Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Gombás krumpliropogós recept

Gombás krumpliropogós recept

Elkészítési idő 50 perc

A Gombás krumpliropogós hozzávalói:
60 dkg burgonya,
20 dkg gomba,
1 db vöröshagyma,
10 dkg finomliszt,
1 db tojás,
1 csokor petrezselyem,
étolaj, zsemlemorzsa
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény


A Gombás krumpliropogós elkészítési módja:
A burgonyát megfőztem és burgonyanyomón áttörtem. Amíg főtt a burgonya, addig a hagymát és a petrezselymet finomra aprítottam. A gombát megtisztítottam és apró darabokra vágtam. Két evőkanál olajon üvegesre pirítottam a hagymát. Ezután hozzáadtam a gombát és a petrezselymet. Pirítottam pár percig, amikor langyosra hűlt fűszereztem. Az áttört burgonyába kevertem a tojást, a hagymás, petrezselymes gombát, majd ezután összedolgoztam a liszttel. Kissé ragacsos tésztát kaptam. Evőkanállal egy darabka krumplis tésztát zsemlemorzsában megforgattam, majd lapos pogácsát alakítottam ki belőle. Egy serpenyőben felforrósítottam az olajat. A lapos pogácsák mindkét oldalát ropogósra sütöttem. Papírtörlőre szedtem és azonnal tejföllel kínáltam. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A gombás krumpliropogós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook