Fehérjeturmixszal diétázók ide (beszélgetés)
Ezen ne idegesítsd magad, fogadd el, úgyse lehet senkit megváltoztatni, jobb a békesség.
Én hármunknak sokszor 6-8 félét csinálok, mert például
köretnek: a lányom csak rizs, a párom csak krumpli, én meg csak zöldség.
húsnak: a lányomon kívül a rántott tonhalat senki nem eszi, párom meg a mexikói chilis babért van oda, és még sorolhatnám, de én szívesen megcsinálom mindenkinek külön-külön amit szeret.
Pedig most vásároltam be 2 szakácskönyvből is(bár hálisten nem sok "3 ízű"+cukros reciket tartalmaz.,azt nem gondoltam,hogy a szójaszószban is cukor van-számomra inkább olyan fanyar jellege van)pont azért ,mert rengeteg zöldséget és fehérjét használnak fel.
Én még csak lefogyok,de a 135 kg életem értelme válogatos szájaízével így nehezen,neki semmi se jó ha az nem zsíros-keményítős........cuccokkal készül.
Ezek szerint én is jól itéltem meg (szandra mellett voksoltam),be is szerzem ebédkészítéshez.
És a kínai konyhával mi a helyzet??
Szerintem az Alexandra sokkal jobb. A Norbiéval ellentétben ebben nincsenek alapvető hibák, és mivel itt a mennyiségek is meg vannak határozva, kevésbé lehet félrenyúlni. Lévén az update 1-esből az emberek mérték nélkül esznek, az Alexandráéban mindennek van egysége, hogy mennyi egy adag.
Kiváncsi vagyok Pirosalma mit ír, de csodálkoznék, ha a Norbira szavazna...
Asszem ki fogom így próbálni, hogy akkor eszem, mikor ők is ennének rántottát és akkor mindenki jól jár.
Mostanában egyébként kb heti 1x eszem 1 db tükörtojást (sárgájával) délben a husi mellé, de akkor úgy kalkulálom a számolásban, tehát nem gond, de a későbbiekben a másik verzió még jól jöhet.:-)
Sziasztok lányok!!
Halad az én diétám is Villers utasítása szerint,szóval szilárd ebéd fehérjében rostokban gazdag.
Villers jó,hogy itt vagy nekünk(Pirosalmának is örülünk)!!!!Sokszor kell a helyes útmutatás,mégha azt gondoljuk is,hogy mindent tudunk.
Villers,Pirosalma!
Ha már így felvetődött a norbi update,Szerintetek Alexszandra vagy Norbi diétás rendszere a jó.
Norbis szakácskönyvem van,sajna alig van benne valami amit meglehet csinálni(minden update lisztes+édesítőszeres ami engem rögtön kicsap)).A Szandra könyvét átlapoztam már,és egyszerűbbnek tűnik a glikémiás magyarázata.A szakácskönyve sem tűnik olyan bonyolultnak mint a norbiéké.
Igen te már tudod, nekem még jobb az óvatosság.
Ettől függetlenül pont ma olvastam egy cikket a kalóriák jelentőségéről és hogy azt kell kordában tartani, mert például az emberek hajlamosabbak a light, meg a "nem hízlaló" kajákból automatikusan többet enni, és ha az meghaladja a szintet, akkor cseszheti, mert ugyanúgy hízik.
Valahol ezért "sikerült" szerintem nekem is meghizni, mert hiába ettem én diétás kajákat, meg csak norbi 1-es kódút egész nap, azt csak a jó ég tudja,hogy hány kalória lehetett, sose mértem, számoltam, de biztos sok, mert hiztam attól is.
És te miket eszel? Számolod vagy amig be nem álltál számoltad a bevitt kalória, ch, fehérje stb. mennyiséget?
Mert szerintem csak ezzel lehet kontrollálni, én legalábbis kitartóan írok mindent, és akkor ha ehetnékem van, tudom hol járok aznap, és hogy megengedhetem-e még magamnak, és igy lelkiismeret furdalás nélkül ma is megettem pluszba még 300 gramm túrót, mert még igyis jó vagyok.
Szerintem ez lenne az alapja minden diétának, hogy venni egy digitális konyha mérleget és mérni-írni-számolni.
További ajánlott fórumok:
- Ketogén diétázók
- Angliában élő diétázók, fogyni akarók gyertek, beszélgessünk :)
- 30 napos fogyókúra fehérjeturmixszal az életmódváltásért
- Miért hízom? Minden nap edzem 1 órát, edzés után fehérjeturmix, napi ch fogasztásom 100 g körüli. Június óta mégis híztam 43, 5-ről 45-re.
- Biotech fehérjeturmix jó a fogyáshoz és izmosodáshoz?
- Diétában mi jobb utolsó étkezésnek? Sovány túró vagy fehérjeturmix?