Felfúvódásra mit ajánlanátok? (beszélgetés)
A felfúvódás,székrekedés és a hasmenés vmilyen ételtől,ételintoleranciát jelent.Szóval igy jelez a szervezeted,h vmit annyira nem szeret...sajnos!Érdemes ezekre oda figyelni.
Üdv:Maja
Oké köszi szépen :) valahogy tényleg a mozgásra kéne rávennie magát. Van sok tornás dvd-je de egyedül nincs kedve ha meg eljárna az elég sokba kerül meg ideje se lenne annyi.
Neked is további minden jót!
Puszi
gyömbért megveheted nyugodtan bárhol, ahol lehet kapni, de ha más nincsen akkor még a főszer is jó, ami por formában kapható (de természetesen jobb a friss!).
hát, igen... az ayurveda-ban elég sok dolog van, ami "ellent mond" a nyugati orvoslás által mondott dolgoknak. ez nem azt jelenti hogy ne egyen egyáltalán nyers zöldséget, csak hogy mértékkel!! ihat belőle teából) nyugodtan többet, nem lesz baj. főzzön le egy jó adagot és azt iszogassa meg a nap folyamán, lehetőleg ne hidegen!
a mozgás, sport, jóga pedig egészen biztos hogy hasznos lenne!!!
és persze arra sem árt figyelni hogy mit mivel eszik. mert lehet hogy ha két olyan dolgot eszik egyszerre, akkor attól puffadhat. vagy attól is lehet, hogy ha két étkezés között eszeget, "ráeszik" az előzőleg elfogyasztott ételre és azok erjesztik egymást! sok apróság van, amin ha az ember változtat, akkor sokat javul az életminősége!
Sok sikert! :)
"édes, savanyú és sós ízek előnyben részesítése"
Elég kevés kifejezetten kesernyés alapanyagot használunk.
Naturorganik... Nem lep meg. Az egy megbízhatatlan, trehány, átverős cég.
Most folytathatnánk a tippelgetést az alapján, hogy egy újabb kis információ cseppett megkaptunk, de nem tartom célravezetőnek. Neki kell álni kihagyni a gyakori irritációhoz vezetőket, ha ez egyedül nem megy, fel kell keresni egy orvost, vagy dietetikust. A panaszok átmeneti elkendőzése hosszú távon nem hoz sikert.
Továbbra is azt tartom a legjobbnak, ha egyesével megfigyeltek minden anyagot, mi hogyan hat rá.
A gluténérzékenység kivizsgálása jó ötlet, lehet ez van a háttérben.
Ennyi erővel minden mérgezett...
A csapvizet is tisztítják.
Az ásványvíz mivel egészségesebb, mondja meg nekem valaki?
honnan vegyünk forrásvizet? boltból? hagyjuk már...
A gyömbér nagyon széles körben használható, rengeteg pozitív hatása van a szervezetre. egyébként Én ajánlom tanulmányozni az ayurveda-t, ott megtalálhatja hogy Neki mi a megfelelő.
Ez alapján ezt ajánlom Neki:
– meleg környezetben tartózkodás
– hideg ételek, italok fogyasztásának kerülése
– huzatos, hideg helyek kerülése
– nyers ételek fogyasztásának mérséklése
– alma, káposztafélék, hüvelyesek kerülése
– meleg, nedves és olajos ételek fogyasztása
– édes, savanyú és sós ízek előnyben részesítése
– rendszeres élet
– békés, biztonságos, nyugodt környezet
Egy helyről szedtem le a natur..ganic termék ez amúgy. Hú akkor ez hashajtó az gáz :( akkor ezt hogy szedi az ember szabi alatt? Érdekes, pedig az van írva hogy kíméletes béltisztító.
Bocsi a nem gluténmentes tejfölt akartam írni hanem laktózmentest :)) szóval attól volt hasmenése. Igen jó barátnők vagyunk ez nem szégyen szerintem ha ilyeneket is elmondunk :)
Ha reggel éhgyomorra megissza, akkor simán befoshat tőle a villamoson.
Ezt két helyről szedted le? Csak mert az első maghéjról ír, amit hasjatónak szoktak használni, a másik meg mag, ami vagy meghajt vagy nem.
Sok csapvíznél százszor jobb az árványvíz, de ha már úgy fél valaki tőle, akkor igyon forrásvizet, annak kisebb az oldott ásványianyag tartalma.
Csak úgy halkan jegyzem meg, hogy Magyaroszágon még napjainkban sincs mindenhol iható csapvíz, és nitrát szennyezéssel egy kisbabát meg is lehet ölni, aminek a megelőzésére nem megfelelő a forralás, úgyhogy óvatosan az ilyen tippekel.
igen szerintem is. Ez nem kapszula lehet kapni biobolta gondolol őrlemény lehet? Ezt írják róla:
Felhasználási javaslat:
1 pohár (min. 2dl) vízbe -lehet gyümölcslé, tea is- 1 evőkanállal rakjunk az útifű maghéjból, keverjük el gyorsan, majd azonnal fogyasszuk el. A nap folyamán fontos a megfelelő folyadékbevitel (min. 2 liter), lehetőleg tiszta víz formájában!
Érzékeny belek esetén: az útifű mag egy ideális forrása a rostoknak azok számára is, akik a búzára érzékenyek. Nyugtató hatással bír az érzékeny belekre, amit a búza rostjai alaposan kidörzsölhetnek. Az útifű maghéj teljesen természetes és biztonságos. A világon több millióan használják évről évre. A szervezet nem szívja fel, nem hat izgatóan rá, és nem okoz függőséget. Ezen okok következtében alkalmas a hosszú távú használatra.
Fogyasztása ajánlott:
- emésztési problémák (szorulás, hasmenés, puffadás) esetén
- kúra szerű alkalmazására az emésztőrendszer tisztításához
de ez nem okoz hasmenést gondolom. Az durva lenne ha a villamoson rájönne :)
Szia,
nekem 2,5éve volt így,felfúvódtam állandóan,párosult hasmenéssel és kiderült a gluténérzékenység.Sztem menjen dokihoz,ha ez a baj,akkor a mozgás nem fog ebben segíteni,csak a diéta.
További ajánlott fórumok:
- Milyen fajta kiskutyát ajánlanátok családi házba, 2 kisgyerek mellé, ami középtermetű?
- Milyen okostelefont ajánlanátok?
- Melyik jó könyvet ajánlanátok nekem elolvasásra?
- Kutya vs macska. Kisgyerekek mellé melyiket ajánlanátok és milyen fajtát, ha lakásban tudnátok tartani (egyelőre)?
- Mindennapos felfúvódásra tudnátok valamit ajánlani?
- 5. héten normális az iszonyatos felfúvódás, haspuffadás? Szerintem korai nagyon, de más oka nem nagyon van.