Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Köszönöm a tanácsot! :)
Nekem is van melír a hajamban. Mikor frissen van csinálva jó is, de már mikor jobban lenő kezdődik minden elölről. A melírt 4 havonta szoktam újra tetetni, sűrűbben nem merem.
A stressztől zsírosodhat jobban a haj?
Ha 11-es színmélységű a hajad, nem lesz a 9-estől sem sötét, mert nem fogja be annyira a festék. Kb. 2 tónusnyival lesz világosabb az eredmény a nagyon kiszőkült hajon.
Én Indolával dolgozom amúgy.
Szia!
Érdekelne, hogy mit tanácsolsz 2 naponta zsírosodó hajra? Már nagyon elegem van belőle, hogy mosás után már 2. nap olyan mintha meg se mostam volna, ilyenkor lelapul, leginkább csak összefogva tudom hordani, mert egyébként vékonyszálú, hosszú, egyenes hajam van. Egy héten 2x mosom csak meg.
Mikor zsíros akkor jobban hullik. Már nagyon nehéz vele így.
Válaszod előre is köszönöm! :)
Ez el lépcsősre vágott haj. Persze a legrövidebb rész hossza akkora lehet, amekkorára akarod, csak az átmenet itt jól látszik, annak ellenére, hogy tutira rövidelleni fogod...:)
Ha nincs az egész felső részen rövidebbre vágva, akkor ugyanúgy lenyomja a hosszú fedőhaj az egészet. Azért kell rövidebbre vágni, hogy a kevesebb súly miatt lazább legyen a frizura. Még így sem lesz akkora nagy a változás, mert ahhoz gyanítom, hogy annyit kellene levágni, amennyit te egyáltalán nem akarsz...:)
később linkelek
Köszönöm szépen a tanácsot.Esetleg nem tudnál valami képet linkelni ,hogy mit lehetne tényleg megvalósítani vékonyszálú hajból is?
Van valami szerepe a frufruhossznak?Jobban lelapul majd a haj ha a frufrum hosszabb?Mert rövidebb frufrut a szemüvegem miatt nem nagyon tudnék viselni,kinyomná oldalt a szemüveg szára.
Hátul is muszáj a fedőhajat rövidíteni(úgy értem ,hogy nem lehet vágni egy frufrut a többit meg úgy hagyni hogy több maradjon ugye?)?Mit tanácsolsz?
Vágasd lefelé hosszabbodó fazonra. Ez azt jelenti, hogy felül a fejtetőn lesz a legrövidebb rész, és onnan szépen fokozatosan hosszabbodik. Úgy is kérheted, hogy a hajhossz alul ne változzon, tehát csak könnyebb, ezáltal kicsit dúsabb lesz a frizura, mert a fedőhaj nem lapítja le.
Elöl láthatod majd, meddig ér a legrövidebb: pl. állig, vagy vállig, és onnan lesz egyre hosszabb.
Határozottan közöld a fodrásszal, hogy az aljából nem vághat, és ne puhítsa, ne ritkítsa.
Miért van az,hogy a hajam oldalt félig törik és elvan vékonyodva?Hátul nem csak mindig oldalt.
Mit lehet tenni,hogy hajmosás után mikor szárítom a hajam ne legyen olyan száraz tapintású a hajam mintha vizhiányos lenne és vagy több mint fél óra kell mire megszárad?Minden hajmosás után használok hajbalzsamot.
Tanácsot szeretnék kérni HAJVÁGÁSSAL kapcsolatban.
Kb derékig érő ,sosem festett ,természetesen szögegyenes ,de vékonyszálú barna hajam van. Mindenhol egyhosszú ,fazontalan.
Olyan sima ,selymes "nyusziszőr/babahaj" tapintású valami.
28éves vagyok semmi extravagáns dolog nem jön be sem a retro style.
A Kérdés:hogy ezzel mit lehetne kezdeni?Nem szeretném a hosszát elveszteni ,de valami rétegezés vagy esetlef frufru(oldalt elválasztott semmi egyenes) és persze valami fazon jól jönne.
Keresgéltem képeket(milliószám)de félek ,hogy túl ritkás lesz az egész.Minden modellnek/sztárnak olyan dús haja van a képeken,egyik sem hasonlít az enyémhez.Létezik csodavágás?
Mit kellene mondanom/mutatnom képet a fodrásznak ,hogy mit szeretnék?Olvastam mindenfélét a neten:hogy ne ritkítsa hanem rétegezze,de ne nagyon ,meg így melír meg úgy...és még jobban összezavart az egész.
Festetni/melíroztatni sem akarom.A színe jó ahogy van.
Mesterfodrászra 15ezerért nem telik.Ismerek egy jó fodrászt(elfogadható áron),de szeretném irányítani és nem teljesen rábízni magam.
Látom itt sok a festéssel kapcsolatos hsz.,de remélem valamiképp nekem is tudtok segíteni.Kép is jöhet és persze tanács a vágatáshoz.Nagyon örülnék ha tudnátok kicsit segíteni.Köszönöm.
Szia!
A hajam most L'oral sublime mousse 70-essel van festve. Sajnos az őszfedése nem az igazi, hamar lekopik. Más festékkel szeretnék rajta világosítani milyet válasszak? 8as körül gondolkozok.
Ezek szerint nem jó a technikád. :) Ha hajlamos a hajad a kócolódásra, akkor óvatosan kell vele bánni, és mindenképpen kellene hozzá pl. kifésülő balzsam.
Ne dörzsöld a hajad, hanem inkább tekerd körbe a törölközővel, pár perc alatt tök jól kiszívja a nedvességet a hajból. Utána spriccelős balzsam mehet rá (ezt nem kell kimosni), és óvatosan lehet fésülni.
A bolti korpásodás elleni samponokat én nem ajánlom, azok csak elfedik a problémát, de nem szüntetik meg, aztán ha az ember abbahagyja, sokkal több lesz a korpa, mint volt. Inkább gyógyszertárban kérj segítséget, ott értenek hozzá, és tudják, milyen korpára mit adjanak.
Kérdésem lenne:
1. Mit tanácsoltok, hogy hajmosás után, amikor törlöm a fejem, ne kócolódjon meg csomósodjon össze a hajam úgy, hogy utána alig bírom kifésülni?
2. Milyen sampont tanácsoltok korpásodásra? Én ugyan sima mezei boltban kapható korpásodás elleni samponokat használok, azok jók?