Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Tavaszi tojásragu recept

Tavaszi tojásragu recept

A Tavaszi tojásragu hozzávalói:
40 dkg karfiol,
35 dkg sárgarépa,
75 dkg krumpli,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
8 főtt tojás,
4 dkg vaj/margarin,
3 dkg liszt,
1 tk. currypor,
6 dl zöldségleves,
1,5 dl főzőtejszín,
csipetnyi cukor,
só,
bors,
1 csokor metélőhagyma.


A Tavaszi tojásragu elkészítési módja:
A karfiolt rózsákra szedjük, majd enyhén sós vízben kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, és további 5-6 percig együtt pároljuk. Közben a krumplit meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. Sós, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A kétféle hagymát finomra aprítjuk, és a felhevített vajon üvegesre pároljuk. Liszttel és curryporral megszórjuk, a levessel meg a tejszínnel apránként felöntjük, majd állandó keverés mellett felforraljuk. Közben hozzáadjuk a leszűrt karfiolt és sárgarépát. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük. A megtisztított főtt tojásokat félbevágjuk, és óvatosan a zöldséges mártásba forgatjuk. A tojásragut a főtt krumplival tálaljuk, és a felaprított metélőhagymával megszórva kínáljuk.


Kategória: Tojásételek receptjei


A tavaszi tojásragu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook