Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Sziasztok !
Állampuszta börtönhöz Bp.ről tömeggel, h lehet eljutni ?
Ugy hallottam szombati napon meg csak 1 jarat van visszafelé.
Köszi. Ti miért kerültetek be és mennyi időt kell bent töltenie? Hogyan viselte az elmúlt 6 hónapot? Neki mit mondtak az evsz-rol? Hogy haza jöhet hétvégente stb?
Miket mesél bent? Melyikben van? Grat a babához.
Persze, megértem. Nekünk is van egy 6 hónapos kisfiunk.
Sok minden változik a bent töltött idő alatt, mármint jó magaviselet, dicséretek, ezeket mind figyelembe veszik és a bv bíró dönt a további kedvezményekről.
Igen adható az intézeten kívüli látogatás , illetve a haza látogatás, de az csak adható, nem megjár sajnos. Mi is reménykedünk ezekben, illetve a háziőrizetben. :)
Köszi. A bevonulasi kedvezmény az nem a 2/3? Ha időben bemesz akkor kapod meg ha nem akkor nincs kedvezmény. Nekem feles kedvezményem van ami nagyon ritka. Próbált mindent levenni a bírónő... Mind1.
Nem vagyok egy agresszív ember, lelkis családcentrikus vagyok ezért is lesz nekem ez baromi nehéz. 1 év 11 hónap a csalad és a gyerekek nelkul. A családi beszélő is ezért fontos. Úgy tudom hogy egy idő után (1ev) ha jó a magaviselet haza lehet jönni hétvégente. Ez sokat segítene.... Ügyvéd ebben nincs otthon. Engem nem azért ítéltek el amit csinaltam (azért nem járna börtön) hanem azért amit el sem követtem.
Szar érzés ez így... Próbálom keresni a kapaszkodókat.
Szia. Köszi. Milyen kedvezmény jár? 4 évre ítéltek feles kedvezménnyel ami azt jelenti 24 hónapot kell bent lenne. Ebből 35 nap előzetes jön le így jön ki az 1 év 11 hónap. Ebből még mi jönne le? Bevonulasi kedvezmény?
Nagyon bízom benne nem fognak hurcolni bár még az én ügyem nem lefutott mert megy a perujitas és a kegyelmi kérvény és a felülvizsgálat is. Ettől függetlenül a rosszra készülök. Csak igazságtalan.... :(
Szia! Ha magadtól bevonulsz, már akkor azért is fogsz kapni kedvezményt.
1. Beszélőt te fogsz tudni kérvényezni, hogy melyik családtagot szeretnéd látni és neki kiküldenek róla egy papirt. 1-2 héttel előrre kell jelezni a nevelőnek.
2. Első második nap besorolnak. Enyhébb, általános, szigorúbb. Azt nem igazán fogják nézni , kivel jársz egy cipőben , sajnos nem nyaralni mész. Még az sem biztos , hogy ott maradsz ahova bevonulsz. Párom 1 hónapja van bent és már a 3. intézetbe szállitották. De általánosról is már átrakták enyhébbre. Az már havi 2 beszélőt jelent, és heti 50 perc telefont.
Sziasztok. Szeretném a segítségeteket kérni.
4 év letotlendo börtönbuntetest kaptunk feles kedvezménnyel 23 hónapot kell bennt lenni de még nem tudjuk hol.
Nagyon sok kérdésünk van amiben talán ti tudnatok segíteni.
1. Csaladi beszélő. Mikor lehet? Külön kérni kell vagy a csaladra hivatkozva kerhetjuk majd mindig?
2. Első buntenyeskent van esély Arra hogy Olyanok közé kerüljek akik hasonlo cipőben járnak és fontos a kedvezmény nem akar Bajba kerülni stb?
1 év 11 hónap hosszú idő, mire kell számítani? Mire készüljek? Nem vagyok erőszakos ember. Reintegrációs őrizet kizarva. Köszonom előre is!
Sziasztok ha valakinek van
pártja Martonvásáron rám írna privátba?
Segítséget szeretnék nem tudok róla semmit.. ☹️
Hogy lehet majd óda memni érdrol..
Milyen a látogatás menete.
Valaszotok előre is köszönöm!
Üdvözletem!
Ha olvassa valaki akinek hozzátartozója baracskan van, az legyen szíves írjon rám az alábbi email címen:
wolf19790826@gmail.com
Köszönöm a válaszod. Akkor talán az első levelében leírja mikor szabadulhat mert ő már tudja. Igen, vitt lóvét telefonra.
De egyébként az ügyvéd azt mondta , hogy jó magaviseletért szabadulhat 2/3 után, plusz a bevonulási kedvezmény 4 hónap. Csak a feles kedvezmény nem tudtam. Köszönöm :)
Feles kedvezmény már nincs, harmadolással lehet korábban szabadulni. Teljes bünti 2/3a benti, maradék 1/3 feltételes lehet, de többszörös visszaesőként erre nem sok esélyt adnék, sajnos. Pontos dátumokat a bevonuláskor kap, egy papíron rajta lesz minden.
Ahhoz hogy telon tudjatok beszélni, be kell fizetni 35 ezer forintot telefon kaucióra.
Sziasztok! Párom a napokban vonult be börtönben, egyenlőre beszélni még nem tudtunk, a kapcsolattartóit visszakükdtem. Többszörösen visszaeső, mennyi az esély arra, hogy esetleg kaphat feles kedvezményt? Illetve mikor szokták azt megmondani, hogy pontosan mikor szabadulhat, kedvezménnyel vagy anélkül?
Köszönöm ha valaki tud segiteni. :)
Sziasztok!
Van még itt valaki?
Hogy vagytok?
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni!
Férjemet 1 hete elítélték 2 év 10 hónap!
Semmit nem tudunk,mert nem volt a tárgyaláson(külföldön élünk)
Elvileg 15 nap amíg jogerőre emelkedő!Kap majd levelet stb.
Az lenne igazán a kérdés ,hogy mennyi idő lehet kb.amíg be kell vonulnia?
Sokat olvastunk már utána, hogy telítettek a börtönök van aki 1 van aki 8 hónappal késöbb ment be!