Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tojásleves tésztával recept

Tojásleves tésztával recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tojásleves tésztával hozzávalói:
2 db tojás,
1 ek. liszt,
10 dkg durum orsótészta,
2 ek. étolaj,
1 ek. kacsa v. libazsír,
1,5 l víz
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, petrezselyem levél, fűszerpaprika, kevés mustár (el is hagyható)


Tojásleves tésztával

A Tojásleves tésztával elkészítési módja:
Egy kisebb fazékba teszem a zsiradékokat és a lisztet megpirítom rajta, majd felengedem vízzel. Fűszerezem és ha felforrt beleteszem a tésztát. Kb. 10 percig főzöm kis lángon fedő alatt néha megkevergetve. Közben a tojásokat felverem egy tányérba, alaposan elkeverem villával. Ezt követően a levesről leveszem a fedőt, közepes kapcsolom a hőfokot és amikor forr rendesen a tojást lassan belecsorgatom. Ilyenkor nem szabad pár percig hozzányúlni. Csak utána lehet óvatosan elkeverni a fakanállal. Ha kell ekkor még utánaízesíthetünk. És el is készült ez az egyszerű, de nagyon finom leves. Azonnal tálalható. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tojásleves tésztával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook