Egy fiatal nő kezdeményezheti a tegeződést egy idősebb férfi felé, akit gyerekkora óta ismer,de már ciki a csókolom? (beszélgetés)
Másnak is baj
A diáklány — nevezzük Beának — a természet törvénye szerint nőni kezd. Formásodik, kerekedik, kis rúzs kerül a szájára, udvarlók kísérgetik — szóval, elmúlt tizenhét éves. Jön haza testhez álló ruhájában, tűsarkú cipellőjében, haja fodrásznál bodorítva, körülötte diszkrét illat — és a lépcsőház aljában várja a liftet. Akkor megjelenik Drabniczki Béla a harmadik emelet négyből. Megakad a szeme a vonzó lakótársnőn — nő ez már, nem vitás —, és ekkor mi történik? Nyájasan bólint, és — mint beintésre egy kéttagú kórus — egyszerre köszönnek egymásnak kezicsókolomot. Drabniczki, mert egy felnőtt hölgynek ez dukál — Bea pedig azért, mert így szokta meg óvodáskora óta.(…) Jó napot kívánok. (…)
Ma nagyon nagy eltúlzott "Csókolom,Zoli bácsival" üdvözöltem, egyből mondta, hogy kellene valami más, kérdeztem mi,hát: a jó napot olyan fura lenne,meg akkor kezétcsókolomoznia kellene, úgyhogy legyen szia.
Bár beszélgetés közben végig kellett figyelnem a tegező módra, azért remélem menni fog.Végén gondoltam, hogy elköszönök egy "Szia,Zoli bácsival",de nem mertem azért ennyire szemtelen lenni.
Most jön a többi férfi.
Így igaz, ezt az idősebbnek kellene megoldania.
Áldom az eszemet, hogy sose engedtem a kölyköknek, hogy csókolommal köszönjenek. Volt, aki kiakadt, hogy egy térdig érő manó jó reggelt/napot/estét köszön, volt aki szerint aranyos volt.
Én a helyedben vissza tegezném. Ha bátortalan vagy, akkor Jó reggelt-szia, jó napot-szia, aztán maradhat a szia. A harmadik alkalommal már nem lesznek gátlásaid.
Esetleg milyen olyan üdvözlési formák vannak,amiket használtok,se nem szia,sem nem Jónapot?
Fiúktól hallom idősebb férfiaknak a Tiszteletem, Tanár Úr/Feri bácsi! megszólitást, vagy az üdvözlömöt,de női szájból ez szerintem fura.
Szektorfüggő is.
Médiában, IT-ban alap az általános tegeződés.
Mondjuk ügyvédi irodában nem annyira. Vagy tudományos életben.
Ez lesz.
De behalok,ha kezitcsokolomozni kezd.:)
Nem nehéz.
Odamész hozzá, Pista bácsi, nekem már kellemetlen a csókolomozás, ezentúl inkább tegeződjünk/magázódjunk.
A folytatás attól függ, mit válaszol.
Khhmmmmmm...
Nem is az újadról álmodoznak.
Befejeztem.
20 éves nő ne csókolomozzon, esetleg gyerekkora óta ismert 90 évest.
A csendőrpertut meg kérje ki magának.
Ez is egy elavult szokás, szerencsére.
A lányaim kiskoruk óta Jó napottal köszönnek, senki nem reklamált.
Ha valaki elvárta volna a csókolomozást, így járt.
További ajánlott fórumok:
- Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban? - És mi lett belőled?
- Szellemekkel kapcsolatos gyerekkori élményetek volt már?
- Mai gyerekek kontra mi gyerekkorunk
- Mint férfi, tetszik, ha a párod, vagy egy lány, aki tetszik, kezdeményez?
- Egy nő kezdeményezhet, vagy hagyja meg a férfinak?
- Orvos beteg kapcsolat...Kinek illik kezdeményezni a tegeződést?