Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fekete-fehér süti recept

Fekete-fehér süti recept

A Fekete-fehér süti hozzávalói:
Hozzávalók (60 darab):

30 dkg liszt,
20 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg cukor,
1 csomag vaniliás cukor,
csipetnyi só,
1 tojás,
1 késhegynyi sütőpor,
1 evőkanál kakaó,
1 evőkanál tej,
néhány csepp rumaroma


A Fekete-fehér süti elkészítési módja:
A lisztet, zsiradékot, cukrot, vaníliás cukrot, sót, tojást, sütőport gyúrjuk össze, majd felezzük el a tésztát. Az egyik feléhez keverjük a maradék hozzávalókat. Mindkét részt tegyük 30 percre a hűtőbe. Alufólián nyújtsuk ki külön a tésztákat. A világos tésztát tegyük a sötétre, és tekerjük össze. Szeleteljük fel vékonyan, és az így kapott csigákat süssük ki (180 fokon kb. 8-10 perc).


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fekete-fehér süti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook