Felajánlom ingyen (beszélgetés)
Talán sokan nem tudják, de Budapesten működik egy óvoda, melybe hajléktalan gyermekek járnak. A kicsik minden nap tiszta ruhát és élelmet kapnak, és fürdetik is őket. Az óvodának, a gyermekeknek nagy szüksége lenne 98-146-os méretű ruhákra és 24-35-ös cipőkre, mondta el Szabóné Förhétz Krisztina óvodavezető. Az ovi 2004-ben szükségből nyílt, hiszen a szabályok szerint az óvodákba csak olyan gyermek vehető fel, akinek lakcíme, tartózkodási helye van. A szakemberek szerint a fedél nélküli gyermekek száma Magyarországon közel ezer fő, ők lakásnak nem minősülő helyiségekben, például pincékben húzzák meg magukat. A pesti hajléktalanóvodába egész Budapestről viszik a gyerekeket. Az ovi reggel hétkor nyit, a gyerekeket először megfürdetik, aztán tiszta ruhába öltöztetik, és enni kapnak, mert nagy részük délután négytől másnap reggelig nem eszik. Nincs mit. Az óvodavezető szerint az ő kis óvodásainak az a legnagyobb örömük, ha van mit enni. Minden ételt megmutatnak nekik, ha lereszelnek egy káposztát, azt is, mert volt olyan kicsi például, aki úgy érkezett hozzájuk, hogy kizárólag a krumplit ismerte. Tartós élelmiszernek és játékoknak is örülnének az óvodában.
Aki tud ruhákat és cipőket küldeni, az alábbi címre juttassa el: Wesley János óvoda 1086 Budapest, Dankó u. 11.
Igen..sajnos..
viszont,vannak sokan akik szívesen adnák..
csináltam már olyat is,hogy bevittem a védőnőhöz,ők pedig odaadták akiknek kellett..azt mondta,volt aki adott volna érte pénzt is,de nem fogadtam el..
Igen.
És már meg is beszéltem 2 anyukával akiknek ráadásul pont 2 különböző méret kellett, és hétfőn de. méret szerint küldöm nekik.
Szia!
Én családsegítőkbe szoktam vinni..de úgy örülnék,ha a környéken lenne ruhagyűjtő konténer..egyszerűbb lenne..pont tegnap keresgéltem a neten,de sajna nem sok helyen láttam..így marad a szoc.helyek..illetve..majd megkérdezem,hogy a szeretetszolgálatosok vesznek-e át..
Pesten van úgy tudom az az óvoda, ahol hajléktalak gyerekeknek gyűjtenek ruhákat, cipőket!
Náluk jobban senki sem szorul rá ezekre.
Tényleg rendes tőled!:)
Igazad van!:)
budapesti vagy?
További ajánlott fórumok:
- Óceán Mánia matrica INGYENES csere-bere
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Te felajánlod a szerveidet a halálod után? Mások életéért!
- Ha nem fogadom el a felajánlott közcelú munkát akkor utána meddig vonják meg a bérpótló juttatást? (Tavaly meg RAT-nak hívták)
- Haszonélvezeti jog megváltás, ha a haszonélvező nem fogadja el a felajánlott összeget
- Mit kell tudni a munkaügyi központ által felajánlott tanfolyamokról?