Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás csirkemell kelbimbóval recept

Fokhagymás csirkemell kelbimbóval recept

A Fokhagymás csirkemell kelbimbóval hozzávalói:
2 csirkemellfilé,
2-3 dl tej,
4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál csombor (borsikafű),
só,
törött fehér bors,
2 evőkanál olaj;

a körethez :
60 dkg kelbimbó,
só.


A Fokhagymás csirkemell kelbimbóval elkészítési módja:
A csirkemelleket lapjában szeletekre vágom. A tejbe belekeverem a sót, a borsot, a csombort és a megtisztított, szétzúzott fokhagymát. A fűszeres tejet a felszeletelt csirkemellekre öntöm, majd legalább egy napig a hűtőszekrényben lefedve érlelem. A kelbimbót megmosom. Ha szükséges, a hervadt külső leveleket leszedem, a nagyokat kettévágom. Sütés előtt a tejből kiveszem a húst, lecsöpögtetem, megsózom, kissé nedvesen lisztben megmártom, majd a felforrósított olajon mindkét oldalát pirosra sütöm. Közben tűzálló tálba terítem a kelbimbót, azt is gyengén megsózom, ezután a megsült csirkemell-szeleteket elhelyezem a tálban. A visszamaradt fűszeres tejet ráöntöm, megszórom a finomra metélt petrezselyemzölddel, majd a tálat lefedve 20-25 percre előmelegített, forró sütőbe tolom.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás csirkemell kelbimbóval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook