FOGYÓKÚRA...-de (m)ilyen áron? (beszélgetés)
régen abból állt a marketing, hogy gyártott a cég valamit, aztán meg eladta ahogy tudta, ha tudta...
ma a marketinges kitalál valami terméket amire keresletet lehet generálni, a cég legyártja és viszik mint a cukrot.
A fogyni vágyok hada meg elég nagy piacnak számit és anyagilag is jól állnak...ezért nagyon értékes a cégeknek...mi meg bedőlünk mindennek:)
Szerintem az emberek többsége TUDJA,hogy nem használnak,mégis megveszik,újra és újra az újabbakat.
A gond pont evvel van,hogy nem is hisznek igazán benne,mert ha hinnének benne,hogy ettől,vagy attól lefogynak,akkor egy vacak c vitaminnal is lefogynának,de mivel nem is igazán hisznek benne,így nem működik egyik sem.
Az embereknek mindent el lehet adni,csak egy jó reklám,mégha hazugság is ,akkor is.
Azon szoktam röhögni,hogy szinte minden reklám úgy tálalja a dolgokat,mintha nem is lehetne élni az árujuk nélkül.Actimel,joghurtok,actívia....szemránckrémek...hú nagyon hosszú a sor.
"de az még szomorúbb, hogy nagyon sokan 2 nap alatt akarnak látványos eredményt elérni! Az emberek közül sokan (sajnos!!!) nincsenek olyan szelemi szinten (bocsi, de tényleg!!), hogy felfogja ésszel, hogy csodabogyók, csodatapaszok, csodaporok nincsenek"
Igen, és kiegészíteném a pillanatok-alatt-fejfájást-elmulasztó reklámokról, mert ugye az ember mindent akar, de rögtön és azonnal. Gyors megoldások - de nem mindegy, milyen áron. Kíváncsi lennék, hogy akik ész nélkül kapkodják be akár a fájdalomcsillapítókat, akár a csodafogyi bogyókat, hányan olvassák el a mellékhatásokat...
MOdelleknél is: mondják, hogy nem engedik, harcolnak ellene, de mégis ez az elvárás most is.
VAn egy ismerősöm -a lánya 14 éves és nagyon vékony, egyből beválogatták egy ügynökséghez...szóval ez kell még mindig.
OKé, de ez pl volt, de alapjában írtam a fogyikról...itt műhiba, de az sem normális, hogy már gy.gyűrű kellett egy ilyen fiatal lánynak...
meg a koplaló fiatalok, akik még növésben vannak,,,a modellek, akik 1 almát esznek stb
bakker, ez nagyon durva!!:((
de szerintem ez orvosi műhiba, ami sajnos bárkivel előfordulhat.. bár tagadhatatlan, hogy a fogyókúrája hajszolta a helyzetbe..:S
Egyetértek Myly hozzászólásával!
Még annyit tennék hozzá, hogy az egy dolog, hogy ma már szinte mindenki fogyókúrázik és a súlyával foglalkozik - de az még szomorúbb, hogy nagyon sokan 2 nap alatt akarnak látványos eredményt elérni! Az emberek közül sokan (sajnos!!!) nincsenek olyan szelemi szinten (bocsi, de tényleg!!), hogy felfogja ésszel, hogy csodabogyók, csodatapaszok, csodaporok nincsenek - mint ahogy nem lehet jelentős súlyfeleslegtől 3-4 hét alatt sem megszabadulni..
Tele vannak az újságok az efféle hirdetésekkel, már egy csomó ember kiábrándult (jó esetben csak ennyi!) - és még mindig futja ezeknek a cégeknek egész oldalas, színes, hátsó borítós hirdetésekre heteken keresztül.. (ami ugyebár az egyik legdrágább hirdetési felület..)
ugye milyen szép nőci volt?:(
S amúgy érdekes,,,mert ahogy írtad is, megkérték a kezét = elfogadták s ő magát mégsem,,
Megtaláltam.
Mit ne mondjak jó magas lehet,ha 95 kilóval így néz ki.A karjai csont soványak.
Igen én is így gondolom,,,ezért nem értem:)
Láttad a képét? Szép volt kövéren is és mi lett a vége,,,de az említett modellek is,,,elégedetlen lenne mindenki?
Pedig egyszerű.
Túl sok információ áramlik mindenhonnan.Tévé,net,újságok.Mindenki olyan szeretne lenni,akiket ott lát,olyan életet szeretne ,amit ott lát.A reklámok is szörnyűek.Rózsaszín felhőcskés családmodellek,ahol mindenki mosolyog,jó alakú,energikus és még a fürdő is minimum 50 nm.
Ezek a képek formálják ,manipulálják az embereket és elégedettlenséget szülnek.Egyszerűen nem találkozol már elégedett és kiegyensúlyozott emberekkel.
Mindenki fogyózik,még a vékonyak is folyton,mert nem akarnak kövérek lenni,mert az lassan már bűnnek számít.
Akiről meséltél,az a csaj is,nem volt neki elég ,hogy100 akárhánykilósan beleszeretett egy férfi,feleségül akarta venni.
Szóval szerintem a kulcs az örökös elégedettlenség,ami arra készteti az embereket ,hogy folyton küzdjenek a kilók ellen,az anyagi javak megszerzéséért.Persze ez bizonyos szintig jó,de egy idő után fanatizmussá válhat.
PL., de számtalan van.
Sok embernél ki sem derül ez volt az oka, de ha tanulmányokat nézünk, rengetegen halnak meg a gyógyszerektől ("fogyi-bogyók" ) stb, ami hathat a vesére, májra stb. s aki szedi talán nem is sejti.
De lehet szó valóban erről is, amit írsz /vagy a bulémiáról akár/.
További ajánlott fórumok:
- A fogyókúrás káposztaleves milyen káposztából készül?
- Milyen fogyókúrát ajánlotok? Sajnos semmi rendszert nem tudok az étkezéseimbe vinni a munkám miatt
- Tudnátok valamilyen fogyókúrás terméket ajánlani?
- Milyen diétás, fogyókúrás kaját főztél ma magadnak?
- Milyen fogyókúrás módszert ajánlanátok annak, akinek nincs sok pénze?
- A fogyókúra kezdetén érdemes valamilyen étvágycsökkentő tablettát szedni?