Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fertőtleníted valamivel a boltban vásárolt termékeket? fórum

Fertőtleníted valamivel a boltban vásárolt termékeket? (beszélgetés)

1 2 3 4
88. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 87. - Df1e1c376c)
2020. márc. 31. 22:46
Nem mert ahhoz a rongyot is fertotlenitenem kellet volna es mar nagyon megkivantam,kicsit pikánsabb volt de azert megettem.
87. df1e1c376c (válaszként erre: 79. - Valakivagyok1984)
2020. márc. 31. 21:34
De ugye utána attorolted mindet egyesével?
86. 826302286d (válaszként erre: 76. - 16b5d6ae34)
2020. márc. 31. 21:11
Jól látod,egy kis zajra is két métert ugrom helyből.
85. Bözsi néni (válaszként erre: 67. - Globus)
2020. márc. 31. 19:29

Hát mert éppen a mosással viszik be a tojásba a bacikat. A tojás héja ugyanis porózus, ahogy valami nedvessel áttörli, belekerülnek a bacik.

A tojást én bizony nem törölgettem sohasem. Otthon, vidéken, mikor összeszedtük amit tojtak a tyúkok, egy tiszta, száraz ruhával töröltük le, és úgy raktuk el a hűvös kamrában.

Soha életemben nem volt sem szalmonella mérgezésünk, sem semmi egyéb bajunk.

A túlzott fertőtlenítés egyébként éppenhogy nagyon ártalmas. Megöli még a körülöttünk, rajtunk lévő hasznos baktériumokat is. Ezáltal gyengíti az immunrendszert, mert ha kimész a steril környezetből, egy baci is árthat, nem vagy hozzászokva.

Másrészt a baktériumok is védekeznek. Mégpedig úgy, hogy ellenállást fejlesztenek ki a fertőtlenítőre. Kifejlődnek rezisztens "szuper baktériumok", amelyek egyébként gyengék voltak, hogy ártsanak, de így már elég erősek, hogy problémát okozzanak. Pont mint az antibiotikumokkal kialakított rezisztencia.

Persze most nyilván jobban oda kell figyelni, de azért túlzásokba se kell esni.

2020. márc. 31. 19:25
Nem. Amit lehet, azt napokig tároljuk. Amit főzni, sütni kell, az is biztonágos. A zöldségeket sima vízzel mossuk, majd hámozzuk. A műanyag csomagolást eddig nem mostuk. A kézmosásra fokozottan ügyelünk. Hazaérkezéskor a cipőt az ajtóban letesszük, így azt sem kell fertőtleníteni.
83. Lávli* (válaszként erre: 80. - Zsofi_876)
2020. márc. 31. 19:04

Nem, nem beteges. És igazad van, én is döbbenten tapasztalom, hogy világjárványról beszélünk, osztjuk meg véleményünket, szokásainkat, félelmeinket, tapasztalatainkat, hogy a szükséges higiénián TÚL IS muszáj (lenne) védekezni, és mégis vannak nem kevesen, felnőtt intelligens emberek, akik szerint minekazcsakerősödjönazazimmunrendszer ...

Hát nem vagyunk egyformák.

De te ettől ne érezd rosszul magad és ne gondold, hogy magyarázkodnod kell.

82. andi6020 (válaszként erre: 79. - Valakivagyok1984)
2020. márc. 31. 18:58
:D
81. zsofi_876 (válaszként erre: 74. - Aszparagusz)
2020. márc. 31. 18:57
Nem sterilizálok állandóan.
2020. márc. 31. 18:52

Lehet, hogy olyan benyomást keltek, mint aki mániás.

Nem vagyok. :)

Amikor pici volt a gyerek, akkor sem voltam.

A chiccot azért tartottam meg, mert biztonságosabbnak tartom az általános takarításhoz, mint a klóros cuccokat. Ha a gyerek mondjuk a padlón csúszkál, nem a domestosos felülettel érintkezik a bőre, hanem ezzel.

Arra a kérdésre, ami a fórum címében van, arra vonatkozóan írtam, hogy áttörlök mindent.

Most, hogy koronavírus járvány van.

Ezt viszont szükségesnek tartom.

Tanultam mikrobiológiát, volt kemény ételmérgezésem (még mielőtt saját háztartásom volt), tájékozódtam, véleményt kértem, összevetettem, mérlegeltem.

Úgy gondolom, hogy nem kockáztatom meg, hogy egy csomagolás felületéről a szánkba kerüljön a kórokozó.

Gyerek miatt, magam miatt, férjem miatt és az idős, beteg anyósomék miatt.

Ha ezzel bármit tehetek megelőzés gyanánt, akkor heti egyszer kibírom.

Egyébként a megkérdezett/nyilatkozott szakemberek mind ezt ajánlják.

Szóval szerintem ebben a helyzetben nem beteges, de ha azt mondjátok, hogy igen, akkor ám, legyen. :)

Egy normális életeitmusban semmivel sem fertőtlenítek többet, mint más. Finnyásnak viszont finnyás vagyok, ezt belátom.

De ennek is oka van, elég sok dolgot láttam már, amit az ember nem is hinne el, ha nem a saját szemével látja.

2020. márc. 31. 18:40
Pont most tökmagozok,de előtte minden szemet domesztosszal lefújtam biztos ami biztos
2020. márc. 31. 15:59
Nem. Felesleges ennyire parázni
77. Icuska538 (válaszként erre: 65. - Bless the child)
2020. márc. 31. 14:17
Ritkån szólok.. De most! A fertőtlenitês.a túlzott amit most egyesek csinălnak betegsêggê fajulhat. Nekem nővérem így jărt! Mindig mondtam neki 2 gyereket felneveltem.. . Ês nem evett meg a kosz. Szóval nem kell túlzăsba vinni. Mi lesz ha vêge lesz ês mindenki kirajzik.? ...na akkor lesz baci bőven....
76. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 59. - 826302286d)
2020. márc. 31. 13:59
Az idegeid kikészülnek.
75. vacsa (válaszként erre: 73. - Aszparagusz)
2020. márc. 31. 13:58
Egyetértek.
74. aszparagusz (válaszként erre: 61. - Zsofi_876)
2020. márc. 31. 13:57

Az állandó sterilizálással ellenkező hatást fogsz elérni.

A gyereknek nem fejlődik ki a természetes védekező képessége.

73. aszparagusz (válaszként erre: 67. - Globus)
2020. márc. 31. 13:53

A túlzott fertőtlenítést én is túlzásnak tartom.

Főleg ott, ahol egészséges emberek élnek.

Olvasva egy-két hozzászólást, én le sem merem írni, hogy mennyire minimálisan fertőtlenítek.

Jelentem még él és virul az egész család.

72. szőkelédi (válaszként erre: 67. - Globus)
2020. márc. 31. 13:50
Itt is van ilyen. Szegény gyerekeket úgy nevelik,mint a hadseregben. Szobai ,udvari , utcai cipő-papucs-ruha. Óránként átöltözteti őket a nő. De évek óta,nem csak most. Ezzel szemben az én nagyfiam 1 évig földet evett marékszámra,bármit csináltam vele. Orvos sem tudott mit mondani miért,hisz teljesen egészséges gyerek volt.
2020. márc. 31. 13:43
Bár nem koronavírus ,tavaly macskakarom betegségen estem át. Nincs macskám, messziről szeretem őket,nem simogatom. Kutyám nem volt, mégis valami kutyafüle betegséget kaptam . Lényeg a lényeg , valószínűleg zöldség, gyümölcs, húsfélével kaptam el mindkettőt. Pedig a főzésre figyelek.Infektológus azt mondta,ha lennének állataim már rég immunis lennék . De azóta sem esek túlzásba a fertőtlenítéssel.
2020. márc. 31. 13:17
Egyetlen ilyen embert ismertem. Szegény, nem tudom mi lehet ebben a helyzetben vele.
69. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 67. - Globus)
2020. márc. 31. 12:45
Mánia... :)
68. Bless the child (válaszként erre: 61. - Zsofi_876)
2020. márc. 31. 12:43
Gondolom, te nem most lettél ilyen körültekintő?
67. globus (válaszként erre: 26. - Ambivalencia)
2020. márc. 31. 12:43

Atyaég...

Most eszembe jutott, hogy van egy ismerős család, ahol törölgetik, hipózzák, mossák a tojást, patika tisztaság van náluk. Mégis évente többször fosnak-hánynak, gyomruk fáj, talán mégsem jó az a sok vegyszer.

66. df1e1c376c (válaszként erre: 61. - Zsofi_876)
2020. márc. 31. 12:41
Ha egy hétig állni hagyod, az a koronavírus ellen elég lenne önmagában is.
2020. márc. 31. 12:39
Azért vigyázzatok ezzel a kenyszeres fertőtlenítéssel!
64. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 62. - Piroska52)
2020. márc. 31. 12:09
Ne tedd! Azzal csak az idegeidnek ártasz!
2020. márc. 31. 12:07
A fertőtlenítő is ártalmas! Beszippantod, megeszed... tutira nem egészséges. De hát te tudod.
62. Piroska52 (válaszként erre: 60. - 16b5d6ae34)
2020. márc. 31. 12:07
én is kezdek paranoiás lenni,
2020. márc. 31. 12:05

Én is mindent.

Chicco sterilizáló folyadékot veszünk a gyerek születése óta, azóta is használom.

A korona mizéria óta csak csomagolt dolgokat veszünk, azokat chiccos oldattal áttörlöm.

A lisz csomagolását is, de azokat csak óvatosan, utána még állnak egy hetet az előszobában.

Szeletelt csemegét azért nem veszünk, mert ugyan kesztyűben vágják, de úgy, hogy reggel felveszik és több órán át a kezükön van. Abban fúj(hat)nak orrot, törlik az arcukat, megfogdossák a rúd csomagolását.

Sőt, sokszor a hentes pultból ugranak a csemegéhez, véres, hús leves kesztyűben.

A mérleg mellett összedarabolt csomagoló papír áll órákat, egy jól irányzott tüsszentés és már megy is a kajára a cucc.

Volt szerencsém közelről belelátni a higiéniás szabályok betartásába, köszönöm, elég is volt.

Tisztelet a kivételnek! Persze akad olyan mániákus csemegepultos is, mint én, de ő nem sokáig maradna alkalmazásban, mert lehetetlen úgy pörögni, hogy közben minden szabályt betartasz.

60. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 26. - Ambivalencia)
2020. márc. 31. 11:54
Rabja leszel a fertőtlenítésnek!
2020. márc. 31. 11:51

Spriccolós fkakonba fertőtlenítős víz , papírtörlő és letörölgetem az árukat.

Amit nem tudok pl.hálós fokhagyma ,hagyma az megy pihenni az erkélyre.

A flakonnal járok kelek ,és ha lemegyek a postáért rögtön törlöm a kilincseket.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook