Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

7296. mátkám (válaszként erre: 7295. - Pankíta)
2009. szept. 5. 13:03

Azt én is hallottam sok helyről, hogy amíg tisztul a tüdő, addíg sokkal erősebben köhögnek és sokaknak fáj is a tüdeje. Viszont én nem vagy csak ritkán köhögök, amióta leraktam. Ez nem köhögés, hanem tüsszögés, tudjátok hapci, mintha meg lennék fázva. A taknyolás talán mérséklődött.:) Remélem rendben lesz minden, már érzem egyébként, hogy könnyebben veszek levegőt, főleg mire felérek a 3-ra.:)

Köszönöm a lelkesítést, mindíg jól jön!:)

7295. Pankíta (válaszként erre: 7293. - Mátkám)
2009. szept. 5. 11:28

Szia!

Mindenképpen ki kell ürülni a szervezetedből a váladéknak, az a jó ha nem marad bent, tísztul a tüdőd.

Én nem dohányoztam, azonban a szüleim igen és már mindketten abbahagyták, azonban tudom, hogy anyukám évekig küzdött ezzel főleg reggelente, és csak fokozatossan csökkent a váladékozás és a köhögés. Ja nem akartalak elkeseríteni, arra gondolj, hogy mennyi káros dologtól szabadulsz meg. Kitartás

7294. Pankíta (válaszként erre: 7291. - Cszsuka)
2009. szept. 5. 11:23

Candcell: 3 napon 3x5 csepp, 4.napon 3x10 csepp, 5.napon 3x15 csepp, 6. napon 3x20 csepp és ugyanennyi míg el nem fogy .

Köszi a gratulációt, habár én rendszeresen dorgálom magam, fogy a kitartás erősen, de jól vagyok lehet, hogy azért is. Próbálok küzdeni.

Mindenkinek azt mondhatom aki csinálja, a diétát hogy van akaratereje nem is kevés mert szerintem nagyon nehéz nagyon nagy önmegtartóztatásra van szükség. És azt hiszem, ha ezt meg tudjuk csinálni, akkor minden mást is meg fogunk tudni csinálni.

7293. mátkám
2009. szept. 5. 09:09
Még annyi, hogy az a fránya váladékozás csak erősödik. Ez elég elkeserítő és akárhogyis küszködök ellene, de sokszor undort kelt magammal szemben. Remélem hamarosan abbamarad.
7292. mátkám (válaszként erre: 7290. - Cszsuka)
2009. szept. 5. 09:05

Nagyon köszönöm!

A cigi nagyon hiányzik még, de azt hiszem sikerülhet végleg lerakni, igyekszem és azt mondom magamnak, hogy hős vagyok!:))) Lehet túlzás , de segít. Kb 6 éve dohányzom erősen, viszont még nagyon fiatal vagyok és pont abban az időszakban szoktam rá, amikor a szervezetem nagy fejlődésben volt(valamikor 15-16 évesen).

Olvastam, hogy a terápia több lépésből áll és az első a tisztítás. Kicsit csalódott voltam, mert úgy éreztem, hogy fölösleges volt eddig a diéta, hiszen nem is kezdtem megfelelően, de rájöttem, hogy rosszat nem tettem a szervezetemmel és azt hiszem, az elején nem is bírtam volna teljesen erre koncentrálni, de mostmár jobban vagyok és azt hiszem készen állok bármire.:)

A tisztítás ideje eljött, méghozzá ma. Úgy ébredtem, mintha köveket nyeltem volna és az érzés nem is változott. Ma megpróbálok csak friss és nyers dolgokat enni, beszerzek valamilyen tisztító teát is és meglátjuk.

Egyébként mi a tapasztalat az anti-candida teával kapcsolatban?

Kedves Zsuka, biztosan rengeteget írtál már erről, de nem tudok mindent visszaolvasni, tudnál írni arról, hogy mi a teendő a tisztító időszakban? Mit lehet vagy kell enni, inni stb?

Most nem szeretném elrontani és ki akarom használni, hogy ennyi erőt érzek magamban, olyan rég volt már így és nem engedhetem ezt el!

Nagyon hálás vagyok mindenért!

Ja és megfogadom, hogy ma is fogok tornázni!!!:)

7291. Cszsuka (válaszként erre: 7289. - Pankíta)
2009. szept. 4. 22:56

Szia!

Gratulálok a kitartásodhoz és az eredményeidhez! :)

Remélem, az is megoldódik, ami miatt bevállaltad!!

Szeretném megkérdezni, mivel elfelejtettem felírni, hogy mennyit kellett és hogyan szedned a candcell-ből?

Amikor ugyanis megkérdeztem a doktornőtől, neked megmondtam, aztán nem írtam fel, most meg nem emlékszem biztosan. :)

7290. Cszsuka (válaszként erre: 7286. - Mátkám)
2009. szept. 4. 22:37

Szia! :)

Üdv a csapatban!

Írj csak nyugodtan, ne szabadkozz, sőt, ha véletlenül nem válaszol senki valamilyen feltett kérdésedre, akkor "csapj" az asztalra, s addig ne hagyd annyiban, amíg valaki nem válaszol! :)

Mivel letetted a cigit, az is lehet, hogy most tisztulsz, s attól erősödött fel a köhögés és a váladékozás. Ez még egy darabig eltarthat, s akár vérnyomás problémák is előjöhetnek, ha régóta dohányoztál. Ha most kitartó leszel, akkor adsz egy lehetőséget a szervezetednek a tisztulásra. Ettől függetlenül érdemes lenne megcsinálnod egy candida terápiát, nem csak diétázni, s a terápia végén jó sok vitamint magadba tömni, főleg C vitamint, mivel a cigaretta nagy C vitamin rabló.

7289. Pankíta (válaszként erre: 7287. - 7c79ff1565)
2009. szept. 4. 20:21

Szia!

Én a diéta alatt összesen 7 kilót fogytam. Az első időszakban először 4-és 5 kiló mínusszal ingadoztam majd ez megállt, és ismét fogyni kezdetem és most tartom a 63 kilómat. Én ehhez 178 cm magas vagyok.

Én úgy gondolom, hogy nekem ez a megfelelő, 70 kilósan éreztem, hogy van egy két helyen fölösleg, habár átlagosan nem panaszkodhattam, de így sokkal jobban érzem magam.

Én reggelire nagyon szerényen eszek csak aktíviát zabpehellyel kb. 08.00 óra körül, nekem ez bevált, a teával az ebédig 11.30 simán kihúzom sok a munka repül az idő.

Ajánlhatom neked a magad által sütött kenyeret padlizsánkrémmel paradicsommal, vagy paprikával uborkával vagy amivel szereted szerintem szuper és laktató is.

7288. csibe11 (válaszként erre: 7285. - Cszsuka)
2009. szept. 4. 15:55

Szuper, perszer hogy jó lesz. Csak nem tudtam láttad e az üzenetem:)

Köszi, előre is:)

2009. szept. 4. 15:38
Sziasztok! Szeretném megkérdezni tőletek, hogy ti Candida diétával, és esetleg némi mozgással mennyit fogytatok? Szerintem én is candidás vagyok, mostanság szeretnék belevágni egy ilyen diétába. Jól jönne néhány tanács,amíg olvasom ezt a sokaságot a tapasztalataitokról.Már neten is utánanéztem mit lehet enni, mit nem. Ti reggelire miket szoktatok enni?
7286. mátkám
2009. szept. 4. 13:16

Sziasztok!

Beleolvastam a fórumba, persze mindent nem lehet, de látom itt is sok az ellentmondás, mit lehet és mit nem, mi használ és mi nem stb.

Én kb 1,5-2 hónapja kezdtem el a diétát annak ellenére, hogy nem voltam semmilyen szűrésen vagy teszten, gondoltam ártani nem árthat. Most már biztos vagyok benne, hogy candidám van.

Azt hiszem elég régóta, sok éve etetem őket, de idén nyáron elég drasztikus tüneteket produkáltam.Lehangoltsággal és teljes libidó csökkenéssel kezdődött, amit a fogamzásgátlónak tudtam be ezért abba is hagytam. Tünetek változatlan, sőt! Folyton ideges és feszült voltam, nem lehetett hozzám szólni, iszonyúan depressziós lettem, semmihez nem volt sem erőm, sem kedvem. Az arcbőröm mindíg nagyon szép volt, de kb 1-2 éve kis pici pöttyök jelentek meg rajta és nem akartak eltakarodni és ami miatt a candidára kellett gyanakodjak, az az állandó felfázás volt. Régóta minden évben felfázom párszor, de most folyamatosan, minden reggel ezzel keltem és este ezzel feküdtem.nem szedtem már rá semmit, mert fölösleges volt, csak a teáimat ittam. 40 fokban is zokniban, kardigánban kellett járnom, mert ha elmentem egy boltban a hűtőpult mellett, egyből éreztem a gyulladt hólyagom.Ekkor mondta egy ismerősöm, hogy ez lehet a candida miatt is és utánanéztem, aztán elkezdtem a kúrát.

Emléksze, hogy a 4. napon sokkal jobban voltam, aztán megint rosszul, de azóta rengeteget javult a helyzet.

Nem mondanám, hogy mindíg kicsattanok az energiától, de vannak csodás napjaim is. Azóta egyszer sem fáztam fel, max ha tényleg nem vigyázok picit érzem, de elhanyagolható. Viszont az egyértelmű, hogy még egyáltalán nem vagyok rendben. Ezért is írok, bízom a segítségben és a támogatásban.

Kb 1,5-2 hete volt egy jó hét, amikor a hüvelyemből ilyen túró szerű váladék folyt, de valami iszonyú mennyiségben. Nem viszketett túlzottan, tán néha kicsit, de kellemetlen szagú is volt. Előtte, még régebben elő-elő fordult, hogy viszketést, égő érzést éreztem odalennt, de az el szokott múlni hamar, 1-3 nap között.

Na most ez a váladékozás ma megint beindult, bár közel nem olyan mennyiségben, de akkor is van. Az az érzésem, hogy ez nem épp a gyógyulás legfőbb jele. Ugye tévedek? :(

És van egy másik dolog is, amit nem igazán értek és lehet, hogy nem is kapcsolódik szorosan a témához, de talán valakinek ismerős a helyzet vagy tud valami okosat. Elég nagy dohányos voltam/vagyok, de már majdnem 2 hete, nem is feltétlenül e miatt, nem szívtam egy szálat sem.Amíg dohányoztam, mindíg olyan volt, mintha picit náthás lennék, mert fújtam az orom. Amióta letettem meg olyan, mintha igen intenzíven allergiás lennék, mert egyfolytában fújom az orrom, sőt mégtöbbször és tüsszögök is. Egyébként sosem voltilyen allergiám, vagy csak nem tudtam róla, mert a cigi leterhelte az immunrendszerem nem tudott eléggé reagálni? Nem tudom.

Sajnálom, hogy regényt írtam és még van sok kérdésem is de egyenlőre nem merek senkit jobban terhelni.:)

Igazán hálás vagyok előre is a segítségeteknek és mindenkinek szívből kívánok kitartást és javulást, akit kínoznak ezek a túlszaporodott dögök!

7285. Cszsuka (válaszként erre: 7284. - Csibe11)
2009. szept. 4. 13:03
Persze, vettem az üzit, csak sűrű a programom. Ma este összerakom neked, jó lesz? Bocs, hogy nem válaszoltam.
7284. csibe11
2009. szept. 4. 08:26

Szia Zsu!

Megtennéd hogy átküldöd nekem a terápiát, mit mikor és hogyan kell szednem.

Köszönöm!

7283. Cszsuka (válaszként erre: 7282. - Anikó73)
2009. szept. 3. 10:18
igen :)
7282. anikó73
2009. szept. 3. 09:39
sziasztok.Azt szeretném megkérdezni,hogy sütötököt egész kura alatt lehet enni?Köszönöm
7281. Cszsuka (válaszként erre: 7278. - Lycaste)
2009. szept. 3. 09:20

Pont az a lényeg, hogy meg kell tanulnod: nem a kávétól leszel energikus, vagy az energiaitaltól. Én, mikor nem diétázom, megiszom a kávét, mert szeretem az ízét. Ugyanakkor 150 mg-os Q10-et szedek, ha fáradtnak érzem magam. ez valóban energiát ad, mivel antioxidáns, fiatalítja a sejteket.

Ugyanakkor a kávé rövid időre felpörgeti a szívet, felgyorsul a keringés, ettől hiszed azt, hogy segít a fáradtság ellen.

Valóban, a felgyorsult keringés több oxigén bejutását teszi lehetővé, de csak, ha mozgással gyorsítjuk fel. A több oxigén segíti a sejtek munkáját. Ha elég vitamin, ásványi anyag van a szervezetben, akkor nem érzed magad fáradtnak.

A fáradtság tehát két dolgot jelez:

1. vagy kimerülésig dolgoztál és pihenésre van szükséged

2. vagy valamiben hiányt szenved a szervezeted és pótolnod kell.

Aki erre a fórumra téved, gondolom, nem az a célja, hogy továbbra is egyre jobban kiszipolyozza a szervezetét, hanem az, hogy megtapasztalhassa azt a csodát, amikor nem érzi már a letaglózó fáradtságot, amely idejuttatta.

Remélem, értettétek :)

A kávé ugyanakkor

2009. szept. 3. 08:51
még mielött megköveztek, nem iszom ilyesmiket csak ha valakinek szüksége van rá sztem a szorbitot túl lehet élni.
2009. szept. 3. 08:49
energiaiitalok, vagy Coca Cola Zero? Utóbbinak nagyon rossz az íze, de tutira cukormentes.
7278. lycaste
2009. szept. 3. 07:08

sziasztok!

úgy tudom az elsavasító hatása miatt a kávé (ill. kávébab a csersav miatt) nem fogyasztható. viszont nekem sokszor szükségem lenne a koffeinre (sokszor keveset alszok a munkám miatt, de amúgy is fáradékony vagyok, talán épp a gomba miatt). koffeintablettát lehet szedni?

7277. Lizumizu (válaszként erre: 7274. - Cszsuka)
2009. szept. 2. 17:01
Háááát, kipróbáltam, de nekem sem igazán jött be a karobpor íze, de lehet, hogy csak túl sokat használtam belőle, azért majd a későbbiekben adok neki még egy lehetőséget :) :) :)
7276. dorci55 (válaszként erre: 7275. - Cszsuka)
2009. szept. 2. 09:44

utána lévő nap tartottam is egy léböjt-napot =)

a karobnak pedig tényleg furcsa íze van, de nálam inkább az mint a semmi :)

7275. Cszsuka (válaszként erre: 7272. - Dorci55)
2009. szept. 2. 08:23
Ha nem lett semmi bajod, örülj neki, az jó jel, de igyekezz, hogy inkább kerüld az ilyen helyzeteket egyelőre. Minél jobban meg tudod erősíteni a szervezeted, annál jobb.
7274. Cszsuka (válaszként erre: 7271. - Lizumizu)
2009. szept. 2. 08:21
Én úgy tudom, hogy már az elejétől lehet. Én is használtam, csak nem ízlett. Ennek ellenére sokan mondják, hogy szeretik.
7273. Cszsuka (válaszként erre: 7270. - Vdcgirl)
2009. szept. 2. 08:21
Nincs ráírva? Sajnos nincs tapasztalatom vele.
7272. dorci55 (válaszként erre: 7269. - Vdcgirl)
2009. szept. 1. 18:45

de jó neked! gratulálok a sikereidhez! pedig abban a kekszben tuti hogy van finombúzaliszt.... :S én olyan csokikat se merek enni mivel a kakaó maga is tiltott... én lassan 4 hónapja diétázom de a nőgyógyászati panaszok még nem múltak el (csak az volt)

meg kell gyónnom, hogy tegnap előtt nem tudtam ellenállni és ittam egy koktélt ami nemhogy alkohol de még cukros is... ami viszont érdekes hogy azóta jobb lett XD régen volt ilyen kevés folyásom :D ezt magyarázzátok meg :P

7271. Lizumizu
2009. szept. 1. 18:07
Kedves Zsu, mit javasolsz, a karob por mikortól használható? (A fórumon erre vonatkozóan nem találtam konkrét bejegyzést) Eddig ugyanis fahéjjal ízesíthetem a tönkölygrízemet, de már néha unalmas a fahéj, mert a napi adag natúr Activiámba is azt szoktam keverni, hogy legyen valami íze :) :) Ezért gondoltam a következő grízemet karobos-steviásan ízesíteném a fahéj helyett :) (csütörtöktől kezdődik a 3. hetem)Előre is köszönet a válaszodért
7270. vdcgirl
2009. szept. 1. 18:05

Bocsi, ha kicsit zavaros.

Azt még hozzáteszem, hogy az elején kaptam 2 szem gombaölőt, iszom a grape-cseppet, és most fogom kezdeni a vitamint és a protexint!

Kérdésem: protexint hány hónapig érdemes? Szedhetem 4 hónapig?

Sziasztok!

7269. vdcgirl
2009. szept. 1. 18:03

Sziasztok!

2 hónapja jártam itt utoljára hozzászólóként, akkor kezdtem a diétát. Gondoltam, leírom a tapasztalataim. Nálam kb. 2 hét telt el, mire éreztem valami változást, de most 2 hónap után érzem csak igazán, hogy nagy javulások mentek végbe bennem:). Szerintem teljesen igaz az, hogy ez egyénfüggő, mert én pl.: annyira nem szigorúan csináltam a diétát, mégis órásiak a változások, és remélem a jövőben is tudom tartani ezt az életformát.

Szóval: az egyik, amit nagyon fontos megemlítenem, hogy 2 hónapja nem fájt a fejem egyszer sem. Holott előtte 2 naponta. :-) A nőgyógyászati bibijeim is kezdenek helyre jönni, a folyásom mennyisége kb. az 1/10-e annak, ami volt. És már elmúlóban van, van hogy 3 napig nincs semmi gáz odalent. Fogytam 7 kilót, (58 voltam) de sokak szerint inkább jóláll, hogy eltűntek az úszógumijaim a hasam körül:):) Azt hiszem ennyi.

A nem szigorú diéta alatt azt értem, hogy a cukrot totálisan elhagytam, ha eszek csokit, akkor a Canderel-nek van táblás meg sima tejcsokija, illetve egy német keksz, amiben se fruktóz se glükóz, azt is ettem szinte végig. Élőflórás joghurtot eszek, amiből találtam barackosat és epreset is, édesítőszeres, de finom és semmi bajom tőle, mellesleg Lactobaccilus és Bifidus bacikkal van tele! Sok zöldség magában, reggelihez vacsorához paprika paradicsom mindig megvolt, és mostanában már sovány túróból is eszek, körözött formájában.

Úgyhogy szerintem ne adjátok fel, itt az élő példa, hogy éhezés nélkül is gyógyulok!!!Jajj nagyon örülök:)

7268. Cszsuka
2009. szept. 1. 07:24

Sziasztok!

a helyzet az, hogy erre valóban nehéz válaszolni, mert attól is függ, hogy mit csinálsz (mármint milyen candida terápiát), s hogy a szervezeted még mennyi ráhatás elviselésére, tolerálására képes. Attól is függ, hogy mi vesz körül (milyen ingerek, milyenek a kollégák, családtagok), s lelkileg mennyire vagy sérülékeny. Attól is függ, hogy hogyan étkezel, mennyire tartod be a szabályokat, stb. stb...

Ha vannak bajaid és nem változik semmi legalább két-három hét után, akkor azonban az kevés, vagy nem jó, amit csinálsz, akkor még gondolkoznod kell, hogy mit tegyél.

7267. csibe11 (válaszként erre: 7266. - Lycaste)
2009. aug. 31. 22:36

Szia!

Nekem ugyanezek a problémáim, bár én még nem kezdtem hozzá a komplett terápiához, egyenlőre csak diétázom. De a kérdésedre a válasz nagyon érdekelne:) Bár ahogy eddig olvastam mindenkinél máshogy zajlik a gyógyulási folyamat, de általában először inkább felerősödnek a tünetek. De majd valaki aki illetékesebb ebben biztos fog tudni neked segíteni:) Addig is kitartást! üdv: Bea

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook