Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

15036. Pannó
2011. ápr. 12. 14:45
Szerintem semmi nyálkahártya nincs már rajta.
15035. Pannó
2011. ápr. 12. 14:44
Amúgy nekem már olyan érzésem van,mintha nem lenne rajta bőr,és azért ég ott lent,neked is olyan volt?
15034. hcs2
2011. ápr. 12. 14:32
ja és igen, célszerű ha párod is keni magát, mégha neki nem is jön elő semmi!!!
15033. hcs2
2011. ápr. 12. 14:32
hát próbáld ki, hátha jó lesz
15032. Pannó
2011. ápr. 12. 14:28
sajna nem tudják kicserélni a pimafucorin lesz :-(Az csak gombára való.A másik meg bacira is jó.Ismerősöm ismerőse gyógyszertáros és recept nélkül hozza.
15031. Pannó
2011. ápr. 12. 14:25
Kentem ezzel a canesztennel,meg nizoral,bár az nem is erre való amint kiderült,meg teafa hüvelykrémml is,az egy kicsit használt de már semmit,most jön ez a pima....valamelyik :-)Bár a canesztennel kb kentem 2 napig rosszabb volt és abba is hagytam.
15030. Pannó
2011. ápr. 12. 14:22
Na most ha voltam a szerelmemmel 2 napja,bár nagyon fájt,és neki semmi baja,akkor most kenegesse akkor is a drágám?
15029. hcs2
2011. ápr. 12. 14:22
ki kell tapasztalni, hogy kinek mi a jobb. Modnom nekem a canesten a nyeről.
15028. Pannó
2011. ápr. 12. 14:21
A canestentől még jobban égett,most hozattam pimafocorint,de remélem kicserélik pimafucortra,mert az legalább bacira is jó.
15027. hcs2
2011. ápr. 12. 14:15

azt én is használtam (a pimuafucort krémet) és nekem a canesten jobb volt! Néha nelem is volt ilyen égő érzés és a canesten jó volt rá.

Az együttlét nem is javasolt mert oda-vissza fertőzitek egymást, és nagyon fájdalmas pont amiatt, mert "száraz" vagy. De ez majd jobb lesz, nekem kb. 1-1,5hónap diéta után már jobb volt, még nem az igazi, de elviselhető!

15026. Pannó
2011. ápr. 12. 14:08
Nekem nem viszket,de most hozattam pimafucorin krémet,az nem ugyanaz?
15025. Pannó
2011. ápr. 12. 14:03
Hát ez elég gáz,ilyen fluconazol gyógyszert már szedtem,de nem jött be,akkor így jártam....
15024. Babóca87
2011. ápr. 12. 14:02
jahm, sajna belülről nem hat csak a külső tünetekre jó, de az is több mint a semmi...
15023. Babóca87 (válaszként erre: 15019. - Pannó)
2011. ápr. 12. 14:01
Nekem is voltak ilyen tüneteim, és nekem a külső égő viszketésre és szárazságra egy dolog használt csak, a pimafucort krém. Egy hétig kened vele magad és elmúlik a viszkető égő érzés.
15022. Babóca87 (válaszként erre: 14953. - Warj)
2011. ápr. 12. 13:59
most kezdtem a második szakaszt. A krumpli magában nem hiányzik annyira, viszont egyre több elvileg általunk is ehető ételben láttam hogy kéne hozzá. Azért gondoltam h lehetne. De szerintem inkább kihagyom. köszi a választ.
15021. warj
2011. ápr. 12. 13:55

Hát ezt találtam a neten a húgyúti candidáról, nem sok de azért hátha segít.

Húgyúti candidiasison a vizeletelvezető rendszer fertőzését értjük, míg a veseállomány és a vesemedence candidiasisát összefoglaló néven renalis candidiaisnak nevezik. A húgyvezetékek (ureter), a húgyhólyag (vesica urinaria), és a húgycső (urethra) egyaránt érintettek lehetnek. A húgyúti candidiasis része lehet kiterjedt (disszeminált) candidiasisnak, valamint nőknél vulvovaginalis candidiasis, férfiaknál candida balanitis és prostatitis szövődményeként is jelentkezhet.

Különösen a húgycső megbetegedése esetén igaz, hogy a fertőződéshez hozzájárulhat a hiányos személyi, illetve szexuális hygiéne.

A fertőzés során jellegzetes a szeméremcsont mögötti szúró fájdalom, a véres, gennyes vizeletürítés, melyet heves fájdalom (dysuria) kísér. Ritkán a fájdalom kisugározhat a szeméremajkak/ herék felé, bár ez inkább renalis lokalizációjú fertőzés esetén jellegzetes. Hőemelkedés, láz előfordulhat.

A vizeletüledék vizsgálatakor ép vörösvértestek, fehérvérsejtek, valamint Candida gombafonalak láthatóak. Ha sor kerül a hólyag endoszkópos vizsgálatára (cystoscopia), akkor gócokban fehér hártya látható, melynek eltávolítását minimális vérzés követi. Bár kevés orvosi szakirodalmi leírás ismert, de előfordulhat, hogy a gombafonalakból kisebb-nagyobb "golyó" (fungus ball) képződik, mely vizeletüríítési akadályt képezhet. Cystoscopia során szintén látható lehet, valamint krónikus cystitis esetén a "golyó"-ban Ca-sók halmozódhatnak fel, mely röntgenvizsgálat során a hólyagban ábrázolódik.

A vizeletvizsgálatokon kivül a Candida gomba kimutatása is szükséges. Láthatóak lehetnek a vizelet üledékének mikroszkópos vizsgálatakor, kitenyészthetőek a vizeletből, illetve a Candida antigének, specifikus Candida antitestek is kimutathatóak lehetnek. A Candida gombák nem igényelnek speciális gomba-táptalajt a tenyésztéshez. Az egyes fajok Chrom-agarok különíthetőek el egymástól.

Tartósan húgyúti katétert viselőknél nem dönthető el a candiduria alapján, hogy csupán a katéter kolonizációja, vagy tényleges fertőzés áll-e fent. A candiduria jelenléte még nem utal egyértelműen a fertőzés lokalizációjára.

A diagnózis akár oly módon is történhet, hogy az ürülési akadályt képező "hólyagkövet" eltávolítják és abból izolálják a gombát.

A kezelés alapvetően gombaellenes szerek adásából áll. Lehetőleg a húgyúti katétert el kell távolítani, mert enyhébb esetekben ez a folyamat gyógyulását eredményezi. Egyéb esetekben amphotericin B -t tartalmazó oldattal kell átöblíteni a katétert. Amennyiben nincs a betegnek húgyúti katétere, akkor fluconazol per os adása, vagy intravénás amphotericin B adása szükséges. A hólyagban kialakult "golyó" eltávolítása a mérettől függően sebészi úton történik.

Elkülönítendő bakteriális, vírusos, illetve parazita okozta húgyúti fertőzésektől, illetve egyéb eredetű hólyagkövességtől.

15020. Pannó
2011. ápr. 12. 13:46
Nekem olyan tünetem van hogy,mikor pisilek úgy érzem mintha melegebb lenne,és ez miatt talán egy kicsit ég is,maga a pisilés,a legfőbb bajom,hogy a külső rész állandóan ég,olyan mintha nem lenne rajta bőr,és fáj,ég ha összeér,meg úgy alapból is.Az eggyügylét nem igazán megy mert fáj belül már,meg tök száraznak érzem.
15019. Pannó
2011. ápr. 12. 13:40
Szerintetek nekem csak a gomba csíp és ég ennyire?Baktériumot nem mutatott a vizeletem,meg beszedtem egy csomó antibiót rá és nem hatott.Sajna itt főleg hüvely kandidások vannak,és másnak nincs ilyen tapasztalata.Nekem nincs folyásom,ha a hüvelyembe is lenne baj akkor lenne nem?Meg viszketne is,valaki írja már le a tüneteit.Köszi
15018. warj (válaszként erre: 15016. - Pannó)
2011. ápr. 12. 12:48

Nem használtam még, de a leírás elég meggyőző, szerintem nyugodtan szedheted majd.

Én a lakto aktívot meg a normaflore-t adtam a gyereknek, de a neten láttam már ezt a fajta probiotikumot is.

15017. Pannó
2011. ápr. 12. 12:23
Szóval valaki használta ezt a feltöltő időszakban?
15016. Pannó
2011. ápr. 12. 12:22

Ez a protexi candid:Probiotikummal a Candida ellen

Az emberi szervezetben, a vékony-, vastagbélben élő - jótékony - baktériumok védenek a káros mikroorganizmusoktól, erősítik az immunrendszert, szabályozzák a béltraktus működését.

Azonban bizonyos tényezők - például a nem megfelelő étrend, a stressz, a környezeti ártalmak, egyes betegségek, az antibiotikumos kezelés - hatására elpusztulhatnak. A kutatások szerint viszont a természetes probiotikumok rendszeres bevitelével az egyensúly visszaállítható, ezáltal számos súlyos betegséget meg lehet előzni.

A probiotikumok szerepét és egészségvédő hatását még vizsgálják, de már az eddigi eredmények is figyelemreméltóak. Azt valószínűsítik, hogy néhány tejsav-baktériumfaj növelni tudja a szervezetnek a fertőzésekkel szembeni ellenállását, erősíti a bélflóra aktivitását - számos allergiát kiváltó tényezővel szemben, illetve enyhítheti a gyulladásos bélbetegségek tüneteit. A probiotikus mikroorganizmusok serkentik az immunfolyamatokat és csökkentik a kórokozó baktériumok számát, ill. aktivitását a bélrendszerben.

A prebiotikumok számos élelmiszerben előfordulnak természetes állapotban. Gazdag benne a csicsóka-, a cikóriagyökér, a vörös-, fok-, póréhagyma, az articsóka, bab, borsó, a zabpehely, búza, banán, tej és az érett sajtok.

Nagyon sok tényező befolyásolhatja negatív irányban a bélflóra összetételét. Így például a szennyezett, illetve a bioaktív anyagokban szegény élelmiszerek fogyasztása, az egyoldalú táplálkozás, a túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás, az antibiotikumos kezelés, a besugárzás, a stresszes életmód, az utazási izgalmak mind a szervezet számára hasznos probiotikumok pusztulásához vezethetnek.A probiotikus baktériumok képesek túlélni a gyomorsav és a vékonybél emésztőenzimjeinek pusztító hatását, s a vastagbélbe jutva, ott elszaporodva fejtik ki az említett jótékony hatást.

Az elmúlt évtizedben tudományos kutatások sora vizsgálta, hogyan hatnak az emberi egészségre a probiotikumok. A kutatók kimutatták, a bél probiotikus mikroflórája sokkal jelentősebb szerepet tölt be az egészség megőrzésében, mint ahogy azt korábban vélték. A humán mikroflóra az immunrendszer részeként működik, s a szervezet védekező mechanizmusainak fenntartását döntően befolyásolja.Mindezek alapján érthető a probiotikum elnevezés, hogy "életért való".

A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. Ismereteink szerint minden tejsav-baktérium olyan anyagcsereterméket termel, amely előnyös az ember egészségére, viszont nem minden tejsav-baktériumtörzs probiotikus. A probiotikus tejsavbaktériumok abban különböznek a közönségesektől, hogy egy részük túléli a gyomorsav, a vékonybélben pedig az epesavak és az emésztőenzimek pusztító hatását s így élve jutnak a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni a bélfalon.

A probiotikumok pozitív hatásai:

- Növeli a fehérje, zsír, ásványi anyagok és vitamin felhasználását

- Egyensúlyt teremt a bélfunkciókban.

- Javuló bélmozgást eredményez.

- Növeli a tápanyagok jobb felhasználását, a biológiai elérhetőség által.

- Javítja a bélflórát.

- Véd a fertőző baktériumok ellen.

- Meggátolja a rothasztó folyamatokat.

- Megelőzi az antibiotikumok által a bélben okozott mellékhatásokat.

- Növeli az antitest- képzést és fokozza a falósejtek tevékenységét.

- Stimulálja az immunrendszert.

- Segít a hüvelyfertőzések megelőzésében

A termék tulajdonságai

Bevezető:

A Candida albicans élesztő gomba jelen van a legtöbb ember szervezetében, mint együttélő ártalmatlan organizmus. Ezernyi élesztő sejt található szervezetünkben, első sorban a gyomor-bél traktusban, anélkül, hogy betegségeket okoznának. Azonban, a Candida albicans a legfőbb emberi kórokozó gomba faj is. A fertőzés előfordulási helyei a száj és a vagina, melyek kellemetlenséget okozhatnak. A helyi fertőzés képes elterjedni szinte minden más szervzünkre is. A Candidiasis gyakran párosul krónius fáradság jeleivel, ízületi gyulladással, IBS-sel és allergiával is.Összefoglalva

A Protexin Candid-Plus segít meggátolni és csökkenteni a candida fertőzést úgy, hogy:

- Növeli a probiotikumok számát a szervezetben, így visszaszorítják a Candida terjedését

- Csökkenti számos patogén baktérium káros hatását

- Növeli bélhártya immunitását, így a vagina környezetének állapotát is, ami ellenállóbbá teszi a kórokozókkal szemben

- Csökkenti a vagina pH-ját, így alkalmatlan környezetet alakít ki a gombák letelepedésére

- Csökkenti az élesztő gombák számát a gyomortraktusban, így az újbóli fertőzés kialakulásának kocázatát is csökkentik.

Gyártó / márkanév

Protexin

15015. Pannó
2011. ápr. 12. 10:58
Most éppen teljes kiörlésű durum spagettit főztem,tettem rá halat,szója olajban volt,bár leöntöttem és vágtam bele paprikát.:-)
15014. warj (válaszként erre: 15012. - Pannó)
2011. ápr. 12. 10:54
óh el fog az onnan is tűnni, hidd el. Szép napot neked. Kutakodjál, gyűjtsd az információkat, nézd át a receptes fórumot, nagyon sok ötletet találsz majd.
15013. Pannó
2011. ápr. 12. 10:50
Oké én is megyek lassan a dolgomra,köszi mindent.puszi
15012. Pannó
2011. ápr. 12. 10:49
De ó lenne,ha csak a belemben lenne,és nem a húgyhólyagomban,fogalmam nincs onnan hogy fog eltünni.:-(
15011. warj (válaszként erre: 15007. - Pannó)
2011. ápr. 12. 10:48
hát tulajdonképpen ledörzsöli a bélre tapadt dolgokat. de az előbb írtam neked azt az oldalt, ha azt átolvasod megérted a működését. Lassan kéne dolgoznom, még semmit nem csináltam. Kicsit lassabb leszek, ha nem gond.
15010. warj (válaszként erre: 15008. - Pannó)
2011. ápr. 12. 10:46
igen. Bioboltban kaptam kb 500 Ft, viszont sokáig elég. Ebből tudsz majd grízgaluskát is csinálni, meg a túrógombóc alapja.
15009. warj (válaszként erre: 15006. - Warj)
2011. ápr. 12. 10:46
4 dl víz, 8 evőkanál teljes kiőrlésű tönköly gríz, fahéj, esetleg stevia vagy nyírfacukor (ez az első időszakban elhagyandó). Én a hideg vízbe tettem a grízt és folyamatosan kevertem azt tapasztaltam ugyanis, hogy így nem csomósodik.
15008. Pannó (válaszként erre: 15006. - Warj)
2011. ápr. 12. 10:44
De hogy kell venni :-)Teljes kiőrlésű búza dara?
15007. Pannó
2011. ápr. 12. 10:44
Akkor azért tísztít gondolom meg megdagad és nyomja kifelé s gombát,meg biztos beletapad.Nem?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook