Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gyergyói rakott puliszka recept

Gyergyói rakott puliszka recept

Elkészítési idő 80 perc

A Gyergyói rakott puliszka hozzávalói:
50 dkg
kukoricadara
50 dkg
sajt vegyesen ( juhsajt, ementáli. füstölt sajt, parmezán sajt,stb.)
1 evőkanál só
1 evőkanál sertészsír
10 dkg
füstölt szalonna
10 dkg
házi kolbász
1 nagy fej lila hagyma
3 liter víz.


A Gyergyói rakott puliszka elkészítési módja:
Vizet forralunk, amihez egy kanálnyi sót adunk. Ha felfőtt lassan kevergetve beleszórjuk a kukoricadarát és lassú tűzön, kevergetve 8-10 percig főzzük.Ekkor a tűzről levesszük és hagyjuk, hogy a kukoricadara jól megduzzadjon. Közben a különféle sajtokat lereszeljük (annál finomabb lesz az étel, minél többféle sajtot használunk).Külön edényben most a füstölt szalonnát kakastaréjra vágjuk és a felkarikázott kolbászt is hozzáadva kisütjük, félretesszük. Tepsit vagy tűzálló tálat veszünk, amit kizsírozunk, majd az aljára egy réteg puliszkát teszünk, amit elsimítunk.Rászórjuk a sajt felét, majd ezt befedjük egy újabb puliszka réteggel, amire ismét sajt kerül. A rétegezésnél lényeges, hogy a végére reszelt sajt kerüljön.Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.Kivéve tetejére rakjuk a kolbászkarikákat, a sült szalonnát és a felszeletelt lila hagymát. Tálaláskor hideg tejfelt, kefirt, apróra vágott kaport kínáljunk hozzá.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gyergyói rakott puliszka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook