Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Fejtett bab csomborral recept

Fejtett bab csomborral recept

Elkészítési idő 80 perc

A Fejtett bab csomborral hozzávalói:
1 kg. fejtett zöldbab,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 kiskanál morzsolt csombor ( borsikafű),
1 kiskanál cukor,
5 dkg. vaj,
1 evőkanál ételízesitő ( vagy só ízlésszerint),
10 dkg. füstölt sonka,


A Fejtett bab csomborral elkészítési módja:
Ha a babot még nem szemeztük ki, akkor a babot edénybe tesszük , kb. 2 - 3 dl. vízzel felöntjük, kevergetve felforraljuk, majd 5-10 percre félretesszük, leszűrjük és lehántoljuk a szemeket. A vaj felét megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a finomra vágott vöröshagymát és lassan pároljuk, majd megszórjuk a morzsolt csomborral(borsikafűvel).Tűzről levéve hozzáadjuk a babot, felöntjük kb. 1 dl. meleg vízzel, majd sózzuk, cukrozzuk és borsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt, lassú tűzön kb. 20-30 percig főzzük. Türekedjünk arra, hogy minál kevesebb leve maradjon. A vágán a maradék vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a babot és tálaljuk.
Ha levesként kívánjuk használni, akkor felengedjük a szükség szerinti mennyiségű meleg vizzel és utánasózzuk, forraljuk.


Köretként használhatjuk frissen sültek, töltelékes ( kolbász, virsli, stb.) húsételek mellé. Levesként higitással alkalmazzuk.


Kategória: Köretek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. júl. 15. 07:53
A fejtett bab csomborral elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook