Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Póréhagymás vöröskáposzta-saláta recept

Póréhagymás vöröskáposzta-saláta recept

A Póréhagymás vöröskáposzta-saláta hozzávalói:
50 dkg vöröskáposzta,
2 db savanykás alma,
1 szál póréhagyma,
3-4 evőkanál borecet (vagy egyéb gyenge ecet),
3 evőkanál olaj,
1 teáskanál mustár,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
késhegynyi tört köménymag,
1 mokkáskanál porcukor.


A Póréhagymás vöröskáposzta-saláta elkészítési módja:
A megtisztított káposztát durva reszelőn lereszelem és megsózom. Jól átkeverem, és fél óráig állni hagyom. Közben az ecetet, olajat, mustárt, sót, törött borsot és köménymagot simára keverem, majd kevés porcukorral fűszerezem. A mártásba forgatom a megtisztított és felkarikázott póréhagymát, valamint a megmosott, kicsumázott és héjastul lereszelt almát. Végül hozzáadom a káposztát is. (Nem csavarom ki a levét, mert értékes vitaminok vannak benne.) Az egészet jól átkeverem, és lefedve teszem néhány órára a hűtőszekrénybe.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A póréhagymás vöröskáposzta-saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook