Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sajtban sült csirkemell recept

Sajtban sült csirkemell recept

A Sajtban sült csirkemell hozzávalói:
1 nagyobb csirkemell,
1 tojás,
1 dl tej,
3-4 evőkanál liszt,
5 dkg reszelt trappista sajt,
1 teáskanál currypor,
1 csapott teáskanál só,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
olaj a sütéshez.


A Sajtban sült csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket kicsontozom és felszeletelem. Húskalapáccsal gyengén megveregetem, megsózom. Ezután a tojást a tejjel habosra keverem, hozzáadom a fűszereket és a maradék sót, a megtisztított, szétzúzott fokhagymát és a reszelt sajtot. Annyi liszttel keverem össze, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak. A csirkemell-szeleteket először lisztbe mártom, majd a sűrű tésztában megforgatom és bő, forró olajban, takaréklángon, aranysárgára sütöm. (Nem szabad hirtelen, erős lángon sütni, mert a bunda azonnal megbarnul, de a csirkemell-szelet nem sül át.) Párolt vajas zöldség és tartármártás illik hozzá, de jó nagy tál salátával is nagyon finom.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sajtban sült csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook