Földhivatali ügyintézésben tudna valaki segíteni? (tudásbázis)
Számolni kell vele, ha valaki a mindennapi életét itt osztja meg...itt éli, teregeti ki az életét.
Úgy mint gyrv, mobiltartozás, postai értesítő, most pedig ez:-))))
Már várom az újabb nyűglődéses fórumodat:-)
Azon pedig innentől ne is csodálkozz, ha segítő szándékú hozzászólásra valakit lebunkózol nem először, akkor...."Amilyen az adjon isten...."
Látom van olyan, akinek egyszerűbb fórumokat nyitogatni, mint megemelni a hátsóját és tenni...
(Nem tetszik? GÖRGESS TOVÁBB!) Id: Eperke1983
Hacsak nem a nyári szünetelések miatt hosszabbodott meg a határidő.
Egyébként nem széljegyzék, hanem széljegyzet, most már széljegynek mondják.
"A tulajdoni lap tartalmát érintõ kérelem esetén a beadvány iktató számát a benyújtás napján a tulajdoni lapra rávezetik, ezzel széljegy kerül a tulajdoni lapra. A széljegy tájékoztat arról, hogy az eljárás megindult, és jelzi az ügyintézés sorrendjét, azaz az ügy rangsorát is. A tulajdoni lapon feltüntetett széljegy a bejegyzés, átvezetés, feljegyzés iránti ingatlan-nyilvántartási eljárás megindítását tanúsítja.
A széljegy csak azt jelzi, hogy a kérelem elbírálása folyamatban van, a kérelemnek a hivatal helyt adhat illetve elutasíthatja."
Hívd fel a földhivatalt, feleslegesen ne utazz oda.
Ha kaptatok az eljárás megindításról értesítést, akkor ott rajta van a bal felső sarokban az ügyintéző neve, kérd egyenesen őt, majd neki mondd meg az ügyiratszámot és akkor gyorsan meg tudja nézni.
A nem kaptatok még, akkor település+helyrajzi szám alapján meg fogják tudni nézni kinek szignálták az iratot, és akkor odakapcsolnak.
Szerintem az okmányirodában is tudsz érdeklődni, mivel ők is előtte leellenőrzik kinek a tulajdonában van az ingatlan ahová be szeretnél jelentkezni(lehet elég a széljegy is).
Apósod hiába ír bármit, ő sincs oda bejelentkezve, ha jól értem.
Az is lehet, hogy bejelentkezve széljegyzettel is be tudtok. Mondom, a kormányhivatal fogja ezt tudni.
Az az érzésem, hogy az iskolánál kellene ezt intézni. Hiába mennél a földhivatalhoz.
A kormányablakban (ahol éppen vagy) megkérdezheted, mi ilyenkor a teendő.
Apósom nevére vettük a házat 1.5 hónapja,de még csak a széljegyzeken szerepel a tul.lapon,ezert nem tudunk bejeletkezni oda és a suli miatt s.o.s.lenne.
Nem is tudom h ha após îr egy nyilatkozatot h ott lakunk,akkor a suli felveszi e a gyerekeket.
További ajánlott fórumok:
- Számvitelből tudna segíteni valaki?
- Hogy tudna még oviban maradni a gyermekem? Tud segíteni valaki?
- Áruhitel törlesztés ügyintézésben tudna valaki segíteni?
- Tud valaki segíteni nekem földhivatalos kérdéssel kapcsolatban?
- Földhivatali ügyintézéssel kapcsolatban tud valaki segíteni? Sűrgős lenne...
- Hitellel kapcsolatos ügyintézés... tud valaki segíteni?