Fiatal anyukák 20-tól 23-ig (beszélgetés)
Igaz bocsit is kérek érte!!:):)
De belemerültetek ebbe a gyes témába!ki tudja mi lessz a vége
talán ilyen titkokat nem rejt!nem baj a végén melletm kötött ki!ez a lényeg!nem?
Kizárt, hogy a gyesre is vonatkozon ez a szabály, de mindjárt utána nézek :)
igen én mondjuk tervezgetek de ahhoz is pénz kell. a párom jól keresne ha fizetnének, munka van böven, de hol a pénz?...Mivel egy vállalkozásunk van anyukámékkal elég sz..ban vagyunk mert ök se tudnak segíteni.ráadásul nekem se utalják a gyedet.Az anyósomék??.....hadjuk öket.
Valamit tenni kell, hogy ne hitelből neveljem a gyerekem (mint anyósom, aki most is szarban van és hozzánk jár pénzért, de nekünk sincs, kiakasztó nagyon, nem elég a mi bajunk, az övé is...)
azt írja a barinőm hogy ő úgy látta hogy a gyesre is vonatkozik ez az 1év:(
Persze.. meg ha valakinek ilyen "visszaéléshez" kell folyamodnia, akkor annak van oka...
Elég szomorú hogy megakarják ezt rendszerrel szorítani!!:(:(Mindig gondolkodnia kell egy nőnek hogy most szülhetek vagy inkább ne!!!
Huuu, lehet, hogy jobb is ha nem is tudsz roluk :P
Teljesen egyetértek veled... Csúcs, hogy hova jutunk...
Pontosan erről van szó... és hogy ezzel még kiljebb tolodik majd a gyerek vállalás, mivel aki eddig arra várt, hogy befejezze az egyetemet, annak most még utána legalább egy évig kell dolgoznia, mielőtt babát válalna...
Az ilyen megszoritásokkal biztos nem fog megugrani magyarország lakossága!
Ezzel igazábol azokat a visszaéléseket akarják visszaszoritani, hogy sok kismama azt csinálta, hogy mikor megtudta, hogy terhes, akkor gyorsan bejelentette magát valakivel 6honapra... (mint ahogy én is akartam :P )
Hát ki tudja mi volt a multban még amit nem mondott el!:)
Igy értem akkor félre értettem tegnap!!Nem is értettem hogy hogy lehet igy hogy még a gyes előtt is dolgozni a kell valakinek!!Nem az államnak szülöm a babát de azért annyira megszoritják most a kismamákat és csodálkoznak hogy nyugdíjas ország vagyunk :(
Már volt férjnél a férjed??? Az vicces :))))))
Nálunk inkább az volt a gond, hogy fiatal vagyok, hogy még nem fejeztem be a tanulmányaimat, és hogy nem "éltem" még ki magam.. De szerintem ezt inkább nekem kell eldöntenem, mint nekik...
A gyedre akarják bevezetni nem? Mármint hogy nem elég a 180 nap, hanem min egy év kell. A gyes alanyi jogon jár... Vagy rosszul tudom?
hát a gyedröl annyit hogy nekem volt munkám csak elfelejtik fizetni.a munkáltatóm megkapja a lóvét de nem utalja ki
anyukám mindig azt mondta amikor terhes voltam, hogy nem kellet volna de mostmár az a lényeg hogy egészséges legyen.Nálunk probléma volt h már volt férjnél, gyereke van én meg nagyon fiatal vagyok.
Nem a gyesről van szó, hanem a gyedről. És ez csak jövőre lép életbe (ha addig nem történik valami..) és elégg, ha az első gyerek előtt volt ilyen hosszu munka viszonyod... Viszont csak annyi ideig lehetsz gyeden, amenyi ideig dolgoztál.. Huha, nem tudom, hogy még hova akarnak komplikálni és még miből akarnak elvenni..
Ti hallottátok azt hogy aki babát akar és gyest is annak minimum 1évet dolizni kell?Ez mikortól lép életbe?És gyesből gyesbe ez nem érvényes ügye??
Jogtalanságrol nincs szó ez kiváncsiság amit díjazok hogy így fel akarsz készülni a baba érkezésére
Köztünk is 14 év a korkülömbség a párommal :)
Most már persze a szüleim és az egész család várja a legifjabb tagot, és drukkolnak nekünk, hogy mindne a legnagyobb rendbe legyen! És szeintem ők is szeretik a Zolit, csak hát, ő ilyen makacs, és ha egyszer megbántják.. kis elefánt nem felejt :)
Igen, jól tudod, szóval jogtalanul vagyok ezek a fórumon, mi még csak a tervező kategóriába esünk...
Hááát.. végülis ez nem lenne rossz ötlet, csak abba a 24nm-be csak egy szoba fért el. Szoval ez egybe az étkező, nappali, hállószoba és gyerek szoba lesz... Azért én már nem biztos, hogy bulizó mesefigurák között szeretnék pihengetni és vendégeket fogadni :)
De az ötlet az nem rossz :)
Éretem ez elég kényes téma! egyébként nagyon sok hasonlóság van az életünkben! nekem is ellenezték, de a végén minden jóra fordult, imádják a páromat aki 13 évvel idösebb mint én, annyira jo a viszony hogy egy telken lakunk anyuékkal
Emelint nekd van már pocaklakód?én lemaradtam ott hogy a párod megy bevetésre és majd utánna
Tessék nekilátni festeni tanulni, majd egy kis festék és saját magad festheted fel a falra a mesefigurákat:) Mit szólsz? :D
Igen, a hitelt mi sem akarunk, inkább addig nyujtozkodunk amig a takaronk tart. Igazából az anyukám segitenének nekünk, vennének lakást, csak a párom ezt nem szeretné, mert mikor kiderült, hogy terhes vagyok, akkor nagyon ellenezték, meg mindne áron ráakartak venni az abortuszra... És ez neki (is) nagyon rosszul esett, ezért nem akar elfogadni tőlük semmit...
Pont olyanra, mint amilyen az enyém volt :)))))
Ok, ez neked nem mond tul sokat :))))
Az a lényeg, hogy egy hatalmas szobám volt, és az egyik falon volt egy tapéta, ami nagyon szines volt, és rajta volt az összes létező rajzfilm figura, akik buliznak.... Ez nekem akkor annyira tetszett! Gondolom a sajátomnak is tetszett volna..
További ajánlott fórumok: