Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gesztenyés csirkemáj recept

Gesztenyés csirkemáj recept

A Gesztenyés csirkemáj hozzávalói:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül),
15 dkg császárszalonna,
10 dkg gesztenyemassza,
kevés tej a csirkemáj áztatásához,
késhegynyi őrölt fekete bors és őrölt gyömbér,
ízlés szerint só.


A Gesztenyés csirkemáj elkészítési módja:
Előző nap annyi tejet öntök a csirkemájra, hogy éppen ellepje, majd letakarom és hűtőszekrényben tartom felhasználásig. Másnap a tejből kiveszem, lecsöpögtetem. A gesztenyemasszát kevés tejjel kenhetővé keverem, majd hozzáadom a gyömbért, a törött borsot és megsózom. A császárszalonnát nagy szeletekre, de a lehető legvékonyabbra vágom. Egy-egy szalonnaszeletet megkenek a gesztenyés krémmel és ráteszek egy májdarabot. Összetekerem, fogvájóval megtűzöm, majd grillsütő rácsára teszem a kis göngyölegeket. Addig sütöm, míg a szalonna ropogóssá válik, akkor megfordítom, és a másik oldalát is megsütöm. (Aláteszek egy tálcát, megrakom főtt, karikára vágott, sózott burgonyával, így az ízes pecsenyelé rásül, és a köret egyszerre készül el a májjal.) Sütőben is megsüthető, ám akkor elő kell melegíteni a sütőt. Salátát kínálok mellé.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gesztenyés csirkemáj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook