Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fogászati asszisztens fórum

Fogászati asszisztens (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
99. Lamilla123 (válaszként erre: 98. - Tyrande)
2021. márc. 4. 12:08
Szia Tyrande! Hol tanulod helyileg? 😊
2021. márc. 3. 10:23

Sziasztok!


Eletben van e meg esetleg ez a forum?:)

Jelenleg fogaszati asszisztensnek tanulok es az volna a kerdesem barki aki ebben tanult/dolgozik hogy jegyzetei, tankonyvei vannak e esetleg?

Mert szuksegem volna rajuk!

Az Orosz Mihály könyv a fogaszati asszisztensek es dental higienikusok tankonyve erdekelne es a szabados timea fogaszati muszertan!


Ujonnan nagyon dragak ezek a tankonyvek ezert kernek segitseget ( termeszetesen nem ingyen ).


Elore is koszonom szepen!!!😊🙏🏼

97. Ági5 (válaszként erre: 95. - Viki5)
2020. okt. 21. 21:10

Szia!

Érdeklődnék, hogy sikerült-e szerezned valakitől szóbeli kidolgozott tételsort?


Előre is köszi!

2019. jún. 21. 18:19
Sziasztok! Nincs valakinek kidolgozott fogászati asszisztens tételei?
95. Viki5
2019. máj. 10. 01:08
Sziasztok! Valakinek van estleg kidolgozott tételsora?
94. NAZARET (válaszként erre: 92. - Szrregi)
2018. márc. 7. 20:45
1500-1800 reális órabér
2018. márc. 7. 20:44

Fogászati asszisztensi működési engedélyem nagyon régen lejárt. Most gyakorlatilag a nulláról indulnék tíz év után. Azt mondták,, hogy először a kamaránál kell jelentkeznem. Volt még vki ebben a helyzetben?? Valaki tud segíteni?? Előre is köszönöm!!Én is keresem Szabados Tímea fogászati műszertan könyvét!! Megvenném bármikor!!

Köszönöm!!

2016. nov. 27. 10:22
Sziasztok! Tudjátok milyen órabérért dolgoznak Pesten,nívós magánrendelőben fog.assszisztensek és dentálhigiénikusok?
91. aniju
2016. febr. 18. 09:17

Sziasztok.


Felnőtt képzésen gondolkodom, a fogászati asszisztensi régóta vonz.


Olvastam itt lentebb Bon-bontól, hogy telített, stb.


De kérdés, hogy mindenhol? (Dél -Alföldi régió? )

Nyilván nem ugrom bele, ha utána van még egy papírom, amit csak tapétának használhatok... :)

2016. jan. 22. 11:53

Sziasztok!

Szabados Tímea- Fogászati műszerek tankönyvet keresek Budapesten. Ha esetleg valakinek már nincs rá szüksége, megvenném. vfdspw@gmail.com

Köszi.

89. Junia
2015. okt. 3. 14:53

Kedves Bomogács,

Köszönöm szépen alapos válaszod, kedves tőled :) Elsősorban gratulálok az ikrekhez! :) Szóval egy Dr. Nénihez van szerencsénk :) Sajnos már nem vagyok fiatal, elszaladt velem az élet, nagyon nem ugrabugrálhatok, probálok magamnak kedvet csinálni ehhez a szakmához, most rengetegen elvégzik ugy érzem elég felkapott. Ha tehetném fogorvosnak mennék, vagy inkább fogtechnikusnak, de utobbitól is nagyon elvették a kedvem, főleg igy, hogy ennyire megemelték a tandij árát asszem le is mondok arról, hogy a technikusira menjek. Talán már ahhoz is késő lenne, meg hát hogy van e kézügyességem, az ott derülne ki. XDDD

Sajnos a dentalhigenikus nem vonz, valahogy annál a szakmánál is olyan érzésem van, hogy ő végzi a "piszkos" munkát. Nézegettem asszisztensi oktató videókat a youtubon, megdöbbentett, hogy tényleg ennyit kell takaritani. Olyan, mintha ebből állna az egész. Én sajnos nem szeretem a házimunkát, Persze a rendet szeretem csak ne nekem kellene megcsinálni. :D Még egyszer köszönöm a hasznos tanácsokat, a kedvességed, hogy válaszoltál!

88. kokii (válaszként erre: 86. - Aliz44139)
2015. szept. 24. 20:31

Szia! ne haragudj, hogy nem a kérdésre válaszolok, de megkérdezhetem mi a véleményed az iskoláról? Tanárok, képzés, stb.

Előre is köszi, ha válaszolsz.

87. Bomogács (válaszként erre: 80. - Junia)
2015. szept. 20. 15:41
Szia Junia!Szeretem a házimunkát,mondjuk a ikreim mellettez nem is árt,hisz szeretnék élhető otthont, így ez előny.Nos, egyetem előtt a Konzerváló Fogászati klinikán dolgoztam asszisztensként./Anno:Mikszáth tér/Valóban,tükör, szonda, csipesz,köpőcsésze takarítás a munka része, ahogy a beteggel időpont egyeztetés, műtét során elszívás tamponálás, rtg készítés.Én a saját asszisztensemmel/aki dentál higiénikus is/úgy dolgozom, hogy ő lenyomatot is vesz, ill fogkövet is tisztít a páciensnek vagy épp fogékszert ragaszt.Én pepecselő tipus vagyok/állami cégnél dolgozom, de sok saját műszert használok./Ezért pl én ragaszkodom, hogy a fúrókat és gyökérkezelő tűket a Kerr tálban naponta átnézzem, nem bízom 100%a segítségemre.Mi vállaltunk anno altatásos fogászati beavatkozást,ott pedig még komplexebb a munka.Ezt nehéz így leírni.De ezt te kell érezd.Egy csecsemős nővér sem szabad pl., hogy azt érezze, hogy ő csak a sz...r kilapátolásra vagy fürdetésre jó.Ha fiatal vagy,jól gondold meg mit választasz munkának, mert ez egy hálás,összetett, de nehéz hivatás.
2015. szept. 10. 12:11

A Pannon Kincstárba járok fogászati asszisztens képzésre esetleg van valakinek kidolgozott komlex szakmai záróvizsga tételsora? Emailben várnám

ohio0024@gmail.com címre. Köszönöm

2015. szept. 3. 12:24

- Dr. Orosz Mihály: Fogászati asszisztensek és dentál higiénikusok könyve I.

- Dr. Orosz Mihály: Fogászati asszisztensek és dentál higiénikusok könyve II.

- Szabados Tímea: Fogászati műszertan


Keresnem ezeket a konyveket kedvezo aron!!


Elore is koszonoom


Surgoss lenne az alabbi telefonszamon is elertek : 06204147938

84. evi0406 (válaszként erre: 63. - 529f1e2f3b)
2015. szept. 3. 12:16
Szia aktualis meg a konyv??? :)
2015. szept. 1. 12:57

Sziasztok!

Megvan esetleg valakinek a Szabados Tímea: Fogászati műszertan c. Könyve, ill. A FOGÁSZATI ASSZISZTENSEK ÉS DENTÁLHIGIÉNIKUSOK KÉZIKÖNYVE?

82. Livair
2015. aug. 18. 10:19

Sziasztok.

Végzett el már valaki közületek a Kaposnál fogászati képzést távoktatásban?

Elvégezhető ilyen formában gond nélkül?

Köszi a válaszokat.

81. Junia
2015. aug. 17. 10:00

Egy asszisztens is ugyanazt csinálja, mintha házimunkázna. Tudok párhuzamot vonni a kettő között. Pl.

Otthon: megterités az evéshez, villa kés kanál kikészitése,majd elpakolása

Fogászaton: tükör, szonda, csipesz, stb kikészitése

Otthon :Takaritás

Fogászaton: folyamatos takaritás, törölgetés, mosogatás

Aki utálja az otthoni házimunkát, hogy lesz képes megszokni a fogászatit, mert szerintem ugyanaz, mint az otthoni házimunka. Tényleg igy érzem,nem véletlenül csak nők mennek asszisztensnek. :S

80. Junia
2015. aug. 17. 09:52

Kedves Bomogács,

Köszönöm válaszod, megkérdezhetem, te szereted e a házimunkát otthon? Majd elmondom miért kérdezem :D

2015. aug. 16. 23:35
Ha nem közszférában dolgozol, mint fogászati asszisztens,megbecsülnek anyagilag.Hát igen, mondjuk ahhoz nem árt idegen nyelvet beszélni /legalább alap fokon/,szükségeltetik empatikus képesség a beteg emberek iránt,emberszeretet,továbbá nem kevés tudás/anyagtani,higiéniai,anatómiai/,tisztaság és rend szeretet,ápoltság.És persze egy jó fogászati csapat/orvosok, asszisztensek, dentálhigiénikusok/.Szerintem-a kérdés megfogalmazás alapján-NE VÁLASZD SEMMIKÉPP EZT A HIVATÁST!Az asszisztensnő nem kiszolgál,hanem együtt dolgozik a doktorral,szó szerint az orvos jobb keze./Nem pedig alá-fölé rendelt a viszony./
78. Junia
2015. aug. 16. 08:08

Fogászati Asszisztensektől kérdeznék. Megbántátok e, hogy ezt a szakmát tanultátok?


mennnyire ajánlott olyan embernek hosszú távon betervezni aki alapjáraton nem szeret emberekkel foglalkozni, rossz a kommunikációs készsége, nem szereti, ha irányitják és utasitgatják, utál takaritani és pakolászni.Mert ennél a munkánál ezek a fő tevékenységek. Nem érzitek ugy, hogy csak egy "cselédek" vagytok és folyton csak kiszolgáltok? Takaritás, mosogatás, rendelő tisztántartása, állandóan kedvesnek lenni, stb. segitőkézség, az orvos gondolatainak fűrkészése, a beteg seg...nek kiny@l@sa. A. Mindezt nevetséges összegért.? Megbántátok, ha igen miért, ha nem miért?

2015. máj. 19. 11:28

- Dr. Orosz Mihály: Fogászati asszisztensek és dentál higiénikusok könyve I.

- Dr. Orosz Mihály: Fogászati asszisztensek és dentál higiénikusok könyve II.

- Szabados Tímea: Fogászati műszertan


Keresnem ezeket a konyveket kedvezo aron!!


Elore is koszonoom

76. Miss Angel (válaszként erre: 75. - Bon-bon)
2015. márc. 16. 14:23

ez most komoly?????

én most dolgoztam egy magánrendelésen,de mivel csak heti 4órát ,ezért ott is hagytam,mivel ennyi pénzből megélni nem lehet,még a munkanélküli segély is több mint amennyit fizetett.....ezt most komolyan mondod hogy lehetetlen vele elhelyezkedni????

tavaly nyáron végeztem,ez az orvos is ismerős volt,úgy vett fel magához,de nyilván nem alkalmaz többre,mint amennyire szüksége van,ismerő ide vagy oda.keleti régióban lakom egyébként és ez most nagyon elkeserített amit írtál:(((

2015. márc. 16. 14:02

Szerény véleményem az lenne, (így 26 éve a szakmában) hogy manapság NEM érdemes fogászati asszisztensnek tanulni.. Az elmúlt 5-7 évben olyan szintű a TÚLképzés, hogy képtelenség elhelyezkedni. Gondold végig, megéri e:

- a pénzed

- időd

- energiád

befektetni egy olyan szakmába, amiben aztán nem találsz állást? (az oktatás nagy üzlet) Mert kétségtelenül vannak hirdetések, csak miután válogathatnak, meg is teszik. Ez pedig nem a rátermettség vagy tapasztalat útján történik.. Hanem hogy kinek kell a legkevesebb fizetést adniuk! Szóval le vannak szorítva a keresetek, mert kihasználják az állástalanokat. Ez pedig a rossz munkakörülményektől, a fizetetlen szabadságokon át, a 12-13 órás (álló) munkaidőn keresztül a fizetetlen próbaidőig sok mindent takar! És nem hallomásból tudom, mert benne vagyok.

74. hegyijudit (válaszként erre: 71. - Livair)
2015. márc. 7. 18:06
Ha nem múltál el 21 akkor a Bókay János Humánszakközép Iskolában indul 2 éves nappali,ha van eü érettségid akkor 1 éves nappali
73. hunb
2015. jan. 29. 10:20

Keresem ezt a könyvet : Fogászati asszisztensek és dentalhigiénikusok tankönyve (Dr. Orosz Mihály).

Ha valakinek megvan értesítsen!

Köszi

2015. jan. 8. 14:03

Sziasztok,

Én is most szeretném elkezdeni a fogászati asszisztens tanfolyamot, és a medilearnt néztem ki magamnak. Valakinek van tapasztalata (véleménye) a medilearn-nel kapcsolatban?

Előre is köszönöm,

71. Livair
2015. jan. 7. 15:10

Sziasztok!

Szeretném elvégezni a fogorvosi asszisztensi képzést és tanácsot kérnék tőletek, hogy melyik intézményben a legjobb, melyikről van tapasztalatotok?!

Van e olyan aki a Medilearn-be járt esetleg?

Előre is köszönöm!

70. Miss Angel (válaszként erre: 69. - Lolapequa)
2014. dec. 15. 13:35

a fogászati terület annyira nem vészes ilyen szempontból,sztem nem kell félned.hacsak nem szájsebészetre kerülsz,ott biz sokmindent látni.(

bár az is igaz ,hogy az egyéni érzékenységedet te tudod felmérni,nyilván egy foghúzásnál is látsz vért,ha keveset is,te érzed,mennyire bírnád el.de ezt amugy szokni is kell:)

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook