékeket is ehetnek a fogyni vágyók, de csak mértékkel. A görögdinnyés diéta nagy előnye, hogy nem kell koplalni, mert a lédús gyümölcs nagyon laktató."
"Tápértéke nem éppen megkapó, de ha azt számítjuk, hogy görögdinnyét egy ültõ helyben nem csak tíz dkg-ot fogyasztunk, hanem sokkal többet, a szervezetünkbe jutó ásvány több, mint képzeljük. Vegyük csak példának a vasat. Tíz dkg görögdinnye tartalmaz 0.8 mg vasat.
Gyógyhatása:
A görögdinnye az a táplálék, amelynek több mint kilencven százaléka víz. Gyógyhatását éppen ez a tulajdonsága idézi elõ. Mert ahhoz képest, hogy ennyi vizet tartalmaz, azt hihetjük, hogy csak átfut a beleinken és kiürülünk. Így is van, de nem nyomtalanul fut át. Mert minden, ami nem odavaló, távozik a vérünkbõl, fõleg a savtartalom éppúgy, mint a beleinkbõl a nem oda való anyag, de legnagyobb tisztító akciót a vesénkben végez a görögdinnye. Fogyasszunk tehát az idényben annyi görögdinnyét, amennyit csak tudunk.
Segít a betegségbõl felépülni:
Egyik leggyengédebb táplálékunk a beteg számára, aki csak most kezdi a lábadozást. Alaposan megtisztítja a vért, serkenti a további gyógyulást az A vitamin tartalmával s minden más ásvány megvan benne, hogy jól érezze magát a beteg. Szinte átmossa a szervezetet és felüdíti.
Mitől egészséges?
A frissítő hatású nyári gyümölcs kalóriatartalma rendkívül alacsony, 10 deka mindössze 28 kalóriát tartalmaz. A dinnye mintegy 80 százaléka víz, amelynek köszönhetően tökéletes vízhajtó hatással rendelkezik. A görögdinnye gazdag káliumban, folsavban és A-vitaminban, de kevés foszfort és magnéziumot is tartalmaz."
Dinnye is gyümölcsnek számít. Nagyon jól tisztítja a veséd. Ajánlatos a gyüminapra. Igaz hogy állandóan a wc-re kell rohangálni, de megéri.
Gyüminapon csak dinnyét ettem :D
Szia ence. És először te csak 4 hétig csináltad, mikor lement az 5 kg? Vagy végig a 90 napot.
Én bicajozni szoktam, meg úszkálni néha. De szeretném beiktatni a heti 2 Callanetics tornát.És az egyik kolleganőm meg rendszeresen ugrókötelezik, és tökéletes az alakja. Na nekem is van ugrókötelem, de még nem próbáltam, de olvastam is hogy lábra fenékre az is nagyon-nagyon hatásos. De én viccesnek találnám hogy 29 évesen ugrókötelezzek. Bár jó nagy szobáink vannak, és ott nem lát senki. Lehet hogy kipróbálom.
Jó Reggelt:)
Gólyahír, én kérdeztem, igazából arra voltam-vagyok kivancsi, hogy milyen főzőcsokit esztek? Hagyományosat, vagy 70, 80 vagy 90%osat?
Hogy én mennyit ettem már megint tegnap-ch nap...őrület, le is mértem magam centikben, sokkot is kaptam...csökkentenem kellene az adagokat!
Renike, megkérdezed majd a kozmetikusod, hogy pontosan mi van benne, mert akkor én is megkérem az én kedves kozmetikusomat, hogy keverje ki...vagy legalabbis valami hasonlót. jobban szeretem megvenni azokat a krémeket vagy a kozmetikusok...olcsóbb is...és nem a márkát fizeted.
Valaki kérdezte azt is hogy főzőcsokit mennyit eszünk, de szerintem arra sem volt válasz.
Nem tudom már ki kérdezte, most nem keresgélek visza.
Én kb 1 sort török le ( 3 kocka). Ám van amikor kimarad. De éllítólag jót tesz a szívnek, és előkészíti a gyomrot a másnapi elég savas gyüminapra, és úgy jobb a gyomornak a gyümike:)
Renike, szerintem a gyros oké fehérje napra.
És nekem nem mondja meg senki, hogy tejbe papit lehet -e szerintetek enni?
Szia Marika82. Örülök, hogy újra itt vagy.
Kitartás a víznaphoz:)
Én nem nagyon tudok ilyen bőrfeszesítő trükköt, bár szerintem próbálj meg a krémek mellett valamit hasra tornázni, mert szerintem a test tudja a legjobban önmagát regenerálni. Meg azt tudom még, hogy a reggelenként váltó zuhany( hideg -meleg víz) az is feszesíti a bőrt. Na és attól tutira fel is ébred az ember:)
Az első nekifutásom elég eredményes volt gondolom, ugyanis 4hét alatt 5 kg ment le, így lettem, 79kg ből 74kgos. Most 75 vagyok s 68 szeretnék lenni, de naaagyoon. Ma kezdtem el újra, pontosan vacsi után vagyok már, s este vár az aerobic óra, már nagyon várom.
Te mivel izzasztod magad?
Oké, persze. Gyere nyugodtan, szerintem is csapatban jobban megy. És neked mi volt az eredmény első nekifutásra? Én 76-ról 70-re.mentem le. És olyan 62 kg szeretnék lenni:)
Mikor kezded el?
Hát én most megettem egy pizzát:)akkorát, amekkora egy lapos tányérra ráfér:)Fincsike volt:)
Walker Melinda, nem lenne jobb és olcsóbb cukormentes pezsgőtablettát venni?Én fél liter vízbe 1 tablettát rakok. Ha C vitaminos, az külön jó a diétához:)
Jaj ettem! :) Szerintem kicsit sokat is. Ettem valami levest - húst meg a gombát ettem ki belőle, meg egy szelet szezámmagos rántott csirkemellet salátával.
Most bírnék aludni, kár hogy dolgozni kell...
Most jutott eszembe iszik valaki közületek ízesített ásványvízet? Mert én meg nem iszom a sima vízet és hetek óta ízesítettet iszom de fel sem merült bennem hogy nem szabadna.
Van epres, meg indiáncseresznyés, citromos, mentás. És persze ezek többsége szénsavmentes.