Fiam hatodikos. Osztályában egy fiú szinte mindennap bántja.Ti mit tennétek a helyemben? (tudásbázis)
Sziasztok!
Mindenkinek aki drukkolt értem, megpróbálom dióhéjban elmondani mit tudtam intézni az iskolában.
A fiam osztálya az első emeleten van.A verekedős gyerek meglátott mikor a lépcsőn mentem felfele, és azt hitte én nem vette őt észre, és gyorsan berohant az osztály melletti fiú wc-be.Nem volt szerencséje,mert a wc melett a falhoz lapulva vártam.Nem sok idő múlva kidugta a fejét,hogy megnézze a láthatáron vagyok-e? Nekem ennyi pont elég volt, hogy megkapjam, és kirántsam a folyosóra.Próbált a kezeim közzül szabadulni,de megint nem volt szerencséje.Kezét szorosan tartva a tanári szobáig mentünk.Közben a gyerek ilyen szavakat eresztett meg: Engedj el te büdös kurva. Apám szét rugja a mocskos pofádat, ha nem engedsz el azonnal.Valahogy ma nem voltam ijedős kedvemben, és még szorosabban fogtam, és biztos voltam, hogy ez már fáj neki, de nem érdekelt. Ártatlanul megkérdeztem, hogy csak tán nem fáj valamid?In kább nem írom le,hogy mit válaszolt.Az én válaszom volt erre, hogy :na látod, az én fiamnak is fáj, mikor bántják, pedig én még nem is bántottalak.Kb 2 perc múlva jött ki az osztélyfőnök.Megkértem, hogy hívja ki a fiamat az osztályból, és négyesben pár percig beszélgessünk.Az én gyerekem meg sem mert mukkanni, csak bólogatott,mikor én kérdeztem.Az osztályfőnök végig hallgatott mindent, és bocsánatot kért,mert nem tudta, hogy ennyire elfajult a két gyerek közt a viszony.A kölyök még az osztályfőnök előtt is azt mondta, hogy rohadt árulkodós a fiam, és ezért még szétveri a pofáját.Na itt szállt el az oszt.főnök agya, és bementünk az igazgatóiba.Fiamat visszaengedte az osztályba,mert közben becsengettek.Az igatgatónő előtt az osztályfőnök elmondott mindent.Mikor a diri megkérdezte,van -e hozzáfűzni valóm, én még azon kedves szavait is elmondtam a gyereknek, amit a várakozás közben mondott nekem.Az igazgatónő megköszönte, hogy nem én vettem revansot a gyereken és azt mondta, hogy a többit ő majd elintézi.Mindenesetre mielőtt kijöttem az igazgatónőtöl még annyit mondtam a gyereknek:Ha még egyszer megtudom, hogy csak egy ujjal hozzá ér a fiamhoz, négyszem közt fogunk beszélgetni és az nem lessz ennyire gyors,és sokkal jobban fog fájni..Az hittem az Igazgatónő rám szól, de nem mondott semmit,mert látta, hogy komolyan is gondolom amit mondtam.A monokli a fiam szeme alatt ma reggelre még rosszabbul mutatott mint tegnap este.A szivárvány minden színében játszott.Én eljöttem a verekedős gyerek ott maradt az igazgatóval.
Hozzá kell tennem, hogy az iskolát 2 éve átvette a katolikus egyház, és azóta az iskolai szabályok sokat szigorodtak,igaz ezt én nem nagyon vettem észre, ezt csak az igazgatónő mondta.
Most kíváncsian várom a folytatást.Férjem nagyon mérges rám amiért beleavatkoztam a gyerekek ügyeibe,nem is jött el velem.A kisfiam sem örült, hogy bementem az iskolába, mert azt mondta, hogy ezentúl még jobban fogja verni az a gyerek.Nem nagyon tudtam megnyugtatni,remélem az osztályfőnöknek majd sikerül.Most azért erősen aggódva várom haza a gyerekemet, de elhatároztam, hogy ha továbbra is veri a fiamat, tényleg én fogom elintézni a kölyköt.Tudom, hogy nem adtok igazat, de képtelen vagyok kivárni ameddig az iskola intézkedik.Persze ez csak abban az esetben lessz ha a verések nem szünnek meg.
Köszönöm, hogy drukkoltatok értünk, és köszönöm a segítségeteket is.Ha ti nem hűtötök le tegnap, én már ma négyszemközt intéztem volna el a gyereket.
Eltudod te képzelni mekkora törés az egy gyereknek,ha hat év után kell iskolát változtatnia?
És mind ezt egy olyan gyerek miatt akit a szüleik képtelenek megnevelni.
Természetesen nem fogom agyba főbe verni a gyereket.Ennél már jobban nem tudja ez a gyerek útálni a fiamat,úgy hogy rosszat már nem tudok neki tenni.Lehet, hogy az a kölök nem is tudja, hogy Viktor itthon panaszkodik minden nap,mert semmi baja nem lett még eddig hiába szóltam a szülőnek, az oszt,főnöknek.Valamit tennem kell amitől megijed.Bízom benne,ha berángatom az igazgató elé,akkor az igazgató már rá tud ijeszteni.
Bár itt meg az a gond, hogy azosztályfőnökük nagyon aranyos,kedves tanárnő.Félek, hogy neki ártok azzal,ha az igazgatóhoz megyek,mert majd az lesz,hogy nem alkalmas osztályfőnöknek,pedig a gyerekek imádják.Egyszerüen nem tudom mit tegyek.Annyit tudok,hogy ez így nem mehet tovább,és mint minden anya én is féltem a gyerekemet.
Minden estre járj a végére, és tényleg kérdezz meg egy szakembert mit tegyél.
A verekedős fiúra nem tudok okosat mondani, de engem nagyon felháborít, hogy az iskola nem nagyon csinál semmit. Azért azt a monoklit ők is látták! Én e mellett sem mennék el, szó nélkül.
Kedveske!
Igen,kifejezetten az erőszaktól fél.Tehát ha az edzésen fejbe találja a labda,semmi baj.Egyenlőre még nem emberkerülő, de ettől a szinte betegesen írtózás az erőszaktól aggaszt engem is.Pedig itthon ilyet nem lát.Szép csendesen éldegélünk a férjemmel, soha egy veszekedés,legalább is nem előtte.Erre mindíg nagyon vigyáztunk.Most még kifejezetten társasági ember, de ott is,ha két osztálytársa összeveszik,azonnal elmegy onnan.Nem nézi meg mi lesz a vége.
Látod a nevelési tanácsadó nekem eszembe sem jutott, pedig ez nagyon jó ötlet. Ha jól emlékszem azt írtad, hogy 10 éves a fiad(?). Szerintem itt az ideje, hogy egy kicsit önállóbb legyen, ne kísérgessétek mindig minden hova.
(engem is sokáig kísértek a suliba anno, és a végén még nappal is féltem az utcán, ha nem volt velem valaki, aztán rájöttem, hogy nincs mitől tartanom-nappal)
Köszönöm a tanácsodat, és erősen gondolkodom is rajta, hogy valami nevelési tanácsadót felkellene keresnem.
A burikban nevelésre azt értettem, hogy állandóan kisérjük, vagy autóval visszük az edzésre,Alsós korában még a játszótérre sem engedtem el egyedül.Ha csak egyett tüsszentett már padlón voltam, mert biztos nagyon beteg, és félóránként mértem a lázát.
Mindettől függettlenül közösségi emberke,jól tanul, eddig soha senkivel nem volt konkrétan problémája.Nem félős,de most a fáramászás, gödör átugrás, meg minden olyan dologra gondolok, ami nem erőszakos cselekedet.
Pontos receptet nem tudok adni, mert Te ismered a fiadat, csak ötletet. Pár hozzászólással lejjebb, pont Te írtad, hogy burokban neveltétek (hogy eze alatt mit értesz pontosan nem tudom) Itt az ideje azt a burkot megrepszteni. A sport szerintem több szempontból is nagyon jó ötlet: önbizalmat ad, állóképességet fejleszt, és egy sportos gyerekkel sze,mben kétszer is meggondolják, hogy újjat húzzanak a társai, közösségi hatás, stb
Elviheted terápiás csoportba ha van ilyen a közeletekben, vagy beszélhetsz te egy szakemberrel (pl: pszichológus, vagy pedagógus) hogy hogyan tudnád a fiadat fejleszteni. Szerintem ők sok jó tanáccsal tudnak szolgálni.
Ez elsősorban iskolai probléma. Ez alatt azt értem, hogy az ost főnek kutya kötelessége megvédenie a fiadat. Csinált már eddig valamit? Mit? Kapott ez a gyerek már osztályfőnőkit, vagy valamit?
Ha a gyerek problémás, és nem tud vele mit kezdeni az iskolának kötelessége (törvénybe előírt kötelessége) jelezni a Gyermekjóléti Szolgálatnak, akik lépéseket tehetnek hogy a problémás gyerek "problémáit" feltárják, és orvosolják.
DE ettől még nem biztos, hogy a fiadat egy csapásra nem fogja bántani Ő vagy más, fizikálisan és/vagy verbálisan. Ahhoz hogy a gyerekedet a jövőben megóvd a hasonló, vagy még rosszabb helyzetektől és ezel serdülő és felnőtt korában ne legyen nagyobb problémája neked kell tenni, fejleszteni (fejlesztettni) az önértékelését, önérvényesítő képességét.
Szia.
Szerintem jobban jársz, ha beszélt a tanárral, az majd megpróbálja helyre tenni a verekedő gyereket. Ha ez sem lesz hatással rá, akkor beszélj a szüleivel, hogy Ők beszéljenek vele erről a dologról.
Remélem sikerül megoldani a problémát!
Az én fiamat8aki elsős) is év elején rendszeresen piszkálták a negyedikesek, de szóltam a tanárnak, az elrendezte! Ja, és 1,5 hónapig ment, mert a fiam nem mert róla beszélni, utólag derült csak ki!
Ne hagyd annyiban, mert lelkileg tönkre teszik a fiadat ezek a verések!