Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyakori kérdések a 90 napos diétáról fórum

Gyakori kérdések a 90 napos diétáról (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Gyakori kérdések a 90 napos diétáról

5497. ence (válaszként erre: 5495. - Solyacska5)
2008. júl. 18. 10:27
Köszike, én is veszek a marketban vasárnapra 1 kilśt, akkor lenne a gyüminapom. A mai adagomat már elfogyasztottam :o)), fincsi volt...
2008. júl. 18. 09:52

Találtam a dinnyéről egy jó kis írást:

"A vízhajtó hatás és az alacsony kalóriatartalom miatt fogyókúrához is nagyszerűen alkalmazható. A dinnye-kúra azonban elég drasztikus súlycsökkenést eredményez, ezért óvatosan kell vele bánni. A gyümölcsön kívül a kúra közben zöldséget, halat, sovány húsokat és alacsony zsírtartalmú tejtermékeket is ehetnek a fogyni vágyók, de csak mértékkel. A görögdinnyés diéta nagy előnye, hogy nem kell koplalni, mert a lédús gyümölcs nagyon laktató."

"Tápértéke nem éppen megkapó, de ha azt számítjuk, hogy görögdinnyét egy ültõ helyben nem csak tíz dkg-ot fogyasztunk, hanem sokkal többet, a szervezetünkbe jutó ásvány több, mint képzeljük. Vegyük csak példának a vasat. Tíz dkg görögdinnye tartalmaz 0.8 mg vasat.

Gyógyhatása:

A görögdinnye az a táplálék, amelynek több mint kilencven százaléka víz. Gyógyhatását éppen ez a tulajdonsága idézi elõ. Mert ahhoz képest, hogy ennyi vizet tartalmaz, azt hihetjük, hogy csak átfut a beleinken és kiürülünk. Így is van, de nem nyomtalanul fut át. Mert minden, ami nem odavaló, távozik a vérünkbõl, fõleg a savtartalom éppúgy, mint a beleinkbõl a nem oda való anyag, de legnagyobb tisztító akciót a vesénkben végez a görögdinnye. Fogyasszunk tehát az idényben annyi görögdinnyét, amennyit csak tudunk.

Segít a betegségbõl felépülni:

Egyik leggyengédebb táplálékunk a beteg számára, aki csak most kezdi a lábadozást. Alaposan megtisztítja a vért, serkenti a további gyógyulást az A vitamin tartalmával s minden más ásvány megvan benne, hogy jól érezze magát a beteg. Szinte átmossa a szervezetet és felüdíti.

Mitől egészséges?

A frissítő hatású nyári gyümölcs kalóriatartalma rendkívül alacsony, 10 deka mindössze 28 kalóriát tartalmaz. A dinnye mintegy 80 százaléka víz, amelynek köszönhetően tökéletes vízhajtó hatással rendelkezik. A görögdinnye gazdag káliumban, folsavban és A-vitaminban, de kevés foszfort és magnéziumot is tartalmaz."

5495. Solyacska5 (válaszként erre: 5493. - Ence)
2008. júl. 18. 09:40
Én is dinnyézek, egy 5kilós dinnye a napi menüm, mellé még banán, őszibarack, vagy ami épp van otthon.
5494. jlaci (válaszként erre: 5493. - Ence)
2008. júl. 18. 09:37

Dinnye is gyümölcsnek számít. Nagyon jól tisztítja a veséd. Ajánlatos a gyüminapra. Igaz hogy állandóan a wc-re kell rohangálni, de megéri.

Gyüminapon csak dinnyét ettem :D

5493. ence (válaszként erre: 5491. - Gólyahír)
2008. júl. 18. 09:28
szia! csak 4 hétig csináltam, nem sikerült még a 90nap :-(. Igaz akkor államvizsgáztam, sok volt a stressz, lehet az is "segített". én aerobicra járok, norbizok és karcsúsító masszázskúrára jártam hetente 2-3 alkalommal. ugrókötelezni nem szoktam a térdműtétem óta, de én is úgy hallottam h nagyon hatásos. én 32 vagyok, de szintén nem vállalom :-)). lenne 1 kérdésem? a görögdinnye fogyasztható? mert én nagyon szeretem, csak asszem sok benne a cukor, vagy nem? köszike!
5492. Solyacska5 (válaszként erre: 5490. - Gólyahír)
2008. júl. 18. 09:11
Hát igen az 90%os nagyon gáz..egyszer vettem, és azt csak kekszel egyutt tudtam megenni:) Nos, a lényeg akkor, hogy mindegy, hogy milyet eszünk, hisz neked is lementek a kilók a hagyományossal is...
5491. gólyahír (válaszként erre: 5479. - Ence)
2008. júl. 18. 09:10

Szia ence. És először te csak 4 hétig csináltad, mikor lement az 5 kg? Vagy végig a 90 napot.

Én bicajozni szoktam, meg úszkálni néha. De szeretném beiktatni a heti 2 Callanetics tornát.És az egyik kolleganőm meg rendszeresen ugrókötelezik, és tökéletes az alakja. Na nekem is van ugrókötelem, de még nem próbáltam, de olvastam is hogy lábra fenékre az is nagyon-nagyon hatásos. De én viccesnek találnám hogy 29 évesen ugrókötelezzek. Bár jó nagy szobáink vannak, és ott nem lát senki. Lehet hogy kipróbálom.

5490. gólyahír (válaszként erre: 5488. - Solyacska5)
2008. júl. 18. 09:05
Igen Solyacska, most találtam meg én is azt a kérdésedet, és nem is azt kérdezted, hogy mennyit, hanem hogy milyet. Én általában hagyományos étcsokit, vagy ét torabevonót. De vettünk egyszer 70 % osat is. Minél magasabb a kakaótartalom, annál jobb. De állítólag a 90 %-os már nagyon keserű, szinte élvezhetetlen.
5489. ence (válaszként erre: 5484. - 0054b42273)
2008. júl. 18. 08:55
szia Marika! nekem ma keményítő nap van, de Neked kitartást a víznaphoz!! :o))
2008. júl. 18. 08:49

Jó Reggelt:)

Gólyahír, én kérdeztem, igazából arra voltam-vagyok kivancsi, hogy milyen főzőcsokit esztek? Hagyományosat, vagy 70, 80 vagy 90%osat?

Hogy én mennyit ettem már megint tegnap-ch nap...őrület, le is mértem magam centikben, sokkot is kaptam...csökkentenem kellene az adagokat!

Renike, megkérdezed majd a kozmetikusod, hogy pontosan mi van benne, mert akkor én is megkérem az én kedves kozmetikusomat, hogy keverje ki...vagy legalabbis valami hasonlót. jobban szeretem megvenni azokat a krémeket vagy a kozmetikusok...olcsóbb is...és nem a márkát fizeted.

2008. júl. 18. 08:07

Valaki kérdezte azt is hogy főzőcsokit mennyit eszünk, de szerintem arra sem volt válasz.

Nem tudom már ki kérdezte, most nem keresgélek visza.

Én kb 1 sort török le ( 3 kocka). Ám van amikor kimarad. De éllítólag jót tesz a szívnek, és előkészíti a gyomrot a másnapi elég savas gyüminapra, és úgy jobb a gyomornak a gyümike:)

5486. gólyahír (válaszként erre: 5468. - *Renike*)
2008. júl. 18. 08:05

Renike, szerintem a gyros oké fehérje napra.

És nekem nem mondja meg senki, hogy tejbe papit lehet -e szerintetek enni?

5485. gólyahír (válaszként erre: 5484. - 0054b42273)
2008. júl. 18. 08:03

Szia Marika82. Örülök, hogy újra itt vagy.

Kitartás a víznaphoz:)

Én nem nagyon tudok ilyen bőrfeszesítő trükköt, bár szerintem próbálj meg a krémek mellett valamit hasra tornázni, mert szerintem a test tudja a legjobban önmagát regenerálni. Meg azt tudom még, hogy a reggelenként váltó zuhany( hideg -meleg víz) az is feszesíti a bőrt. Na és attól tutira fel is ébred az ember:)

2008. júl. 18. 07:24
Jo reggelt mindenkinek!Ma viznap,legalábbis annak indult,de remélem kibirom.Köszi mindenkinek a segitséget,kifogom probálni én is a feszesitő krémet remélem fog segiteni mert nagy szükségem lenne rá.
5483. K.anett (válaszként erre: 5480. - 0054b42273)
2008. júl. 17. 21:21
en hamarosan az uj AVON-os feszesito kremet fogom venni.azt mondjak tuti jooo.probald ki!:)
5482. *Renike* (válaszként erre: 5480. - 0054b42273)
2008. júl. 17. 20:33
Marika. Nekem van egy elég jó kis módszerem. A kozmetikusom kevert egy zsírégető,feszesítő fahéj illatú krémet,amivel minden este bekenem a hasam és jól betekerem magam fóliával. Reggelre szép lapos lesz feszes a hasam.
2008. júl. 17. 18:51
Senki nincs már itt:(
2008. júl. 17. 18:38
Sziasztok!Már nagyon rég nem jártam errefelé,látom azota sok az uj fogyizo üdv mindenkinek!Ma van a 62.napom,és gyümi holnap meg viznap lessz.Golyahir neked gratula az első körhöz és pláne a második nekifutáshoz ügyike vagy.Nem tudtok valami jo bőrfeszesitőt,kezdek bepánikolni nagyon csunya lett a hasamon a bőr,mit csinájak?????????????:(((
5479. ence (válaszként erre: 5478. - Gólyahír)
2008. júl. 17. 16:37

Az első nekifutásom elég eredményes volt gondolom, ugyanis 4hét alatt 5 kg ment le, így lettem, 79kg ből 74kgos. Most 75 vagyok s 68 szeretnék lenni, de naaagyoon. Ma kezdtem el újra, pontosan vacsi után vagyok már, s este vár az aerobic óra, már nagyon várom.

Te mivel izzasztod magad?

5478. gólyahír (válaszként erre: 5477. - Ence)
2008. júl. 17. 15:48

Oké, persze. Gyere nyugodtan, szerintem is csapatban jobban megy. És neked mi volt az eredmény első nekifutásra? Én 76-ról 70-re.mentem le. És olyan 62 kg szeretnék lenni:)

Mikor kezded el?

5477. ence (válaszként erre: 5476. - Gólyahír)
2008. júl. 17. 15:24
szia gólyahír!!! én is csináltam már 1x, de asszem közösen jobban megy. csatlakoznék Hozzád, köszike! :o))
5476. gólyahír (válaszként erre: 5475. - Ence)
2008. júl. 17. 15:16
Szia ence. Én most kezdtem el újra. Már egyszer csináltam. Ma van a 3. napom.
5475. ence
2008. júl. 17. 14:46
sziasztok!!! új vagyok,szeretnék fogyni s érdeklődnék találok-e közöttetek valakit, aki most kezdi vagy kezdte el. köszike!! :o))
2008. júl. 17. 14:38
Húúú pizza! :) Az fini. Én most hétvégén megyek majd le az EFOTT fesztiválra és szombaton lesz ch napom, szóval még akár bűnözés nélkül is megúszhatom. Zöldséges pizzát fogok enni, kösz a tippet!
2008. júl. 17. 13:16

Hát én most megettem egy pizzát:)akkorát, amekkora egy lapos tányérra ráfér:)Fincsike volt:)

Walker Melinda, nem lenne jobb és olcsóbb cukormentes pezsgőtablettát venni?Én fél liter vízbe 1 tablettát rakok. Ha C vitaminos, az külön jó a diétához:)

2008. júl. 17. 13:10

Jaj ettem! :) Szerintem kicsit sokat is. Ettem valami levest - húst meg a gombát ettem ki belőle, meg egy szelet szezámmagos rántott csirkemellet salátával.

Most bírnék aludni, kár hogy dolgozni kell...

5471. mustármag22 (válaszként erre: 5470. - Welker Melinda)
2008. júl. 17. 13:08
Az ízesített ásványvízben van kalória... ennyi a különbség. Azért nem olyan sok, hogy ha nagyon nem bírod a vizet, akkor ne lehetne!
2008. júl. 17. 13:00

Most jutott eszembe iszik valaki közületek ízesített ásványvízet? Mert én meg nem iszom a sima vízet és hetek óta ízesítettet iszom de fel sem merült bennem hogy nem szabadna.

Van epres, meg indiáncseresznyés, citromos, mentás. És persze ezek többsége szénsavmentes.

5469. *Renike* (válaszként erre: 5467. - Solyacska5)
2008. júl. 17. 12:38
Én keményítő napon szoktam enni,fő étkezésnek,mivel kukorica.
5468. *Renike*
2008. júl. 17. 12:12
Fehérje nap lehet enni gyrost????

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook