Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Szezámmagos vajas karotta recept

Szezámmagos vajas karotta recept

A Szezámmagos vajas karotta hozzávalói:
hozzávalók 2 főre:

50 dkg sárgarépa
1 ek ételízesítő (zöldséges)
1 csokor petrezselyem (kis)
lestyán ízlés szerint (3-4 levél)
1 teáskanál szezámmag
1 gerezd fokhagyma
1 ek vaj


A Szezámmagos vajas karotta elkészítési módja:
A répát meghámozzuk, lemossuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk. Ízlés szerint felkarikázzuk v. stiftekre vágjuk. Kevés, ételízesítős vízben (annyi, hogy éppen ellepje) "roppanósra" főzzük. Közben a petrezselymet és a lestyánt felaprózzuk, a fokhagymát pici kockákra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, és a leszűrt répát óvatosan rázogatva megforrósítjuk benne. Hozzáadjuk a szezámmagot, a fokhagymát és a zöld fűszert, pár percig az egészet karamellizáljuk. (Ha édes a répa, nem kell hozzá cukor.)


Kategória: Köretek receptjei


A szezámmagos vajas karotta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook