Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Húsleves lestyános húsgombóccal recept

Húsleves lestyános húsgombóccal recept

Elkészítési idő 50 perc

A Húsleves lestyános húsgombóccal hozzávalói:
1 kg. csont,
40 dkg. leveshús ( marha vagy szárnyas),
1 szál petrezselyem,
2 szál sárgarépa,
1 db. vöröshagyma,
fél zeller,
1 szem burgonya,
só,
szemes bors,
20 dkg. csiperke gomba,
kis szelet karalábé.
A töltelékhez
20 dkg. darált hús,
3 szál lestyán levéllel,
só, őrölt fekete bors,
1 db. tojás,
1 db. száraz zsemle,
zsemlemorzsa


A Húsleves lestyános húsgombóccal elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk , - a vöröshagymát megmossuk, de egészben hagyjuk - és a leveshússal együtt feltesszük főni. Időnként lehabozzuk. 20-25 percnyi főzés után a gombát is beletesszük. A kész levestleszűrjük.A gombócokhoz a lestyánleveleket apróra vágjuk, majd az ízesítőkkel együtt összekeverjük a felvert tojással és a vizben áztatott zsemlével együtt. Vizes kézzel gombócokat formálunk, amit zsemlemorzsában megforgatunk. Az újra fővő lében készre főzünk. A zöldségeket külön tálban kínájuk a megfőtt leveshússal együtt.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A húsleves lestyános húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook