Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldfûszeres burgonyaleves recept

Zöldfûszeres burgonyaleves recept

Elkészítési idő 55 perc

A Zöldfûszeres burgonyaleves hozzávalói:
40 dkg hámozott
egész burgonya
1 csokor tárkony
1 csokor petrezselyemzöld
2 evõkanál olaj
1 kicsi fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 evõkanál vegeta
1 mokkáskanál törött fehér bors
1 teáskanál finomliszt
1 dl tejföl.


A Zöldfûszeres burgonyaleves elkészítési módja:
A megtisztított nyers burgonyát az almareszelõ durva fokán lereszelem. A felforrósított olajon megpirítom a megtisztított és nagyon finomra vágott vöröshagymát, ezután ráteszem a reszelt burgonyát, majd hozzáadom az ugyancsak megtisztított és lereszelt sárgarépát. Néhány percig az egészet együtt pirítom. Ezután felöntöm nyolc deci vízzel, belekeverem a vegetát és a törött fehér borsot. Fedõ alatt puhára fõzöm. Közben a tejfölt simára keverem a liszttel és fél deci vízzel, majd besûrítem vele a levest, amelyet legalább öt percig forralok. Közben néhányszor megkeverem, végül beleteszem a megmosott és nagyon finomra aprított petrezselyemzöldet meg a tárkonyzöldet. Éppen csak egyet forralok még rajta, máris eloltom alatta a lángot, de lefedve tartom tálalásig.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldfûszeres burgonyaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook