Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Galyasági steak. recept

Galyasági steak. recept

Elkészítési idő 70 perc

A Galyasági steak. hozzávalói:
50 dkg
héjában főtt burgonya
25 dkg
erdei gomba (vargánya,tinóru, pereszke vagy piaci, termesztett csiperke)
4 szelet bélszín
egyenként kb
15-16 dkg.
2 evőkanál olívaolaj
fél kiskanál frissen őrölt fekete bors
4 db
tojás
fél dl
tej
3 dkg
vaj
só ízlés szerint.Tálaláshoz: 1 szem érett paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld.


A Galyasági steak. elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk, majd enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Ha meghűlt megtisztítjuk és szeletekre vágjuk a megtisztított gombával együtt. A hússzeleteket enyhén megpotyoljuk, olajjal mindkét oldalát megkenjük, majd megszórjuk frissen őrölt fekete borssal, sóval. A tojásokat a tejjel összekeverjük, sóval ízesítjük. A felolvasztott, forrósított vajon a gombát és a burgonyát melegítjük, közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha az alja megpirult megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk néhány perc alatt (vigyázzunk, hogy nehogy leégjen!). Ha kész, akkor a tojásos tejet hozzáadjuk és megvárjuk amíg besűrűsödik. Külön serpenyőben olajat forrósítunk, amin a bélszín szeletek mindkét oldalát egy-egy percig megsütjük. Ekkor a tüzet mérsékeljük, vajat adunk a zsiradékhoz, a steak szeleteket megsózzuk, ha szükséges borsozzuk és készre sütjük.Tálaláskor a hússzeleteket megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, díszítjük felszeletelt paradicsommal és mellé tesszük a kész köretet. Friss zöld salátával, pincehideg vörös borral - opportóval, konkordival vagy kadarkával az igazi,- kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A galyasági steak. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook