Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

2009. márc. 20. 14:09

De ha ebből indulok ki akkor nem értem hogyan tudnak egyesek a candidából diétával kigyógyulni? Ha csak egy tünet és nem a fő ok, akkor vajon hogy lehetséges pusztén ennek kezelésével visszanyerni az egészséget?

Vannak itt még sötét foltok...de egyszer majd összáll a kép. Addig meg egy izgalmas utazás során szerzünk tapasztalatokat és ismereteket. Már ezért megérte..

5345. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 5343. - Edus32)
2009. márc. 20. 14:02
Én elsősorban nem a gomba ellen, hanem az egyensúlyért harcolok. Ez majd megszüneteti a gombát, ami nem több mint egy tünet a sok közül. Az okát kell megszüntetni, külön külön nem is tudom a tüneteket kezelni mert úgysem lesz eredményes amig a kiváltó ok meg nem szűnik. De erre a legnehezebb rájönni, lehet a ph egyensúly változása de lehet még sok más is. Egyenlőre ez az X.
5344. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 5343. - Edus32)
2009. márc. 20. 13:43

Egy természetgyógyászt találtam nagy nehezen. Ő csinált biorezonanciát, de nem mondott semmit hogy mi lenne a bajom illetve nem is kaptam készítményeket sem. Csak egy papirt arról mit érdemes csinálni és mit kellene kerülnöm. És egy teakeveréket kellett összeállitanom, ami nagyon jó volt. Egyszer még a migrénem is elmúlt tőle, de aztán többször sajnos nem. Sót is kellett volna melegitenem a derekamra, de azt nem birtam megtenni. Eleinte a forró viz ivás sem akart menni, a nyers gyömbért pedig még mindig nem tudom megenni. Abból naponta kb 3 cm-t kéne elrágcsálnom de nem megy. A tormától a könnyeim folytak, de jót tett az orrüregemnek.

Én is igy érzem. Az én immunrendszerem sincs helyretéve, de próbálom terhermentesiti legalább azzal hogy nem eszem annyi mű dolgot. A levegőn amit beszivok, ugysem tudok változtatni. Max nem a legforgalmasabb utcán gyalogolok a városban. A barátomnak van légtisztitója az nagyon szupi kis berendezés kár hogy drága. Mondjuk én kicsit feleslegesnek tartom szerintem amig máshol szennyezett levegőt lélegzünk be addig otthon 8 órában hiába jót. Ezért ha lenne rá pénzem se biztos hogy befektetnék egy ilyenbe. Pedig a házipor allergiám és asztmám miatt lehet hogy hasznos lenne..

5343. edus32 (válaszként erre: 5341. - Elfelejtett jelszó)
2009. márc. 20. 13:12

Már én is sokat gondolkodtam azon hogy mi lenne velem ha nem mentem volna el bior.ra. Nem akarom isteniteni azt a vizsgálatot, de legalább ott orvosolták a bajomat. A dokik nem ismerik el a candidát mint betegséget. Nem értem hogy miért? Pedig annyi helyen írják hogy népbetegség. Hová jutottam volna én is? Jó lenne nekem is valamivel megerősíteni az immunrendszeremet, mert szerintem az azóta sem rázódott helyre, csak jobban lett. Ettől is visszaeshettem.

Próbáltam az aktív árpát, de valahogy nekem nem jött be. Nem éreztem tőle semmit.

Elfelejtett jelszó: nagyon rossz lehet hogy nincs senki aki alátámasztaná a "diagnózist" és megmondaná Neked személy szerint mi lenne a jó. Nincs a környékeden ilyen vizsgálati lehetőség?

5342. edus32 (válaszként erre: 5338. - Cszsuka)
2009. márc. 20. 13:05
Azt hogy a gomba a vérben volt nem a bior. látta. Azt olvastam valamelyik felhomályosításban, hogy bekerülhet és így terjed tovább. A többi én kombináltam ki, mivel jött az a vérvételes dolog. :o:o:oA fantáziámmal semmi gond. Sőt....... :D:D:D:D:D
2009. márc. 20. 13:05

Annyi mindent el tudnék képzelni candida ellen, tényleg régóta fórumozom itt is ajánlottatok már sok mindent, de egyedül nem merek belevágni mert nincs a hátam mögött még egy biorezonancia se meg szakember irányitása aki megmondaná mi használna, mit szedjek hogy az tényleg jó legyen és ne csak mélyebbre sodorjam magam a bajban. Mert tényleg annyi minden van amit kipróbálhatnék, de mivel nem nagyon értek hozzá mit mivel lehet vagy nem lehet, ártani meg nem akarok ezért nem szedek inkább semmit. Az első lépés mindenképpen az életmód megváltoztatása. Mondjuk én most itt tartok, ettől várom a javulást. A diétát meg úgy képzelem hogy nekem elég ha nagy vonalakban kiiktatom az élesztőt, a fehérlisztet a cukrot meg a müanyagokat. Nem tudom ettől-e de jobban érzem magam, nem fáj már a hasam sem. Csak a vesecisztát érzem néha, az orvosnak meg nem szólok róla mert legutóbb is vizelettenyésztésre küldött ami persze negativ lett. Falra mászna ha szólnék hogy még mindig fáj pedig nincs semmi baci..

Biztos a gomba okozza ezt is meg a csipő vizeletet is..olyan mint a hólyaghurut de csak időszakosan jelentkezik nem folyamatos. Na hát én igy vagyok. Szívesen olvasnám mások beszámolóit is, mondjuk luice-ról is jó lenne tudni valamit illetve a többiekről akik jól eltüntek. Remélem azért mert meggyógyultak! :)

5340. edus32 (válaszként erre: 5336. - Elfelejtett jelszó)
2009. márc. 20. 13:03
Most Pudirden méregtelenítő folyadékot kell innom naponta kétszer és citro plust naponta háromszor. Három hét múlva kell újra visszamennem. Aztán megmondják a továbbiakat. De még biztosan utána is kell majd mennem. Első alkalommal is háromszor mentem. Először három hétre rá, aztán meg 5 hét után és akkor derült ki hogy rendbejöttem. Nem csoda hogy ilyen gyorsan, hiszen elég drasztikus voltam magammal. Mindenhol a nőknek 3 - 6 hónapot írtak.
5339. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 5335. - Edus32)
2009. márc. 20. 12:47

Hol igy-hol úgy. :(

Néha azt hiszem meggyógyultam, néha meg hogy egyáltalán nem. Most pl a menzesz alatt iszonyúan viszkettem kivül is meg belül is. Pedig már el akartam menni tenyésztésre, hogy hátha meggyógyultam ott lent. De ezek szerint még korai :(

Ugyanakkor én nem csinálok semmit, csak ölbe tett kézzel várok a gyógyulásra.Én azt hallottam, ha rendbejön az immunrendszer magától rendbe teszi a dolgokat. Én bizom benne hogy mivel még ilyen fiatal vagyok ezért ez müködni fog. Igy aztán mivel nem tudom mit kéne tennem amivel nem ártanék, ezért nem csinálok különösebben semmit. Nem eszem cukros dolgokat, sok zöldséget gyümölcsöt fogyasztok és igyekszem többet mozogni. Elhagytam a szteroidot most várom hogy erősödjön az immunrendszer és kilábaljak végre ebből.

Néha még van végbélviszketésem is, de most a doktornő beleültette a bogarat a fülembe hogy nem a candida okozza. Ezért most inkább a hajszálér-repedésekre gyanakszom a viszketés kapcsán.

5338. Cszsuka (válaszként erre: 5336. - Elfelejtett jelszó)
2009. márc. 20. 12:35

Ugyanakkor, közvetetten, ha belegondolsz egyik okozhatja a másikat. Mivel a candida akkor tud elszaporodni, ha az imm. r. a béka feneke alatt van. Ha pedig ez történik, közben bármilyen betegség felütheti a fejét a szervezetben. Tulajdonképpen nem a candida okozza, de közrejátszik, mivel teljesen leköti a legyengült imm. r-t.

Én azt értem, hogy kerül a vérbe a gomba, csak azt nem, hogy a bior. hol látja ezt. Na mindegy.

5337. Cszsuka (válaszként erre: 5334. - Edus32)
2009. márc. 20. 12:31

Ezt én írtam (mármint a nem-fogyást). Igen, jártam is így és sok emberrel tartom a kapcsolatot, ez tapasztalat.

Különben meg teljesen normális, ahogy gondolkozol. Amikor beteg lettem, mindennek a miértjét akartam tudni, s az orvosok elég furán néztek rám. Végül ezért döntöttem a természetgyógyász pálya mellett.

Ha nem ezt tettem volna, ma valószínűleg pánikbetegséggel kezelnének leszázalékolt betegként. :)

5336. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 5334. - Edus32)
2009. márc. 20. 12:30

A fogyást nem én mondtam. Amúgy értelek, azért gondoltad, hogy candida okozza mert miután kikezelték rendbejöttél. Ez érthető, persze logikus. Csak fogalmunk sincs hogyan lehet összefüggés a kettő közt.

Ha több év telt el és tényleg az immunrendszered sem állt a helyzet magaslatán akkor elképzelhető hogy volt a véráramban de szerencsére nem volt nagyon súlyos.

Minden ember szeretné tudni szerintem mi történik vele. Ha ez "hülyeség" lenne akkor sokan azok lennénk köztük én is. :) Mert én is tudom rendesen kombinálni a dolgokat, 1 hónapja még a mandulámra fogtam mindent, elötte sclerózisom volt, akkor most lisztérzékeny vagyok :)

Volt már pár diagnózisom, persze a doki még egyiket sem támasztotta alá.

Szerintem mindenki elgondolkodik ilyen ok-okozati összefüggéseken hogy minek mi lehet a következménye fontos mert ebből tanulhatunk és legközelebb már könnyebb lesz ha tudjuk mire kell odafigyelni.

Írtak valami szert a biorezonancián? Mindenkinek írnak csak én nem kaptam annak idején semmit. :(

5335. edus32
2009. márc. 20. 12:18
Nem is kérdeztem, hogy Ti már túl vagytok rajta? Exek vagytok?
5334. edus32 (válaszként erre: 5330. - Elfelejtett jelszó)
2009. márc. 20. 12:14

Nem igazán a teára akarom fogni a dolgot. Igazából mindegy hogy mitől kaptam, baj hogy van. Bár annyira mégsem mindegy, mert ha tudom az okát, akkor elkerülöm legközelebb, még jobban odafigyelek.

Az első alkalommal az lehetett a gond, hogy kb 2002 - ben volt sorozatos megbetegedésem, de olyan szinten hogy 3 hónapig kaptam rendes dózisú antibiotikumot. Januárban a mandulám teljesen begennyesedett, aztán februárban vesém lett gennyes, márciusban újra a torkom. Áprilisban pedig nőgyógyászati gondom lett ahol a doki mondta hogy a sok antibiotikum hatása. Túladagolás.

Ez után helyrejöttem. Egyrészt a nődoki adott a gondomra gyószert, másrészt a gyulladás elmúlt. Szerintem akkor kezdődhetett a candida, de én nem ismertem akkor ezt a betegséget. Az évek folyamán egyre gyengültem, úgy éreztem fáradékony vagyok, gyakran voltam megfázva, felpuffadtam, emésztési gondjaim voltak. Hiába mentem dokihoz ezekkel a panaszokkal nem jutottunk semmire. 2007 - ben hallottam erről a biorezonanciás vizsgálatról egy ismerőstől akinek épp panaszkodtam a bajaimról.

Azt viszont olvastam valahol ha nem figyelnek oda időben a cadida elszaporodására, az bekerülhet a véráramlatba és ezáltal a szervekbe is. És megint én következtettem arra, hogy a véradáson kiszűrtek, hiszen ha kiszámoljátok évek teltek el a sok antibiotikum szedése és a diagnosztizálás között. Eléggé elszaporodhattak én meg csak romlottam. Igazából a három vizsgálatból egy mutatta a hepatitis jeleit. De akkor is muszáj volt a vérellátónak értesíteni és ujabb vizsgálatokat végezni.

Szerencsére komolyabb betegségem nincs. Amikor az első vizsgálatokat megcsinálta a vérellátó és 3:1 lett az eredmény, azt mondták fél év múlva menjek vissza. De az alatt az idő alatt a kezeléssel helyrejött a candidám, és mire mentem újabb vérvételre, az eredmények is jók lettek.

Én nem mondom hogy biztosan ez van. Csak az ember olyan hülye (most magamról beszélek) hogy tudni akarja mi miért történik. Lehet tényleg félremagyaráztam a dolgot.

Honnan veszed, hogy másodszor már nem fogy le annyira az ember? Jártál már Te is így?

5333. edus32 (válaszként erre: 5328. - Cszsuka)
2009. márc. 20. 11:57

Bocsi, nem írtam, de természetesen szedtem én is gyógykészítményeket. Először kiírtottuk az összes gombát (már ha lehet) és utána helyreállítottuk a bélflórát. Ezt nem is írtam, gondoltam egyértelmű. Elnézést.

Köszönöm a kenyér receptet, ki fogom próbálni.

A kávéról úgy gondolom hogy nem fogom inni. Annyira nem függök tőle. Viszont a citromos víz az biztosan jó lesz.

5332. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 5331. - Cszsuka)
2009. márc. 20. 11:55

Nem vagy maradi :)

Mostanában már bejött a gépi kiértékelés is. Persze lehet, hogy speciális oldat hozzáöntése után még mikroszkóppal vizsgálják ilyen esetben a vért. Ilyenkor a gombát nézik, vagy az ellenanyagot? Nem tudom ez hogy müködik. Biztos van ilyen is, olyan is.

Eppstein-Barr vírusom van, ez a herpeszvirus mononukleózis okozója a klasszikus "csókbetegségé". Ez végre megmagyarázna néhány tünetemet. Állítólag az emberek 95%-a egész jól eléldegél vele mert szerencsére ebből ki lehet gyógyulni nem mint a HPV-ből.

5331. Cszsuka (válaszként erre: 5330. - Elfelejtett jelszó)
2009. márc. 20. 10:40

Köszi, hogy ezt leírtad, mert nagyjából erre gondoltam én is, de mindig annyi mondanivalóm van, hogy elkalandozok menet közben, s amit te leírtál, nálam csak gondolat maradt.

Szóval, szerintem is nagyon ramaty állapotba kellett volna, hogy legyen, s akkor főleg egy egyszerű diéta nem igazán segít.

Én még azt nem értem, hogy bármilyen bemérés során hogyan tudják megállapítani, hogy a vérben mi van, ha nem nézték meg a saját szemükkel? Túl maradi vagyok, ugye?

5330. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 5326. - Edus32)
2009. márc. 20. 10:25

Én nem vagyok szakértő az ügyben, de úgy látom hasonlóan gondolkodsz mint én szoktam. Én is mindent végiggondoltam összefüggéseiben és bizony sokszor félrementem az ok okozati összefüggésekben. Ez lehet a helyzet Veled is.

Én ezt a hepatitis + candida dolgot nem tudom elképzelni. A hepatitist komoly baktérium okozza és gomba ide vagy oda az bizony nem kímélt volna. Talán inkább a gyerekkori oltás védett meg mivel az egy életre szól.

Azt sem értem hogy juthat gomba a vérbe. Van valami komoly immunbetegséged?? Sok év candidiázis és komoly immundeficit kell hozzá, hogy valakinek a vérébe is bekerüljön illetve ott megmaradjon hiszen egészséges ember ott rögtön elpusztitja és nem keringhet összevissza a szervezetben. Az már szisztémás és komoly leépült állapot kell hozzá.

Ha ez nálad fennáll v. valamikor fennállt akkor nem a teára kéne fogni a candidát. Ennyi erővel sok ivástól és a hamenéstől is lehetne candidát kapni..

5329. Cszsuka (válaszként erre: 5326. - Edus32)
2009. márc. 20. 10:02
A második diétánál már nem fogsz fogyni (legalábbis nem jellemző), hisz a szervezetnek ismerős lesz az, amit csinálsz, hamar alkalmazkodik. Esetleg jobb lesz a közérzeted.
5328. Cszsuka (válaszként erre: 5326. - Edus32)
2009. márc. 20. 10:01

Nekem valahogy furcsa, ha ilyen komoly gondod volt, s nem csináltál mást, mint a diétát. Inkább emiatt eshettél vissza. Ha ehhez hozzátesszük ezt a bizonyos teát, akkor már érthetőbbé válik a helyzet. Egy candida kúrában nagyon fontos, hogy szerepeljen béltisztítás, gombaölés, utána pedig a bélflóra helyreállításának segítése, és az immunrendszer támogatása. Mi mindezeket gyógynövény készítményekkel csináljuk. Remélem, amit most kaptál jó lesz neked, hisz szerepel benne a probiotikum is (ha jól emlékszem), de a probiotikum mellé nagy dózisban komplex vitamint is kell adni a szervezetnek (persze nem örökre, de segíteni kell az egyensúly helyreállását).

A kenyérrel sajnos az a gond, hogy a teljesőrlésű lisztekből még élesztővel sem lehet igazán gusztusos kenyeret sütni. Amit a boltban kapsz élesztős, teljesőrlésűt, abban, ha jól emlékszem 70% fehérliszt van.

Az a joghurtos megoldás sütőporral jó, de ne tedd bele a kenyérsütőbe, hanem a tűzhely sütőjében süsd meg, lassú tűzön. Kb. egy hete három kenyeret is bemásoltam ide, keresd ki, hátha valamelyik bejön:)

Van még egy "lájtosabb" változat, amibe túrót kell tenni, az jobb, mintha élesztős lenne. Még eddig senki nem hitte el, hogy nincs benne.

Hozzávalók: 1/2 kg teljes őrlésű tönköly liszt, 1/4 kg túró, 1 tojás sárgája, 2 teásk. szódabikarbóna (esetleg sütőpor), 2 teáskanál só (vagy ízlés szt), 1 jó evőkanál zsír (liba v. mangalica), víz és szezámmag.

A lisztet, szódabikarbónát és a sót elkeverem. Hozzáadom a zsírt, a túrót és a tojássárgáját. Vízzel lágy tésztát gyúrok. 8-10 gombócot formálok és sütőlemezre helyezem. A tetejüket megkenem vízzel és szórok rá szezámmagot (ezt el is lehet hagyni). Késsel jól bevágom. A sütőbe vizet teszek, 180 fokon előmelegítem. Amikor gőzöl, behelyezem a tepsit és légkeveréssel 20-25 percig sütöm.

A nem légkeverésesben is jól megsül, csak talán egy picit tovább kell sütni.

A kávét most sem ajánlom a terápia elején. Később is max. napi egyet. A citromos víz az iható, hisz a citrom lúgosít.

5327. edus32
2009. márc. 20. 07:48

Jut eszembe!

Nem tudnátok segíteni kenyérsütés ügyben?

Mivel felénk nehéz candidásnak megfelelő kenyeret vennem, vettem akkoriban egy kenyérsütőt. Dehát azt a kenyeret amit én tudok vele csinálni!!!!! MÁr több receptet kipróbáltam de valahogy iszonyatok azok a kenyerek. VAgy alapból ilyenek. Ha feljön és normál méretű lesz belőle, akkor olyan nagyon tömör a belseje, mintha "vizes" vagy nyers lenne. Van hogy fel sem jön. MInt pl a tegnapim. Ez megint egy új recept. Abba kellett tönköly liszt, graham liszt, zabpehely, kefír, só, sütőpor.

Esetleg valami ötlet, vagy egy másik recept? Ti veszitek a kenyeret?

5326. edus32
2009. márc. 20. 07:39

Sziasztok!

Miután meggyógyultam visszaáltam normál táplálkozásra. Természetesen figyeltem azért arra ami gondot okozna. Tavaly is voltam ezen a vizsgálaton és minden rendben volt.

Csak gondolkodunk hogy mitől alakult most megint ki. Ez a teakúra az emésztés segítésére szolgált. Sajna nem tudok minden nap nagy WC-zni és ez segített. Viszont rosszul tájékoztattak és nem tartottam szünetet. (bár lehetett volna annyi eszem, hogy néha szünetelek) A csaj szerint aki vizsgált, ezért a tea kimosta a hasznos "dolgokat" és ezért szaporodott el a candida gomba. Emellett sajnos elég stresszes az életem az utóbbi hónapokban és ezek együtt okozhatták. Munkahelyi gondok, gyerek kamaszodik de betyárosan, betegség.

Most még nem fogytam, szerdán voltam vizsgálaton. Két éve fogytam le egy hét alatt kb 15 kg-t. Nem voltam kövér, 66 kg. Viszont az nagyon nem volt jó, de nem tudtam kihez fordulni segítségért, hogy mit hogyan kell. Teljesen kétségbe voltam esve, és totál komolyan vettem a diétát. Szó szerint, ráadásul egyik napról a másikra. Keresgéltem a neten, és nagyon sok ellentmondást találtam. Ahol az egyik dolgot tiltották, másik helyen engedték. Most akkor mit csináljak? Nagyon rossz volt, magam alatt voltam. Ahogy most is keresgéltem, mintha most nem lenne annyira szigorú a diéta mint két éve. Pl most mindenhol írja hogy lehet kávét inni. Két éve az is tiltott dolog volt. Ihatok pl citromos ásványvizet. Két éve nem ihattam citromosat. Ezért jó ha van akivel megoszthatja az ember a dolgot. Jó, hogy Ti tudtok találkozni és megbeszélhetitek, tapasztalatot cserélhettek. Én messze vagyok tőletek.

Rendszeres véradó vagyok és az akkori utolsó alkalommal kiszűrtek hepatitisre. Akkor mentem el biorezonanciás vizsgálatra, az mutatta ki a candidát és mondták, hogy ez okozhatja a hepatitist. Tehát olyan szinten voltam gombás, hogy már a véráramba bekerült és "meglátogatta" a májamat. Ezért voltam ijedt. Viszont hiába mentem dokikhoz, vizsgáltara senkinek eszébe sem jutott hogy a gomba okozza a gondjaimat. Két hónap kemény diéta után helyrejöttem. A véremből is eltünt, és mégsem lettem hepatitises.

Most már tanultam annyit hogy fokozatosan fogok átállni a diétára.

Tehát ez a tea dolog csak találgatás.

5325. Cszsuka (válaszként erre: 5322. - Impetus)
2009. márc. 20. 07:17

Azért nem érted, mert nem te írtad...:D :D

Bocs, muszáj volt leírni :D

5324. cissyke (válaszként erre: 5323. - Cszsuka)
2009. márc. 19. 22:03
köszönöm a meghívást. ha minden jól megy,ott leszek.:)
5323. Cszsuka (válaszként erre: 5320. - Cissyke)
2009. márc. 19. 20:21
márc. 27. péntek Tiszti Klub 16.00 óra
5322. Impetus (válaszként erre: 5321. - Impetus)
2009. márc. 19. 20:12
bocs, elírtam. Szóval a teás kúrát nem értem
5321. Impetus (válaszként erre: 5314. - Edus32)
2009. márc. 19. 20:11

Szia!

Ezt a teás dolgot én sem írtam, milyen tea kúra az amitől candidás lehet az ember?

Miután kigyógyultál a candidából visszaálltál teljesen a korábbi étkezési szokásaidra?

Ezek szerint már csinálod az új kúrát és nagyon sokat fogytál? Mennyit?

Én például nem fogytam három kilónál többet a diéta alatt, mondjuk nem is akartam egyáltalán fogyni.

5320. cissyke (válaszként erre: 5316. - Cszsuka)
2009. márc. 19. 18:54
Igen,igen. Ha megkérlek,leírnád nekem,hogy hol lesz és pontosan mikor? Köszönöm.:)
5319. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 5315. - Cissyke)
2009. márc. 19. 15:37

Irigyellek! :S

Én diéta nélkül is csak stagnálok, vagy még fogyok is..

5318. 96126be7d9 (válaszként erre: 5316. - Cszsuka)
2009. márc. 19. 13:10

Nekem is hasonló a bajom most. Megállt a fogyás, pedig ugyan úgy eszem és edzek is. :(

Szerintem csökkenteni fogok az adagokon. Vagy tartok egy hét "kemény hetet". Nem tudom, de ha jutottatok valamire, írjátok meg légyszi.

5317. Cszsuka (válaszként erre: 5314. - Edus32)
2009. márc. 19. 12:59

Ha már valóban kigyógyultál, csak akkor tudsz visszaesni, ha a régi életmódodat teljesen visszaállítod és nem tanultál az egészből semmit. Ez nagyon ritka eset. Candida mindenkiben van valamennyi. Elvileg egy teától nem lehetsz candidás. Ott másnak is kell lenni a háttérben.

Ezeket a dolgokat nem ismerem, amiket írtál, ezért kíváncsi vagyok az eredményre.

Azért jó lenne, ha többet írnál magadról! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook