GrünPower napkollektorról van tapasztalata valakinek? (tudásbázis)
szia baltazarweb
a kb 1 millás ajánlatod mit és hová tartalmazott?
saturday
te többmindenben tévedsz,licensz van és német(az előállítás költsége miatt gyártják Kínában pedig Németországban és -ra tervezték(ny áron ezért forr nálunk sok ideállis elhelyezésű kollektor) )a japán technologia kizárolag a csövekre vonatkozik mivel japán gépsoron készül.Silány minőségű szerinted,szerintem nem megjibásodással nem találkoztam még pedig még a legelsőkből is telepítettem azok voltak a 125 literes 15 csövesek amelyek több mint 4 éve dolgoznak egyedül a tartály oldalán a szinterezés fénye fakult meg főleg ott ahol a pipán kersztül távozó forró gőzök lecsapódtak.Igen jol olvasod forr bennük a víz néha ,ugy hogy azokon még reflektor lemez sincs.probléma kontra valamilyen megoldás pedig nem más az igényekhez való módosítás,pl:reflektorlemez,fagytalanító dugó helyett csatlakozás illetve az ujjak beépített nyomásálló hőcserélővel is rendelkeznek már ugy hogy az áruk rendkívül jó.Üzletág vezetőnek nincs de van kb 200 független referencia tagnak.
Másrészt viszont ez egy olyan terület, ahol muszály keresni az olcsó megoldásokat, máskülönben az életben nem térül meg a dolog.
Ezért a legnagyobb létjogosultságot még mindig a saját készítésű, hulladék anyagokból készített napkollektornak tulajdonítom, ha valakinek van rá ideje és szeret barkácsolni.
A műszaki ember hiánya egy ilyen egyszerűbb, olcsó kompakt melegvízkészítő rendszernél még úgy ahogy tolerálható, viszont a honlapon a fűtésrásegítéses kérdésekre is választ ígérnek, az meg már egy kicsit rázósabb téma.
A technológiát inkább kínainak tippelem, ami önmagában még nem lenne baj, hiszen a kínaiak nagy hagyományokkal rendelkeznek mind az üveggyártás, mind a napkollektorok terén.
Az élettartam kérdése tartalmazza itt a legnagyobb kockázatot. A tűző napon a kollektor elemei öregszenek, nagyon nem mindegy a minőség.
Én a mostani akcióban vettem meg a 18 csöves, 159 literes változatot 125.000 forintért. Cserébe vállaltam, hogy egy évig infóval látom el a hozzám fordulókat (a honlapjukról is irányítanak és személyesen is jöhetnek, akik látják a háztetőn).
83.000 forint volt a plusz anyag (csövek, szigetelések, hőmérő, szelepek, csapok) és 40.000-et fizettem munkadíjra. 25.000-ért vettem egy használt, de még garanciális, 120 l-es villanybojlert, amit csak tartályként használunk. Jó időben a napkollektor táplálja bele a forró vizet, amikor az nem jó, akkor egy csap elzárásával és egy másik kinyitásával a cirkóból olcsón, gázzal előállított meleg víz megy majd bele, onnan meg a lakásban a vízkivételi helyekhez.
Meglátjuk, milyen sikerrel.
Sajna mi akkor még egyáltalán nem értetünk az egészhez azóta megnézettük egy bírósági szakértővel
Aki bevizsgálta a rendszerünket és az ő megállapításait tudom csak elmondani, mivel a közeljövőben bírósági ügy lesz belőle.
Nekünk egy 17 csöves kollektorún van, a kollektorral semmi baj nincs, csak aszal, aki szerelte jól átvert minket rosszul kötötte be a rendszerbe az óta sem tudjuk utolérni és futhatunk a pénzünk után.
Tavasztól őszig használható télen el kell felejteni a fűtés rásegítés csak kamu.
Ezzel az emberrel ne szereltessetek Györki László Törökszentmiklós nehogy úgy járjatok, mint mi.
Szállítás előtt még valószínűleg visszamondható, ha raktáron lévő termékről van szó.
Ha külön a Te megrendelésedre hozták be, akkor elvileg a költségeiket rád terhelhetik.
Most meg nem mondanám, hogy éjszakai-e vagy nappali.. :S annyit tudok, hogy külön villanyóránk van a bojlernek, így tudom pontosan mennyit fogyaszt. :) Kb. havi 7-8 ezer forintot fizetünk egy hónapban. Nagyjából így számoltuk ki a két évet, de nyilván télen a bojlert fogjuk használni mínusz 5-6 fok alatt, tehát lehet, hogy kicsit hamari voltam. :) Úgy gondolom legyen 2, akár 3 év, mindenképpen megéri az árát. :) Most kiadja rá az ember, és havonta már kevesebbet kell a pénztárcából kifizetni a csekkekre.
A felszerelést még pontosan nem tudom, de arra is számoltam x forintot, vagyis a szerelő. Meglátjuk. :)
Nappali, vagy éjszakai árammal működik a villanybojler?
Hogy jött ki a két év?
A felszerelés (csövezés stb.) költségeit beleszámoltátok?
Azt tudni kell, hogy a napkollektor(legyen az bármelyik típus) önmagában kizárólag meleg - itt nem napsütésre kell gondolni, hanem a levegő hőmérsékletére - idő estén váltja, válthatja ki a család teljes meleg víz szükségletét. Ha arra akarja bárki használni, akkor csak napelemmel (napelemekkel) vegyesen tudja azt megvalósítani. De az esetben valóban megoldható a teljes meleg víz szükséglet. (Az ilyen rendszer leírásra most nem térek ki.)
Egy GrünPower /1 db/ napkollektor mint azt a leírásánál olvasható 40-50 liter napi meleg víz szükségletet biztosít. Önmagában hidegebb időben csak rásegítő szerepet vált ki.
Azért mert egy kollektor olcsóbb, egyáltalán nem "gagyi". Mindösszesen azt jelenti, hogy azért olcsóbb, mert a garancia is kevesebb. De egy esetleges után számolás esetén belátható, hogy ára bőven megtérül. A garanciális idő ezeknél a termékeknél nem az azonnali kidobást jelenti, hanem a biztos - nem a működés - hanem a meleg víz előállítási %-a csökken!
Természetesen a teljesítménye egy kollektornak nem az árától függ, hanem az elhelyezése, a szállító hossz, és nyilvánvalóan a meleg időtől.
Az természetes, hogy a megtérülési idő hosszú, hiszen a megtakarított egyéb energia ára sem egy hónap alatt fizetendő! Azaz ez egy olyan beruházás, amit később már semmiféle árnövekedés nem terhel!
(Na most ennyit erről.)
További ajánlott fórumok:
- Veszprémi kórház szülészetéről van valakinek véleménye, tapasztalata?
- Van valakinek tapasztalata a parafenomén Harasztosi Lászlóval kapcsolatban?
- Van valakinek tapasztalata a bio CLA-val kapcsolatban?
- Van valakinek tapasztalata az Ozempic nevű diabétesz gyógyszerrel?
- Mire is jó a napkollektor?
- Tud valaki valamit segíteni a Grünpowerről?