Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Göngyölt gombás karaj: recept

Göngyölt gombás karaj: recept

Elkészítési idő 80 perc

A Göngyölt gombás karaj: hozzávalói:
10 szelet csont nélküli karaj
50 dkg csiperke gomba
5 eg. tojás
1 nagy fej v.hagyma
4 gerezd f.hagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 db. zsemle
só,bors,zsemlemorzsa,liszt
olaj a sütéshez


A Göngyölt gombás karaj: elkészítési módja:
A húsokat finoman klopfoljuk mindkét oldalán. Besózzuk, félretesszük.A zsemlét vízbe áztatjuk. A gombát mossuk, pucoljuk, és felszeleteljük. Az apró kockára vágott v.hagymát dinszteljük, majd rátesszük a gombát és fűszerezzük. Só,bors. Míg a levét elfővi, a fokhagymát megpucoljuk, és megtörjük, vagy lekaparjuk. Ha majdnem készre pároltuk a gombát, félretesszük hűlni. Miután kihűlt, nagy tálba öntjük, és beletesszük a kinyomkodott zsemlét, és az aprított petrust. Egy tojást teszünk hozzá, és jól összekeverjük. Elővesszük a hússzeleteket és a közepébe egy evőkanányi masszát rakunk, óvatosan fetekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük, oldalát begyürjük, és panírozzuk. Forró olajban, szép pirosra sütjük forgatva, minden oldalára.

Ha többet készítünk mint amennyi egyszerre elfogyna, hűtőben tárolhatjuk. Készíthetünk előre sokat is, és akkor lefagyasztjuk. Ebben az esetben csak elő kell venni és átsütni ha vendég jön. Másnap, hidegen is tálalhatjuk, saláták mellé. Ekkor karikára szeljük és szépen egy lapos nagytányéron tálaljuk.
Guszta, és finom. Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Húsételek receptjei


A göngyölt gombás karaj: elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook