Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Fizikai és lelki bántalmazás! fórum

Fizikai és lelki bántalmazás! (beszélgetős fórum)


21. Larion
2009. nov. 20. 22:53
Sziasztok!Nekem 4 évembe krült,mire sikerült kimászni a kapcsolatomból,ami rém álom volt.Terrorba éltem 2 gyerekemmel.Bántalmazott,volt hogy mentők vittek el,ivott is.Ennek az embernek 2 személyisége volt,egyszer kenyérre lehetett kenni,máskor teljesen kivetközött magából.Ez beteg ember volt,annyira szeretett hogy a szeretetével ölt meg,betegesen féltékeny volt a semmire.Én a poklokat jártam meg vele,idegileg kikészitett,pszihiátriára kerültem,évekig gyogyszereken éltem,és csont meg a bőr voltam.Csatlakozom az elöttem irohoz,hogy a rendörség tényleg nem csinál semmit.Jegyző könyv és ennyi.Nagyon nehezen tudtam tőle megszabadulni.A lakásombol elköltöztem a gyerekekkel,igy nem talál meg.Azota van az életembe egy nagyon rendes ember,aki már a férjem lett,és tökéletes házasságban élünk.Ennyi szenvedés után,végre boldog vagyok, gyogyszermentes,és sovány sem vagyok már.Nehéz volt de sikerült!!!!!Mindenkinek azt tanácsolom,ne legyen olyan hülye mint én,minnél elöbb lépjen.Igaz még mindig bennem van egy félsz,hogy összefutok vele valahol,annak biztos nem lenne jó vége.Rendőrségre sajnos nem lehet számitani,csak magunkra.Mindenkinek fel a fejjel!!!
2009. júl. 5. 10:37
Sziasztok!Én inditottam ezt a fórumot és biztosan állitom hogy ki lehet lépni a rossz kapcsolatból.Nekem mostanra sikerült,elváltam és elköltöztem a lányommal együtt,borzasztó nehéz egyedül,de megérte mert nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok én is és a lányom is!Mindenkit erre biztatok aki ilyen cipőben jár!!Az elköltözésünk után még hónapokig zaklatott a volt férjem,fenyegetett hogy megöl,de próbáltam erős maradni,ugyanis a rendőrség semmit sem tesz ilyenkor,csak ha már baj van.Ráadásul az én esetemben olaj volt a tűzre,még jobban bevadult!Hál isten vége van!Most találtam egy férfit aki megbecsül és szeret,és még a hangját sem emeli fel nemhogy a kezét!Vannak ilyenek higgyétek el,és ne hagyjátok magatokat mert nektek is csak egy életetek van!!!!!Üdv mindenkinek!
2009. máj. 27. 12:16

Nem gyerekjáték a családvédelmi törvény, de legalább a sértettnek kedvezne. Az érintetteknek üzenem reklamálni kell és kiharcolni mindenképpen sürgős változtatást eszközölni. Végre jó lenne, ha kedvezően alakulna és mélységesen együttérzek és azokat, akiknek sikerült uj életet kezdeniük fogadják nagyrabecsülésemet.

Üdv.Anyuci91

2009. máj. 27. 12:11

Kedves hozzászólok!


Rettenetes ilyen szörnyű és keserű családi életet élni hosszu távon a családtagok fizikai és lelki bántalmazásnak vannak kitéve, aki tényleg erőt tud venni magán és megpróbál ebből kitörni és, ha lehet elmenekülni. Az a borzasztó az egészben a hatóságok segitségére, támogatására nem igen lehet számitani. Aki elszenvedi az nyilvánvaló biztos védelmet szeretne a maga és a gyermeke számára is. Sajnos nem győzöm hangsulyozni kedvezőbb és törvényváltoztatást kellene életbe léptetni és mindenképpen szorgalmazni a cél elérése érdekében ne akkor lépjenek közbe mikor még nagyobb a baj, hanem arra törekedni, hogy ez megakadályozzák. A felsővezetőket nem igen érdekli pedig, ha velük történne ilyesmi, akkor talán észbekapnának és felébrednének.


Szivélyes üdvözlettel: Anyuci91

17. 191a25a016 (válaszként erre: 16. - Nesseun Dorma)
2009. máj. 27. 09:18
Én sem találok szavakat.
2008. nov. 17. 00:02

Megrendítő és.. talán nincs is rá szó.

Napokig sírtam, mikor olvastam és azóta is, mikor eszembe jut.


"The 17-month-old tot had more than 50 injuries or bruises.

When he was seen by a doctor two days befor he died, he had a broken back, eight fractured ribs and was paralysed from the waist down. Tiny Baby P –hollow-cheeked and with his curly hair shaved off- died in his blood-spattered cot hours after he was punched so hard in the mouth he swallowed a bottom tooth. That was probably the blow that finally killed him, causing a neck injury that affected his breathing. The sadist jobless stapdad tortured the mite to „toughen him up”. The child 27-year-old mother and paedophile lodger stood by as the abuse went on."


Mar 1, 2006: Baby P is born.

Dec 11: Baby P is taken to his GP with a head injury, bruising to his nose and right shoulder. Mother "flustered" and claims he had fallen off the settee and been scratched by the dog. Baby P referred to Haringey Social Services and mother later arrested for assault.

Jan 26, 2007: Baby P returns to the care of his mother while she is still on police bail.

Mar 22: Social worker Maria Ward notices Baby P has a red mark on the side of his chin. The mother claims he bumped into a side table at her friend's home. Health visitor Paulette Thomas completes a one-year check and reports "no concerns".

Apr 9: The mother takes Baby P to hospital with a large swelling and bruising on the left side of his head and a small bruise on his right cheek. Social services are informed and a diagnosis of possible meningitis is made.

June 1: Ms Ward finds some bruising under the chin and a red line under his eye. Later, medical staff at hospital find 12 areas of bruising.

June 5: The mother is arrested for a second time and questioned by police. She claims she is a "damn good mum".

June 8: Photographs of a bruise at the centre of his spine are taken during a visit to his home by the police child protection team.

June 12: Childminder tells social services of concerns about sore on Baby P's head and says the toddler is often unwashed, smells of vomit and always seems to be hungry.

July 30: Ms Ward makes her last visit to see Baby P. He is in his buggy and has chocolate smears over his face and hands, and anti-bacterial cream on his scalp - to obscure injuries.

Aug 1: Baby P visits St Anne's hospital, allegedly suffering from fractured ribs and a broken back, paralysing him from the waist down. Dr Sabah al-Zayyat notes bruises to the body and face but does not carry out a full examination because Baby P is "miserable and cranky". In evidence, she insists "he didn't look any different from a child of his age with a common cold."

Aug 3: A 999 call is made. Baby P is taken to hospital but pronounced dead on arrival.

2008. okt. 13. 19:03
Ja még csak annyit hogy ez télleg egy kemény ördögi kör mert ahányszor bántalmazzák az embert, egyre nehezebb a saját lábára állnia, idövel észre veszi hoyg a barátai kapcsolatait se álpolta ezért rájuk sem támaszkodhat. ÉS hova mehetne "haza" máshova mint ahol az bántalmazók az ő börét nyúzzák. Nagyon nehéz talra állni innen. De egyszer meg kell tenni. El kell menni onnan és akár a semmiből is újra talpra állni. Mindent hátra hagyva, hiszen ilyen esetben a tárgyakhoz sem lehet ragaszkodni. Mert az ember könnyen rabjává válik bárminek, ami sosem lehet olyan fontod mint a szabadsága, a lelki nyugalma.
14. 6532c775dd (válaszként erre: 2. - Mestengo)
2008. okt. 13. 18:55
Sajnos egyet kell értsek. Jól látod. Ami még megbocsáthatatlan hogy az emberben akaratán kivül kialakul egy iszonyatos érdektelenség dolgok iránt, mivel az adott helyzetben érdemi választ nem tud produkálni az erőszakra, inkább eltompul, ami azért szörnyű mert akárhogy is az élet szép. Csak nem mindenki tudja élvezni úgy ahogy kéne, mert egyesek nem bírnak emberhez méltóan viselkedni vagy gondolkodni. Nekem ez a véleményem. :(
2008. szept. 23. 22:44
a gyerekeim apjától bőven kijutott a lelki terrorból , sokszor azt kivántam inkább üssön meg de ne beszéljen úgy velem! az önbizalmamat teljesen kiirtotta... most 4 éve külön már alakul, de a kapcsolataimban még mindig nincs önbizalmam és bizalmam se nagyon senki iránt. legyen az a kapcsolat baráti vagy komolyabb
12. judyt00032 (válaszként erre: 10. - Fagbea)
2008. szept. 13. 12:24
Szia!Én inditottam ezt a fórumot és én is szívesen beszélgetek erről veled!Egy cipőben járunk azt hiszem!
11. efa181b264 (válaszként erre: 10. - Fagbea)
2008. aug. 7. 20:29

Sajnálom és ha tudok segítek, csak kérdezz.

De az a tapasztalatom, hogy a legtöbben nem tesznek meg mindent a szabadulásért, mert félnek a következményektől és attól, hogy milyen űr marad az életükben.

De hidd el anélkül, hogy tudnám mi a bánatod, csak is azt tudom tanácsolni erős és kitartó ember vagy ha évekig tűrted a sok keserűséget, akkor ahhoz is van benned erő és kitartás, hogy át tudj lépni a problémákon és ha kell új életet tudj kezdeni.

10. fagbea (válaszként erre: 9. - Efa181b264)
2008. aug. 7. 15:17
igazad van és jó neked, hogy megtudtad oldani úgy szeretnék én is egy kis erőt kapni valahonnan mert nap mint nap csak rosszabb
2008. aug. 7. 15:11

Sziasztok!

Szerintem a legtöbb nőt életében érnek fizikai és lelki bántalmazások.

Nekem is kijutott belőle, de amikor nyolc napon túli sebeim lettek és a lelki sebek sem gyógyultak be csak sok sok évre, akkor eldöntöttem, nincs többé az a férfi és nő aki engem mégegyszer terrolizálhatna.

Erőssé és bátorrá tett az, hogy a sarkamra álltam és én tudom,hogy rettenetesen nehéz ez, de ha egy olyan emberrel találkozom aki tiporja a szeretteit nem áll meg előttem.

Elkapom és jól kiosztom.

Semmi sem változik, de legalább szembesül azzal, hogy nincs egyedül az akit bánt.

8. fagbea (válaszként erre: 7. - 3aeb86a367)
2008. aug. 7. 15:00
engem is és nagyon megalázó és fájdalmas és mégsincs kiút????
2008. júl. 25. 19:09
Engem is bántalmaztak mindkettővel. Iszonyú fájdalmas mindkettő.
2008. ápr. 25. 12:42

Egyiket sem tűném, türtem.

A volt férjemtől megkaptam a lelki bántalmazást, az apámtól sajnos a testi-lelkit. Ez utóbbit, mármint apámtól a lelkit sokáig tűrtem, aztán elegem lett és megkértem, hogy ne keressen többet. Most a lányom van maga alatt, mert hiányzik a nagyapja. ÁÁÁÁÁÁ

De nem szeretném, hogy találkozzanak, mert totál ellenem és a férjem ellen nevelte a drágámat.

Ja, és mióta nem találkozom az apámmal nincs szükségem antidepresszánsra, érdekes, nem?

Ha visszamehetnék az időben, sokkal kevesebb ideig hagynám ezeket a dolgokat.

5. SF (válaszként erre: 1. - Judyt00032)
2008. ápr. 25. 12:19
Egyik sem rosszabb a másiknál, de senkinek nincs joga bántalmazi a másik embert! Én a helyedben nem tűrném!
4. judyt00032 (válaszként erre: 3. - Sylvee12)
2008. febr. 25. 13:26
Igazad van!Mindkettő nagyon rossz,és igazából a fizikai fájdalom késöbb átalakul lelkivé,tehát duplán fáj!Legalábbis nálam igy van!
3. Sylvee12 (válaszként erre: 1. - Judyt00032)
2008. febr. 25. 13:18
Mindkettő. Senkinek nincs joga terrorizálni a másikat sem lelkileg, sem testileg. Nekem is volt részem mindkettőben; a fizikai 8 napon belül gyógyuló, a lelki pedig 8 napon túl.
2008. febr. 25. 13:15
sztem a kettő együtt jár..:(
2008. febr. 25. 13:11
Szerintetek melyik rosszabb,a fizikai vagy a lelki bántalmazás?Nekem volt részem mindegyikben,és igazán nem tudom eldönteni!Anyámtól megkaptam mindkettöt,a volt férjemtől fizikai bántalmazást,a mostanitól lelkit(buta vagy,nem csinálsz semmit)pedig munka, háztartás gyerek stb.Aztán nagy a segged,minek eszel?És még hasonló kedvességek!Következő életemben biztos leszbikus leszek!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook