Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Savanyú-édes leves recept

Savanyú-édes leves recept

Elkészítési idő 50 perc

A Savanyú-édes leves hozzávalói:
1-1 szál sárgarépa és póréhagyma
1 szelet zeller
1 liter húsleves leveskockából
3 evőkanál szójaszósz
10 dkg
vegyes szárított gomba (vagy 20 dkg. csiperke gomba)
1-1 teáskanál gyömbérpor és keményítő
1 kiskanál reszelt citromhéj.5-6 dkg
cérnametélt
Ízlés szerint frissen törött fekete bors

ételecet(citromlé)
chili paprika.


A Savanyú-édes leves elkészítési módja:
Ha szárított gombából készítjük akkor átmosás után kb. 2 órán keresztül feldarabolva hideg vízben áztatjuk a gombaszeleteket. (Ha friss gombából készül akkor tisztítás után felszeleteljük.) A sárgarépát és póréhagymát karikára, a zellert kis kockára vágjuk. A cérnametéltet összetörjük, a keményítőt 2-3 evőkanálnyi vízzel simára keverjük. A leveskockából kb. 1 liternyi levest készítünk, amihez hozzáadjuk a szójaszószt, belerakjuk a tésztát, a zöldségeket és felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük s közben belerakjuk a fűszereket is. További 5-6 perc főzés után a keményítőt is beletesszük, és ízlés szerint utánaízesítjük. Forrón tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A savanyú-édes leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook