Fogyni szenvedés nélkül, avagy mit üzen a háj lélektana? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Fogyni szenvedés nélkül, avagy mit üzen a háj lélektana?
Ez biztos így van, de elvileg a mozgás is endorfint szabadít fel.
Kell adni egy esély magának minden fogynivágyónak.
Túl van misztofikálva ez a fogyókúra is. Szenvedésenk fogják fel. Holott, ha reggelizel, ebédeszlsz és este már semmit nem eszel, lefogysz. Ennyi. Akkor is, ha nem mozogsz. Csodálatos az emberi szervezet és tényleg NINCS Titok!
Este csak víz, natur tea és semmi más. 5 óra után, ha nem eszünk lefogyunk az ideális testsúllyunkra és valljuk be, ha rendesen reggelizünk, ebédelünk (de nem dumpla adagokat) kevés az esélye, hogy éhenhalunk! :) ♥
Egy példa a nem lelki okra:
Minden Embernek szüksége van endorfin-ra("boldogság hormon") ezt a szervezet termeli.Egy elvégzett feladat, egy sikerélmény, hasonlók hatására termelődik. Ha nincs sikerélmény az életedben az evéssel is termeltetheted, anélkül,hogy észrevennéd.Ez egyszerű fizika nem lelki ok, mégis jelentős szerepe van az elhízásban. Szerintem ez nem butaság
a buta diétákról (is) van szó, meg az egész, gazdagon jövedelmező iparágról, ami a fogyás köré épül, és ami teljesen megfeledkezik a lelki oldalról.
én meg mostanában fogyni akartam pár kilót, és ahogy az elhatározás megszületett bennem, hízni kezdtem.
hatalmas ereje van a lélek ellenállásának. amikor nem érdekelt a dolog, simán olvadtak le rólam a kilók. és ez ment egész életemben.
Nos , van is igazság meg nincs is abban amit írsz. Kb 4-5 év alatt pakoltam magamra kitartó fogyókúrával +50 kg-t, ez állt még némi bűntudatból is meg, hajszolt életmódból. Nme arról van szó hogy öröm evésbe menekültem. Buta idióta diétákról beszélek, yoyo ha ez mond valamit.
közel három év munkája volt hogy jelenleg 67 kg vagyok és nem 130.Abban igazad van hogy ez rendrakás lekileg tesileg.De csak érdekességképp, 130 kg san, volt hogy 1400 kcal től dagadtam, jelenleg fele akkora vagyok és 1800kcal t eszem.:)
Teökéletesen egyetértek
Én már tapasztalatból mondom hogy így van.Megtaláltam az okot, és minden megváltozott.Ez nem csak lelki, pszihikai lehet.Azóta ezzel foglalkozom.
tetszik ez az írás. kicsit szélsőséges, kicsit provokatív, de az alapvetései elfogadhatóak.
kíváncsi vagyok a véleményekre.
Én sem értem miért vezethető ez mind lélektanra...egyszerűen az emberek többsége szeret enni. És van akinek az az egy tálka somlói is súlytöbbletet okoz.
S van aki háromszor annyit eszik, mint én, mégis feleakkora. Ő biztos csak nem küzd lelki problémákkal, igaz?
Szerintem sem lehet általánosítani, de a cikk írónak nyilván nem is ez volt a célja.
A lényegben egyet értünk: először lelki szinten kell rendet tenni!
Ez nem ilyen egyszerű.
Megkérdezhetem, te milyen alkat vagy?
Abban talán valamennyien egyetértünk, hogy ezek tartós megoldást nem hoztak és hoznak a többség számára, úgyhogy valószínűleg a probléma más irányú megközelítésére lenne szükség.
A hízás pszichológiájáról csak hosszas kutakodás után lehet valamit fellelni, pedig ha a hízást úgy tekintjük, mint fizikai tünetet, akkor nyugodtan kiindulhatunk abból a ma már széles körben elfogadott és bizonyított elméletből, hogy a fizikai tünetek mélyen gyökerező lelki-pszichológiai okokból alakulnak ki. Mért volna ez pont a túlsúlynál másképp?
Ugrás a teljes írásra: Fogyni szenvedés nélkül, avagy mit üzen a háj lélektana?
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Ha van lehetőség szenvedés nélkül szülni, miért utasítja el a kórház a fájdalomcsillapítást?
- 5 faktor diéta - fogyás szenvedés nélkül
- Ha fogyni szeretnél éhezés nélkül :)
- Koplalással le lehet tartósan fogyni, ha sosem vagyok úgy alapból éhes, és szenvedés nélkül tudok 400-500 kalóriát tartani?
- Főzzünk finomakat és karcsúsodjunk szenvedés nélkül! :)