Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Firenzei rizstorta (Jamie Oliver) recept

Firenzei rizstorta (Jamie Oliver) recept

A Firenzei rizstorta (Jamie Oliver) hozzávalói:
Tortatészta alap:
125 g vaj
100 g porcukor
250 g sima liszt
1 hosszában felvágott, kimagozott vaníliarúd
1 citrom lereszelt héja
2 nagyméretű tojás
2 evőkanál hideg tej vagy víz
egy csipet só

1 adag tortatészta
60 g vaj
2 vaníliarúd
350 g rizottónak való rizs
3 evőkanál porcukor
3 narancs lereszelt héja
1 borospohárnyi fehérbor
1 liter magas zsírtartalmú tej
2 nagyméretű tojás fölverve
2 evőkanál porcukor


A Firenzei rizstorta (Jamie Oliver) elkészítési módja:
Készíts tortaalapot az első receptben olvasott módon. Végy elő egy megfelelő méretű, magas, vastag falú edényt, melynek fedője is van, és lassan olvaszd föl benne a vajat. Hosszában vágj félbe egy vaníliarudat, és egy kés hegyével kapard ki mindkét feléből a magokat. Keverd el a vaníliamagvakat a vajjal. Lassú tűzön még egy percig kavargasd, majd add hozzá a rizst, a cukrot és a reszelt narancshéjat. Állítsd a lángot közepesre, még egyszer jól forgasd össze a hozzávalókat, és öntsd hozzájuk a bort. Állandó keverés mellett addig forrald, amíg a bor teljesen el nem párolog belőle. Most apránként öntsd bele a tejet. Gyakran kavargatva gyöngyöztesd lassú tűzön körülbelül 15 percig. Nem kell teljesen puhára főznöd, mert még bekerül a sütőbe is, de meglehetősen folyékonynak kell maradnia. Hagyd a rizspudingot kicsit lehűlni, csak ezután dolgozd bele a két fölvert tojást. Öntsd a tortaalapba, hints rá porcukrot, és süsd 20 percig, amíg a tészta aranyszínű nem lesz. Tálaláskor tejszín és tejföl keverékét kanalazd a tetejére, és szórd meg reszelt narancshéjjal. Forrás :femina


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A firenzei rizstorta (jamie oliver) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook