Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
van szeder, eper, piros-fekete ribizli, szőlő, almák, körte, szilva, dió, mogyoró, füge, meggy
asszem ennyi gyümölcsünk van otthon, csak az eper az első:)), de már a ribizlin is látszanak a fürtök:)
Szia Warj!
Köszi a hasznos infót ,nekem is terem folyamatosan,eper meg szeder is ,igaz majd csak a második időszaktól ehetem,az ananászról sok érdekességet írtál,akkor ebből is ehetek egy kicsit?(bocsi az értetlenkedésért)!Az ír szódás kenyeret megsütöttem isteni lett!
A natúr joghurt és az aludtej mehet az első időszaktól kezdve naponta.
Egy kis plusz segítség. Az oldalamon az interaktivitás alatt találsz egy cikket amiben le van írva a terápia általános menete. Ha kérdés van, segítünk.
Első időszak
Zöldségek (Első időszak-kivéve a babfélék, mert szeles, és a sütőtök, mert magas a cukortartalma) Kukorica és származékai TILOS (kivéve a lisztérzékeny candidásokat)
Gabonák - kásák, teljes kiőrlésű lisztek és belőlük készült élesztő nélküli kenyér és pékáru.
Gabona félék és csíráik:
• barnarizs,
• búzacsíra,
• retekcsíra,
• hagymacsíra,
• köles,
• zab
• rozs
• hántolt árpa
• hajdina
• korpatermékek
• kusz-k usz
• bulgur
• vöröslencse
• lencse
8226; sárgaborsó
Gyümölcs: első időszakban csak a Citrom ehető
Olajos és más magvak (a földimogyoró és a pisztácia gyakran penészes, ezért inkább kerülendők).
Hüvelyesek: ehető de gázosít, ezért ha puffadást okozhat.
Tejtermékek: aludttej, joghurt,
Olajok - előnyben részesíteni a hidegen sajtoltakat. Főzéshez mangalica zsír.
Fűszerek.
Gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, forrásvíz.
Húsok: halat
Kenyér és tészta:
• durumliszt,
• rozsliszt,
• rizsliszt,
• teljes kiőrlésű magvakból készült dolgok,
• tönkölybúza,
• Graham-kenyér v. buci, (természetesen saját készítésű élesztőmentes)
• durum tészták, fekete kenyér (természetesen saját készítésű élesztőmentes)
Második időszak
Nem édes gyümölcsök (alma, grapefruit, citrom, avokádó, málna, szeder, ribizli, meggy, ).
• alma,
• málna,
• áfonya,
• csipkebogyó,
• eper,
• szeder,
• ananász,
• kivi,
• citrusfélék,
• gránátalma,
• csonthéjasok (pl dió)
• fenyőfélék
Tejtermékek:
• aludttej
• natúr joghurt,
• sovány túró (lehetőleg házi)
• feta,
• mozarella,
• gomolya
• kecskesajt,
• juhsajt (brindza),
• svájci cheddar,
• rizstej,
• zabtej,
• szója tej
Olajok - előnyben részesíteni a hidegen sajtoltakat. Főzéshez mangalica zsír.
Fűszerek.
Gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, forrásvíz.
Húsok: fehér húsok, hal, tenger gyümölcsei, vad, szárnyasok.
Tojás (heti 1-2 alkalommal).
sziasztok!
én is candidás lettem,szeretném megkérdezni hogy második időszaktól,a savanyú gyümölcsökből lehet enni bármennyit ,vagy csak pár szemet?
az aludt tejet,vagy a natúr joghurtot,ehetem e naponta?
Köszi, dehogy sértődöm meg, én is így érzem sokszor.
Ezért jó, hogy a hétvégén általában a számítógép közelébe sem kerülök, így feltöltődom :-))))))))
Viszont szívesen olvasunk téged is, örülök, hogy volt egy kis időd és remélem lesz is.
köszi :)
ezek szerint rossz volt az infóm. nem ettem még főzve, ezért is volt furcsa, gondoltam megkérdezem tőletek a biztonság kedvéért
sajnos most értem géphez, úgyhogy csak kedden válaszolok érdemlegesen, ne haragudj.
Bármilyen tünet előjöhet a kúrában, ami nem szokott és a megszokottak felerősödhetnek.
Iszol-e elég vizet?
Akkor is fájhat a fejed, ha nem iszol eleget, de a gomba pusztulása, vagy a cukorhiány is okozhatja - emiatt is fontos, hogy béltisztító is legyen a programban, hogy az elpusztult gombák minél rövidebb ideig terheljék a szervezetet (mint toxin)
miért kellene megfőzni?
Nyersen!!!!
csak friss legyen, ne őrizd napokig, mert elkezd penészesedni. Ha veszel egy dobozzal, két nap alatt fogyjon el. Nagyon egészséges, a legjobb táplálék!
Nem is tudtam, én fogyasztottam csírát nyersen, salátákba.
A sajtokkal mi a helyzet? Mozarellát szoktam néha enni. Kérdésem, hogy kecskesajtot ehetek?
sziasztok,
csírát milyen formában ehetünk? úgy tudom, hogy csak főzve, de nem értem, hogy nyersen miért nem lehet.
A természetgyógyászommal arra jutottunk, hogy a Crohn betegséget is a Candida váltotta ki nálam valószínűleg 8 évvel ezelőtt. Egyre jobban útálom már ezeket a kis dögöket.Most visszakapják az én 8 év szenvedéseimet. :)
Egyébként hétfőn lesz egy kissebb nőgyógyászati műtétem. A méhszájsebet távolítja el az orvos. Így 5 hónap idült gyulladás után sikerült a gyulladást lehúzni. Ezt sem az orvosoknak köszönhetem persze, hanem a természetgyógyászomnak.(Akihez csak sajnos később fordultam) Az orvosokat nagyon megútáltam. 2 hete táppénzen vagyok, és az orvosok küldözgetnek ide-oda. Egyik sem tudja megmondani, hogy mit csináljak, csak azt, hogy mit ne csináljak. A Candida diétát butaságnak tartják, és az egyik orvos (a gastroenterológia főorvosa) burkoltan lehülyézett amiért csinálom a diétát, és, hogy bio-rezonancia kezelésekre járok. Habár a biorezonancia vizsgálat kimutatta a Candidán felül, hogy pajzsmirigy túlműködésem is van, amit egy hétre rá a vérképen is kimutatott.Sőt, a rezonancia vizsgálat kimutatta, hogy benne van még a szervezetemben a 2 évvel ezelőtt felvett H1N1 védőoltásom is. A saját szememmel láttam, hogy kiírta a gép. Engem meggyőzött a bio rezonancia vizsgálat, habár én is szkeptikus voltam vele szemben. Az orvosoknak van még mit tanulni.
Olvasok egy könyvet, a címe: Allergia és Candida kalauz. Sok érdekes dolgot ír, én például ezt a fokhagymával kapcsolatosan nem tudtam. Begépelem, hátha segít majd valakinek.
"A természetes gombaölő hatású anyagok között elsőként a fokhagyma említhető, amely nyers formában, kis darabokra összevágva és így lenyelve erőteljes hatást fejt ki. (Egyszerre több, 2-4 gerezd is fogyasztható étkezés közben vagy után.) A kicsire összedarabolt fokhagymát kiskanálra tesszük, és rágás nélkül, a nyelv hátulsó felére juttatva lenyeljük. (Ha a fokhagymát elkaparjuk vagy szétnyomjuk, a hatóanyag a még megfelelő helyre való eljutás előtt felszívódik a vékonybélben, így a bélflóráig nem tud eljutni. Ha azonban kis darabokra vágjuk össze, a pektinláncok csak a vastagbélhez közel eső részeken kezdenek felnyílni, mivel csak a bélflóra mikrobái képesek bontani a ballasztanyagokat. A gombaölő hatóanyag tehát éppen a legmegfelelőbb helyen fejti ki hatását ilyenkor.) A fokhagymakúra javasolt ideje általában 40-60nap. Ezt az időtávot nem érdemes túllépni, mivel a fokhagyma túlzott használata érzékenységhez, anémiához, esetleg a bél nyálkahártyájának károsodásához vezethet."
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok