Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gulyás gombócleves recept

Gulyás gombócleves recept

A Gulyás gombócleves hozzávalói:
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
4 szem krumpli
paprika krém (lehet csípős ki hogy szereti)
2 gulyás leves kocka vagy gulyáskrém
só,bors,őrölt kömény
1 hagyma
60 dkg (kb) darált hús
1 tojás


A Gulyás gombócleves elkészítési módja:
A zöldségeket kockára vágjuk, a hagymát is. A darált húst összekeverjük a tojással sóval, borssal. Kevés olajon pároljuk a zöldségeket, 10 perc után hozzáadjuk a hagymát és tovább pároljuk. Ha kész rátesszük a pirospaprikát, sót, borsot, köményt, paprika krémet és a gulyásleves kockát. Felöntjük 2 liter vízzel. Ha már forr a leves és félig megfőtt a zöldség, gombócokat formázunk a darált húsból és hozzáadjuk. Addig főzzük, még teljesen meg nem fő a gombóc is, ez kb. 30 perc.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gulyás gombócleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook