Egy fiatal nő kezdeményezheti a tegeződést egy idősebb férfi felé, akit gyerekkora óta ismer,de már ciki a csókolom? (beszélgetés)
Kezét csókolom rövidítése.
Mint a jó napot, vagy kívánok, ne adj isten a pot kívánok.
Én azt a sompolygást nem bírom, ami néha a csókolomot kíséri.
De régen a férfiak is csak az egész kicsi lányokat tegezték,a nagyobbacska,tiniféléknek már kezet csókoltak.
A köszönés mint az üdvözlés egyik formája, nem mindig értelmes.
Pl. adjon isten.
Szerintem a csókolomozás felejtős, remélem hamarosan ki is kopik a közbeszédből.
Simán magázd, ne csókolomozz, a jó napot és társai tökéletesek.
Ma már nem azonosan gondolkodnak magukról egy generáció tagjai, míg régen a 40 éves nők 99%-a azt mondta: igen, középkorú nő vagyok, tisztes idősödő hölgy, addig ma az egyik 40 éves felkapja a vizet,ha letegezed, mert pimasz kölök, lányom lehetnél, a másik meg akkor pipul be,ha magázod, hisz ő még menő nő, jó csaj és tiszta fiatal. Első gyakornoki helyemen az utóbbi típus volt a főnöknőm.
Férfiak detto: egy 50 éves férfi régen idős bácsi volt, ma meg az egyik szintén kikéri magának, ha letegezed, a másik meg: na ne csókolomozz már,a barátnőm,aki nemrég szült,alig idősebb nálad.
Azért furcsa lehet egy jó kinézetű negyvenes-ötvenes férfinak,amikor fiatal lány: csókolom.
Ez is baj: régen,főleg falum egy 50 éves férfi egy idős ember volt, ma meg sok 50 éves férfi úgy él ,mint a fiatalok.
Szerintem: feldobom neki a labdát, hogy én már nem akarok csókolomozni és találjunk ki mást. Majd meglátjuk.
Két eset lehet: ő kezd csókolomozni és akkor én jónapozotok, vagy szia-mia lesz belőle.
Egyébként arra jöttem rá,hogy az idősebbek jobban segíthetnének a fiataloknak ezen a téren
Nem beszélve arról, hogy a jó hangos csókolomozásra megtanított lánygyerekek abban a szent pillanatban szoknak le erről a köszönésfajtáról, amint egy magát viccesnek gondoló bácsika azt válaszolja rá, hogy „Csókolhatod is!”. Szóval, ha egy mód van rá, én nagyon szeretném, ha ez eltűnne. Mert egész egyszerűen bizarr.
Biztos, hogy tegeződni akarsz vele? Csak azért mert ő tegez? Nem jobb a tisztes távolság?
Az olyan fura, hogy ő már tegez téged, és te arra kéred tulajdonképpen, hogy visszategezhesd, nőként az idősebb férfit. Neki kellene felajánlania, hogy te is tegezhesd, mert ő előnyben van. De ha nincs ennyi esze...
Igen, ez elég kellemetlen helyzet. Az én esetemben az volt a megoldás, hogy amikor jó sokáig nem találkoztam az illetővel, később már "Jó napot kívánok" köszönéssel köszöntem a csókolom helyett és ő meg vette a lapot. Egy ideig lehet személytelenül beszélgetni, aztán már nem ciki az új felállás, hogy ő is magáz.
Ez annyi mindentől függ, milyen gyakran találkoztok, köszönésen túl beszélgettek - e?
Erre az élet írja mi a megfelelő,nincs rá szabály. Szerintem.
Sok-sok évig magázódtunk egy nővel,egy korosztály vagyunk két nap különbséggel szültünk. Ritkán találkoztunk mindenki kibírta ezt a magázódást.Majd jött egy olyan helyzet hogy gyakran találkoztunk automatikus volt a tegeződés.
Van olyan, aki a gyerekem lehetne,és tegezek,de olyan is akit magázok.
Tőlem idősebbeket (férfi) alig tegezek.
Még eszembe jutott egy történet. 50 éves lehettem, bemutattak egy 70 körüli férfinak.
Ez után egy társaságban voltunk többször, így ajánlottam neki, hogy tegeződjünk.
A válasz az volt, hogy na végre, már azt hittem soha sem mondod.
Egy bizonyos korkülönbségnél már azt gondolom ez nem teljesen így van.
Nekem, ha valaki csókolommal köszönne a huszonéves korosztályból, bármennyire a nőnek is illik kezdeményezni biztos mondanám a hölgynek, hogy nyugodtan tegezzen. De ez a férfi úgy gondolom valami miatt ezt nem akarja.
Maradnék a napszaknak megfelelő köszönésnél a fórumindító helyében.
További ajánlott fórumok:
- Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban? - És mi lett belőled?
- Szellemekkel kapcsolatos gyerekkori élményetek volt már?
- Mai gyerekek kontra mi gyerekkorunk
- Mint férfi, tetszik, ha a párod, vagy egy lány, aki tetszik, kezdeményez?
- Egy nő kezdeményezhet, vagy hagyja meg a férfinak?
- Orvos beteg kapcsolat...Kinek illik kezdeményezni a tegeződést?