Fogyókúra, átalakulás 2016. január 4-től? Ki tart velem? (beszélgetés)
Sziasztok,
látom vannak bőven, akik az új évet, új tervekkel kezdik :) hát én is :)
Nem fogyókúrázni akarok, hanem teljes életmódot váltani. A fogyókúráim rendszerint a jojo effektussal értek véget, ráadásul a kiindulástól számítva plusz 1-2kg-val lettem nehezebb.
Erre a teljes szemlélet váltásra már hónapok óta készülök, és eljött az én időm :) Az elmúlt napokban folyamatosan elkezdtem visszafogni a kaja mennyiséget, és a kaja minőségén is javítani, nem akartam egyik napról a másikra megzavarni a szervezetem :) Ma már elkészült a következő 2 heti étrend és az edzésterv is, nagyon várom már, hogy szépen teljen az idő :) Ebbe kénytelen kelletlen a párom is részt kell vegyen, ha én egészségesen étkezem, nem ehet ő se kenyeret gumicukorral :D
Szóval nálunk a mai menü a kövi volt: reggelire: 2 tojásból omlett kókuszzsíron, sonkával feltekerve, pár szem koktélpari, paprika és újhagyma; tízórai: 0%-os actimel ivójogi,ebéd, párolt karfiol, sárgarépa és cukkini csíkokkal, valamint zabpehelybe forgatott cukkinis pulykafasírt sütőben sütve. Uzsi, pár szem málna, alma, szeder; vacsira az ebéd volt. Uzsonna és vacsi között beiktattam egy kis mozgást is :) Nagy örömömre egyébként a párom teljesen odavolt az ebédért, így remélem nem lesz baj, ha egy ideig parkolópályára kerül a krumplis tészta :D
Mindenkinek sok sikert kívánok, bocsi ha ilyen hosszúra nyúltam :) Örülök, h nem vagyok egyedül :))
Én is bánat evő vagyok, meg örömevő is. Imádom a csokit,nem tudom miért, gyerekkoromban öt évesen azt hittem a csoki építőkocka.A szüleim direkt hitették el velem, ha kaptam ajándékba nem ettem meg emiatt, azután valahogy mégis kiderült,hogy mikor pontosan nem tudom, de azóta függő vagyok.
Nem tudom bejön-e ez az önajándékozási technika, megpróbálom így jó útra terelni magam. Egyelőre napok óta sikerül, perszehogy eszembe jut a csoki és a nápolyi,de mielőtt rávetném magam a boltban mégis megállok, csak akkor nincs kísértés,ha nincs otthon a tárgya. Főzök és sütit is sütök, azt könnyebb betartani,hogy ne egyem.
Lemaradt:
Ennél a fajta étkezésnél amit én folytatok egy kicsit speckósabb a dolog. Mivel nem fogyasztok szénhidrátot kizárolag azt ami a nPi 1-2 db gyümölcsömben és a zöldségekben van.
Természetesen ha ennék zabkását meg rizst meg teljes kiörlésü dolgokat biztos, hogy az elejétöl menne a mozgás, de ez egy kicsit "mástészta". Itt kell egy kis átállás a testnek a zsír alapú üzemenyag felhasználásra.
De kitudja, lehet holnap-vagy holnapután már igényelni fogja a testem a mozgást.
ha már elkezdtétek irni ki mit evett leirom én is, vagyis inkább kimásolom a naplómból 😄
Azt tudni kell rolam, hogy tejmentesen, cukormentesen, glutenmentesen készitek mindent. Általaban irom az összetevöket a naplomban, szoval ott megtalalja akit érdekel.
"Reggelim:
3 tojásból rántotta, paradicsom, paprika, majonéz
Ebédem:
Zöldbabfözelék, sült csirkecomb, narancs
Melo után 1 evókanál mandulavajat ( 100% mandulábol, jo fajta zsiradék tele esszenciális zsirsavval), 1 csésze kokusztejes kávét és a narancsom másik felét is betoltam.
Nem akartam enni csak vacsit, de annyira fájt a fejem, hogy csak ez segitett rajta. Nem akartam gyogyszerhegyeket felzabbantani. Azota nem is fáj, pedig brutál volt meloban 😖
Vacsim:
Gulyáááslevesss nyamiii
Imádom a gulyáslevest, a szegedi félét, babérlevelesen
Kicsit tartottam töle milyen lesz, mert ugy készitettem, hogy megfeleljen az én hormontipusomnak. De meg kell mondjam, valami isteni lett, mind illatra, mind ízre!! 💗
Nincs benne semmi olyan ami nem nekem valo lenne.
Leirom az összetevöket miböl állitottam össze:
1 egész pulyka alsocomb.( basszus akkora volt, hogy a legnagyobb fazekamba alig birtam beletuszkolni. Mint egy mamutláb 😄
Vöröshagyma, sárgarépa, fehérrépa, zeller( gyökér),édesburgonya, kokuszolaj ( pici, mert böröstül fött a husi), paprika, paradicsom, kömény, pici bors, natur vegeta, só, babérlevél, pirospaprika, fokhagyma, petrezselyemzöld.
Nagyon jó áran van a pulyka alsocomb, ezert bespájzoltam belöle, lesznek mêg receptek ezzel az alapanyaggal. 👍😉"
Igen, döntés kérdése, csak ahogy látom, vannak olyanok a környezetemben, akik pl. gyerekkorukban futottak az apukájukkal, azok sokkal nagyobb örömmel futkároznak most is. Mert én megszoktam, h fekhetek a kanapén is, nem kell futni, ha nem akarok és senki nem mutatta meg, h ebben ugyan mi a fenét lehet élvezni? :D :D :D
De mondhatnm azt is, h aki aerobikozott az anyukájával, vagy tök mindegy. Én szó szerint SEMMIT nem csináltam gyerekkoromban :D És ugyanez igaz arra is, hogy aki nem szokta meg annyira az édességet, mert csak heti 1x kapott minimlisat, az nem annyira függő mint én, hogy sokszor semmi másra nem tudok gondolni és le kell gyűrni, mert az a döntésem. Egyszerűen ezeknek az embereknek nem döntés kérdése, hanem így természetes, mert ezt tanulta meg, h édesség heti 1x van :)
Meg a boldogsághormon....
Aki sokat eszik az általában kompenzál. A romantikus filmekkel is azt sugallják, hogy szerelmi bánatra egy vödör fagyi és bonbonhegy a gyógyír.
Igazad van Gabbbicica a szokásokkal kapcsolatban, de a felnőttséggel együtt jár a döntés lehetősége.
Mártíromság az biztos, nekem is az, mert ki nem állhatom a zöldségeket - rossz szokás, mondjuk van előnye is: nem akarom felfalni az egész lábossal. :)
De ha azt veszem, hogy ha újra meghíznék mennyit kellene kínlódjak, hogy újra leadjam... inkább elmegy a kedvem az evéstől, s inkább továbbajándékozom azt a bejglit.
Sokszor példálózok anyukámmal, aki inzulinos cukorbeteg lett, mert nem volt hajlandó a gyógyszer mellett diétázni. 100 kg-on felül van, de öt fajta sütit sütött Karácsonyra és közben sajnálja magát, hogy milyen szörnyű betegséggel sújtotta a sors. Amikor az egészségünk a tét, akkor érdemes lemondani a falatozásról!
nem akarok okoskodni, szerintem nem visszavált az ember, hanem egyszerűen csak visszasodródik.
Én sosem voltam igazán sovány, főképp már a gyerekkoromban a szüleim, nagyszülők, rokonok nevelése, szokásai miatt. Nálunk fokozottan igaz volt, ami néha a viccekben jelenik meg, h igazán kövér akkor vagy, ha már a nagyid is azt mondja (és akkor kb már 500 kiló vagy, ha ez előfordul)
Anyukámnak ma is központi témája az ebéd, a vacsora, a kaja, a reggeli, a mit főzzek.És amit főz... És érdekes módon ő és apukám nem néz ki úgy, mint ahogy ezektől a kajáktól (nehéz, húsos, tésztás, zsíros stb.) ételek ki kellene nézniük ( :D :D szintén bőven 200 kg felett kellene lenni :D ) én pedig ha csak egy hétvégén eszek velük, kb 2 kilót hízok, tesóm ugyanez.
Na, mindegy, de amíg nem zavart h duci gyerek voltam, addig ezek a szokások, amik nem jók, már kialakultak. Hogy egyél nyugodtan, amit csak szeretnél, csúnya aki sovány, nem kell sportolni ha nem akarsz... stb.
És most még mindig iszonyat nehéz dolgom van, hiába múltam el 25. És kb. 16 éves korom óta érzem, h nem jó :( Kb 70 kg volt eddig a legtöbb a 160 centimhez, 90 napossal lefogytam 58-ra, ait tartottam 2 évig. És hogy utána mi történt? Látványosan semmi, csak az egyik héten a szokásos reggeli banán helyett bedobtam egy melegszendvicset. Hűű, jó, még mindig 58 vagyok, nincs baj, gyhogy 2 nap múlva ettem csokit is. Oké, 58,5, ldolgozható, majd odafigyelek. És jött mindennap végül valami új "apróság" (eszek még egy tányér spagettit, abból is egy keveset, abból egy picit töbet stb) Oké, megint 62 lettem, és megint 70 kilónál jött a nagy döbbenet, h a k***a életbe :( :( :(
Biztos másnál máshogy van, ez az én történetem, amin jó lenne segíteni :( :) De fogok is :)
Megnéztem a képeid, ez igen! Teljesen hihetetlen, hogy a 2013 januárjában posztolt képen is Te vagy!
Értelek, épp ez a cél: hogy minden mellett az emberlánya jól érezze magát a bőrében. Mindig van más is ami fontos, mert régen rossz, ha csak ennyi. Megkérdezhetem, hogy miért váltottál vissza? Annyira tarthatatlan volt hosszútávon, hogy nem érte meg? Nem a heti 5 sportra gondolok, hanem az étkezésre. (Pusztán csak önös érdekből érdeklődök, nincs szándékomban ítélkezni, véleményezni).
Volt hogy 5 évig tudtam tartani, hetente ötször futottam 1-1,5 órát.És tartottam az életmódot.Akkor még az volt a fontos. Most hogy a gyerekeim felnőttek és lassan lassan öregszem, még persze mindig fontos hogy nő legyek, de van már más fontos is.Jó élvezni az életet a sok gyerek nevelés görcsölés, munka, diéta, és megfeleni vágyás után.Nem mondom lehet az az egy óra séta is élvezet reggel és az is hogy meg tudom csinálni a diétát, de már nem görcsölök annyira rá mint régen. Nagyon ügyes vagy hogy 2 éve ilyen klasszul csinálod, és biztos vagyok benne hogy ez így is van jól.Életed azon szakaszában vagy amikor ez a fontos, a fő hogy boldog legyél és jó érzésekkel töltsön el az amit véghez viszel.
Gratulálok neked, és sok sikert.
Erről az "imádok enni"-ről kell leszokni (mielőtt megköveznél, nekem is). Végül is nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk. De ez valahol elcsúszott...
Holnap lesz nekem a kerek évfordulóm, 2 éve kezdtem az életmódváltást. Időnként én is elcsábulok, de most már nem ettem degeszre magam az ünnepek alatt. Kaptam anyukámtól fél diós és fél mákos bejglit még mindig le vannak fagyasztva, de nem merem elővenni a kicsinek, mert félek, hogy nem tudom megállni...
De akkor is leadom az utolsó plusz kilókat is és soha többé nem hízok vissza!
Sziasztok! Szeretnék csatlakozni ha nem bánjátok.
Már el kezdtem egyszer október 26-án 10 kg ment le
december 12-ig. Akkor abba hagytam és az ünnepek miatt halálra ettem magam 7 kiló jött vissza. Tegnap újra el kezdtem. Októbertől a módszerem: Reggel egy óra intenzív séta, reggelire 2 adag fehérje shake,tízóraira zölltség lé, ebédre rendesen akármi leves vagy második, uzsonna zöltség lé, vacsora zöltséglé.Ez jót tett az egészségemnek is amíg csináltam nagyon jól éreztem magam, amikor zabáltam viszont rosszul, mégis zabáltam, hát ez van.
A menses körüli vízvisszatartás nagyon ismerős, olyankor szó szerint egyik pillanatról a másikra kigömbölyödöm és nehezebb is vagyok. Jobban kívánom a szénhidrátot is. Ahogy abbamarad a menses, láthatóan vékonyabb leszek.
Szeretni is sokféle képpen szeretheti magát az ember. Végül is ez egy jobb módja a szeretetnek, mintha adnál magadnak egy tábla csokit.
Én hajlamos vagyok idegességemben enni, vagy elmenekülni a világ elől egy jó kis főzéssel, ennek következtében némi evéssel is. Sőt azt is megfigyeltem, hogy ha lehangoltabb vagyok, akkor kisebb adagok mellett is jobban ragad rám vagy legalábbis nem megy le, mint mikor boldogabb vagyok és esetleg többet eszek.
Nekem nincs, de nem hiszek benne.
Nagyon vékony csontú vagyok, és bizony ez a kg. másnak ezzel a magassággal tökéletes az nekem nem az...
valamilyen étrend-kiegészítőt szedtek?
Bio-Slim?
vagy Bio CLA-T ?
Hoodia spray?
hátha ez is segítene:)