Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Forxiga gyógyszer fórum

Forxiga gyógyszer (beszélgetés)

5. zsoffka002 (válaszként erre: 4. - Globus)
2025. szept. 18. 18:12
Az Ozemp....-et a dokim nem engedi, mert az nem inzulin.Kétszer is megvizgálták a hasnyálmirigyemet, labor elfogadható, némi működést mutatott. Január elején megyek kontrollra, addig lehet hat a Forxiga. Sajna a pénzem sem végtelen, ránéztem az általad írt gyogyóra, hát nem olcsó....Azért légy szíves írd meg az eredményt...Köszi és üdv....
4. globus (válaszként erre: 3. - Zsoffka002)
2025. szept. 18. 09:21

Elmondták a metformin felépítését, de mit nekem tanács, vas gyomrom van, egyből 2x1000. Nem okozott panaszt, sőt első hónapokban fogytam is. Mondjuk fogyás megszűnt, vércukor so-so, 5-7 körül. Nincs súlyfeleslegem, de legközelebb szemaglutidot fogok kapni. Kíváncsi vagyok.

Férjem most kezdi a metformint, neki van miből leadnia, jelenleg 500-1000-nél tart, jövő héttől 2x1000. Ha nem fogy, neki fogom betolni az Oze...et. 😁

3. zsoffka002 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 18. 09:12
Merckformint különböző formákban évek óta szedek, most kb 1 éve Meforál XR500-at, szedtem ugyan ezt 1000 mg-t is, más merkformint tartalmazó variáns is, a magasabb hatóanyagot tartalmazók kellemetlen hasmenést okoztak, ezért az 500-ast napi 2x fél-fél tablettában veszem be. A Forxiga 10 mg-t 3. hónapja szedem folyamatosan, előtte 1 hónapig szedtem, de kimaradt két hónap, semmi hatását 1 hónap után, se most sem érzem. Egy éve XULTOPHY inzulint este 25-27 egységet használok. Vércukor értékeim nagyon ingadozóak, 6 - 16 között változik napközben, reggel alacsonyabb, este magasabb. Próbálok diétázni ami tőlem telik. 71 éves vagyok, 2010-ben diagnosztizálták a 2.tip. cukorbetegséget, akkor 5,9 értékkel. Mellé kissé emelkedett vérnyomás, reflux is társult. Akkori súlyom 72 kg volt a 168 cm magasságomhoz. BMI 25,51%(normál) megjegyzés orvosom által:FOGYÁS!! Az első gondozási könyvből másolom, még megvan.....2013.09.hó: súly 68 kg, BMI 24,09; gyógyszereim:Glucobay,Nebivolol,Tenaxum,Lipidil,Atorvastatin,Aspirin. 2010-től. 2020.márc.- 2021.okt. között (covid zárás) nem volt cukorgondozás, szedtem folyamatosan a "sima" Metformint, mégis tartósan 20 mmol/l körül mozgott az értékem, ezért kórházban inzulinra állítottak be. Naponta 5x szúrtam magam 3 alkalommal. Reggel 2 féle + délben 1 és 2 féle este. 2 év alatt 72 kg-ról (újra híztam) 87 kg lettem. A csontjaim, izmaim és magam is ellenkeztem a súlyfelesleg ellen, orvosomat arra kértem változtassunk. Nem eszem többet mint korábban, kerülöm amennyire tudom a magas kalóriás étrendet, ha lehet segítsen. Ekkor kezdtem a Metformin különböző változatait és az új inzulin használatát.3-4 hónap alatt 10 kg adtam le, aminek nagyon örültem, 77 kg lettem.A továbbiakban még 5-10 kg között szeretnék fogyni,ezért kezdtem a Forxiga szedését, az izületeti fájdalmaktól, az izmaim vesztéséből és a lábfejem fájásától megszabadulni.Eddig eredményt nem látok, stagnál a súlyom. Idővel bízom benne sikerül még kevesebb kalóriát bevinnem, mert azon múlik a fogyás. A rendszeres mozgás is persze fontos, mit mondjak: IGYEKSZEM.....ennyit magamról. Légy szíves írd meg Te is a tapasztalataidat, várom válaszodat. Mióta vagy 2 tip. cukorbeteg? Nem kellett volna fogynod? Hogyan változott a súlyod és milyenek általában a cukorértékeid és BMI ért.? Hány éves vagy? Üdvözöllek.......
2. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. szept. 18. 09:00

Szia, vércukraid milyenek voltak, és most milyen?

Én sem szedném így, de jelezd az orvosnak. Biztosan akad más, amit jól tolerálsz.

2025. szept. 17. 12:49

2 típusú cukorbeteg vagyok! Merckformin gyógyszer mellé,Forxiga 10mg -os gyógyszert szedek. A forxigát 1 éve szeden,azóta 10 kg. fogytam,székrekedésem,szédülésen állandó éhségérzetem van.Abba hagytam,teljesen legyengültem tőle.

Másnak is vannak ezzel a gyógyszerrel kapcsolatban tapasztalata?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook