Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯
2016. márc. 21. 15:06
Sziasztok. A testvérem ma vonult be Baracskára 😞 olvasgattam a fórumot, nagyon elkeserdetem 😞 hetek is telhetnek el úgy hogy nem hallok felőle?! Az előzetes nagyon más volt... Ott minden nap telefonálhatott 😞 a beszoktatás mit takar? Nekem most minden teljesen új 😒 tudnátok mesélni? Milyen hely amúgy??? Előre is köszönöm
5081. Liza88888
2016. márc. 21. 13:19
Ez a "kollektív büntetés" úgy látom nagyon népszerű. Nálunk a jutalmakat vonják vissza pl februárban olyanért, mert a decemberi karácsonyi műsor végét elhülyéskedte 3 ember, ezért mind a 40 résztvevőt, szervezőt büntettek azzal, hogy a jutalmat visszaírták. Nekünk fegyelmi törlés, ebből fakadóan visszaminősítés múlik ezen.
5080. kitti1110 (válaszként erre: 5079. - 70e5b68753)
2016. márc. 21. 12:44
Igen...és nem találják állítólag. De volt ő már többször kint,eddig visszament. De a beszélőkön is szigorítottak,mert voltak akik nem bírtak magukkal,és az állati ösztön erősebb volt...Tényleg nem tudják sokan ezt a kis jót sem megbecsülni amit kapunk...
2016. márc. 21. 12:19
Köszönöm a válaszokat! :) Kitti1110, ez nem semmi, elég elszomorító, hogy egyesek hülyesége miatt most esélytelen, hogy bárki kimehessen. :( sajnálom
5078. kitti1110
2016. márc. 21. 12:10
Sziasztok! Most mondta a férjem hogy az 5.épületből senki nem mehet ki 3 hónapig eltávra mert most vasárnap nem érkezett be időben valaki. 24 órás eltávról. Nagyon szomorú hogy így kibasznak egyesek(nem csak magukkal) hanem az egész épülettel...
5077. skylight_
2016. márc. 21. 11:53

De most olvasom, itt pénzbünti volt akkor nem olyan necces a dolog, mint ahogy én itt kimásolgattam a dolgokat! :D Szóval Nebyyy-nek igaza van. Pénzbüntetésnél a törvényi mentesítés lehetséges csak, ahol a beállta a jogerő napja. :)

Sorry, nem voltam figyelmes! :) De hátha másnak érdekes lehet azért az előző hozzászólás!

5076. skylight_ (válaszként erre: 5073. - 70e5b68753)
2016. márc. 21. 11:48

Szia,

todi50 a 4924. hozzászólásában, egy hasló kérdésről linkelt információkat, talán hasznos lehet, aminek a lényege, hogy törvényi mentesítés (amelynél csak várod az utolsó elévülési napod) létezik még bírói illetve kegyelmi mentesítés ami által lehetőség nyílik kedvezőbb "kedvezményre" hogy az erkölcsi része előbb tisztázódjon, de ha visszakeresed a 4924. hozzászólást illetve ide a végére linkelem neked, akkor a pdf. végén egy nagyon jól összeszedett táblázat található amiből lehet számolni.

Egyébként pedig az elévülésről:

A büntethetőség elévülése

26. § (1) A büntethetőség - a (2)-(3) bekezdésben meghatározottak kivételével, illetve az egyes bűncselekmények elévülésének kizárásáról szóló törvény eltérő rendelkezése hiányában - elévül a büntetési tétel felső határának megfelelő idő, de legalább öt év elteltével.

(2)5

(3)6 Nem évül el a büntethetősége

a) a XIII. és XIV. Fejezetben meghatározott bűncselekményeknek,

b) az életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekményeknek, és

c) a XIX. Fejezetben meghatározott, ötévi szabadságvesztésnél súlyosabban büntetendő bűncselekményeknek, ha a bűncselekmény sértettje a bűncselekmény elkövetésekor a tizennyolcadik életévét nem töltötte be.

27. § Az elévülés kezdő napja

a) befejezett bűncselekmény esetén az a nap, amikor a törvényi tényállás megvalósul,

b) kísérlet és előkészület esetén az a nap, amikor az ezeket megvalósító cselekmény véget ér,

c) olyan bűncselekmény esetén, amely kizárólag kötelesség teljesítésének elmulasztásával valósul meg, az a nap, amikor az elkövető még az e törvényben megállapított következmény nélkül eleget tehetne kötelességének,

d) olyan bűncselekmény esetén, amely jogellenes állapot fenntartásában áll, az a nap, amikor ez az állapot megszűnik.

28. § (1) Az elévülést félbeszakítja a bíróságnak, az ügyésznek, a nyomozó hatóságnak, illetve nemzetközi vonatkozású ügyekben az igazságügyért felelős miniszternek vagy a külföldi hatóságnak az elkövető ellen a bűncselekmény miatt foganatosított büntetőeljárási cselekménye. A félbeszakítás napján az elévülés határideje ismét elkezdődik.

(2) Ha a büntetőeljárást felfüggesztik, a felfüggesztés tartama az elévülés határidejébe nem számít be. Ez a rendelkezés nem alkalmazható, ha a büntetőeljárást azért függesztik fel, mert az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható, ismeretlen helyen tartózkodik, vagy kóros elmeállapotú lett.

(3) Az elévülés határidejébe nem számít be az a tartam, amely alatt közjogi tisztség betöltésén alapuló mentesség folytán a büntetőeljárás azért nem volt megindítható vagy folytatható, mert a törvényben biztosított mentelmi jogot a döntésre jogosult nem függesztette fel. Ez a rendelkezés nem alkalmazható olyan magánindítványra büntetendő bűncselekmény esetén, amely miatt a vádat a magánvádló képviseli.

(4) A vádemelés elhalasztásának tartama, próbára bocsátás esetén a próbaidő tartama és a jóvátételi munka tartama az elévülés határidejébe nem számít be.

Remélem hasznosnak találod!

Szép napot!

-----------

Forrás:

todi50 hozzászólása: [link]

Elévülés 2012. évi C. törvény 26. §: [link]

Mentesítések: [link]

5075. Nebyyy (válaszként erre: 5073. - 70e5b68753)
2016. márc. 21. 11:45

Ha kifizette, akkor már kaphat tiszta erkölcsit szerintem.

"A mentesítés folytán az elítélt mentesül a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól. A mentesített személy büntetlen előéletűnek tekintendő, és nem tartozik számot adni olyan elítéltetésről, amelyre nézve mentesítésben részesült. Pénzbüntetés esetén a törvény erejénél fogva az ítélet jogerőre emelkedésének napján áll be a mentesítés. A büntetőjogi felelősség megállapításához, büntetés kiszabásához vagy intézkedés alkalmazásához fűződő hátrányos jogkövetkezményt törvény állapíthat meg. A büntetőjogi felelősség megállapítására, a kiszabott büntetésre és az alkalmazott intézkedésre vonatkozó adatokat közhiteles hatósági nyilvántartás tartalmazza a törvényben meghatározott időpontig, ezt követően hátrányos jogkövetkezmény az elítélés miatt már nem állapítható meg az elítélttel szemben."

5074. 70e5b68753 (válaszként erre: 5072. - 5861c4b773)
2016. márc. 21. 11:01
Hát ez elég durva... van esetleg valamilyen tartozása? és amiatt vonnák? mert akkor kérelmet kell írni, hogy sorry de ez van, mérsékeljék vagy halasszák el a törlesztést.
2016. márc. 21. 10:59
sziasztok! az elévülésről mit tudtok? ha valaki 2012-ben kapott pénzbüntetést lopás miatt, aminek eleget is tett mikor kap "tiszta" erkölcsi bizonyítványt? vagy hol tudok ennek utána olvasni?
2016. márc. 20. 17:41
Megmondom a páromnak hogy irjon ki ujabb kerelmi lapot.Bar eleg durvának tartom hogy levonjak a rabtartást + még a fizetése 70%-at.És dolgozzon heti öt napot kb 2-3000 forintért havonta,még a telefont sem tudja feltölteni.. De mindegy .. Azért köszönöm a válaszokat!!
5071. enlisa
2016. márc. 20. 16:14
Igen ez konkrétan Baracskán is így van már..Azon felűl tithatnak a perköltség miatt is,ha nem kértél illetékmentességit..
5070. skylight_
2016. márc. 20. 13:19

Én úgy tudom, de lehet hülyeség, szóval csak azt mondom amit én hallottam a hozzátartozómtól, hogy nem tudom melyik hónap 15.-én egy új szabály van és a lényege hogy ha pl. nem vásárol be egyszerre nagy mennyiséget, akkor minden pénzt kb. levonnak... Szóval ők nem tudnak többször boltba menni, egyszerre kell "bevásárolni" mert amúgy mindent levonnak...

Hogy itt mennyire valós amit leírtam magam sem tudom...Hiszen mindenki csak azt tudja elmondani, amit mondanak neki, persze a jogi oldalának mi nem tudunk utána járni, hogy is van ez konrkétan... :)

5069. 5861c4b773 (válaszként erre: 5068. - Enlisa)
2016. márc. 20. 11:26
Igen azt tudjuk de azon felül vonnak ennyit,volt aki lement spejzolni és ott szembesült vele hogy pl egy kis dohányt tud csak kifizetni..Én most azert érdeklődöm tőletek hogy ez mas bvben is így van e mert Vácon így van,erről tájékoztatták őket,hogy erre számítsanak,ez van.Eddig max 50%ig tilthatták.
5068. enlisa
2016. márc. 20. 11:19
Ha dolgozik rabtartásra fognak le a fizetéséből napi 450ft kb..
5067. 5861c4b773 (válaszként erre: 5066. - Ryerin87)
2016. márc. 20. 07:43
Ezt a "fizetés letiltás".Hogy mire tiltanak maig nem tudjuk.Mert volt letiltása de csak mindig par ezret.Hogy milyen jogcímen azt nem tudjuk ,a parom a múltkor adott ki kerelmi lapot,felirta a kerdeseit.Valaszt kb 3 hét után egyetlen kérdésére sem kapott,csak hogy mennyi a bruttó es nettó bére,+ hozzacsatoltak a párom kérdéseit,természetesen 400ft-ot a "pénzügyi kimutatasert" levonták tőle.Ki akarta küldeni nekem de nem engedte a nevelőnője.
5066. Ryerin87 (válaszként erre: 5065. - 5861c4b773)
2016. márc. 20. 01:42
Szia! Én nem hallottam, de rákérdezek majd, hátha sikerül vmi infot kapni Vácról. Mit értünk tiltás alatt? Milyen jogcímen tiltanak, vagy mire kerül a tiltott összeg?
2016. márc. 19. 21:03
Sziasztok! Valaki hallott már arról hogy most már a fogvatartottak jövedelmének a 70%-a tiltható? Vácon már így van,kaptak erről egy tájékoztatást és az e havi bérüket már így is kapták meg.Mindenki csak pár ezer forintot kapott.. :(Ez nagyon gáz. Érdekelne hogy ez csak Vácon van így vagy a többi bv-ben is.
5064. kitti1110 (válaszként erre: 5061. - Samela79)
2016. márc. 19. 18:27
Azért valami van :) Hát biztos borzalmas...semmi nem egyszerű odabent. :/
5063. todika50 (válaszként erre: 5062. - Zacsika92)
2016. márc. 19. 18:06
Szemben ultok egymassal egy hosszu asztalnal, es kozepen egy kb 20 cm-es fa van vegig. Tehat a puszi biztos, a kezfogas, or fuggo
5062. Zacsika92 (válaszként erre: 5060. - Todika50)
2016. márc. 19. 16:52
Rendben lesz. Köszönöm szépen csak már olyan ideges vagyok. Ez az első látogatásom és egyet már elszúrtak. 20-án lesz két hónapja hogy nem láttam. A kezét megfoghatom majd?
5061. Samela79 (válaszként erre: 5059. - Kitti1110)
2016. márc. 19. 16:17
Szia! Igen,ma. A nevelője engedte,hogy felhívjon az ő telefonjáról. Nem lesz telefonja még vagy 2-3 hétig,de próbál majd azért vagy 2* felhívni jövő héten,de ahhoz is kérvényt kell írni..Nem egyszerű. De legalább hallottam róla 1 hét után. Nem kívánom senkinek ezt a hetet. :((
5060. todika50 (válaszként erre: 5055. - Zacsika92)
2016. márc. 19. 16:15
Igy van, csak lakcimkartya is legyen nalad!
5059. kitti1110 (válaszként erre: 5033. - Samela79)
2016. márc. 19. 12:10
Szia! Na mi újság nálatok? Tudtatok beszélni?
5058. neniko23 (válaszként erre: 5057. - Drnagyne74)
2016. márc. 19. 10:20
Írtam privát üzenetet! Köszönöm válaszodat :-)
5057. drnagyne74 (válaszként erre: 5056. - Neniko23)
2016. márc. 19. 06:07
Nem előzetes volt, hanem a rendes, jogerős büntetést töltötte szeptember óta!!! Ráadásul a kérelmet még augusztusban adtuk be...
5056. neniko23 (válaszként erre: 5054. - Drnagyne74)
2016. márc. 18. 22:01

Igen de a Te apukád nem előzetesben volt?

Mert szerintem az más, mintha igazságügyi büntetés félbeszakítást kérünk, hisz nektek még jogerős ítélet nincs, ugye?

Nem tudom, mindenesetre Sehol nem adnak választ sem nekem, sem a jogi képviselőnek csak írásban az eliteltnek küldik meg a bv-be. De szerintem elutasították☹ hisz akkor faxot is küldte volna, ez csak az én feltételezésem. Csak nagy szemétség, hogy ha a saját gyermekei születésére sem engedik haza, akkor kinek adjk meg???És ami végképp kivágta a "biztosítékot",hogy politikai parlamenti államtitkár dönt az ügyben...érdekes ez is!De kiderül jövőhéten, hogy mi az eredmény 😒

5055. Zacsika92 (válaszként erre: 5051. - Todika50)
2016. márc. 18. 21:09
Igen az a szerencse hogy van busz. De nem ért ide a látogatós papír. A párom azt mondta mindenképp legyek ott. És elvisz a busz is személyivel meg be is engednek. Remélem úgy lesz.
5054. drnagyne74 (válaszként erre: 5052. - Neniko23)
2016. márc. 18. 20:08
Azonnal van félbeszakítás. Nálunk úgy volt, hogy délelőtt döntött a Kúria a félbeszakításról, fél 10-kor már ment is a fax a bv-be, és onnantól kezdve semmi sem vonatkozott már Apukámra, mert nem volt már rab. Hiába csak este 7-kor tudott kijönni az adminisztráció miatt, fél 10-től szabad ember volt. A telefont azonnal, délelőtt le kellett adnia, azzal kezdték.
2016. márc. 18. 14:22
Köszönöm mindenkinek a segítséget!! Mostmár minden világos!! Kitartás mindenkinek!
❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook