Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

15396. hcs2 (válaszként erre: 15391. - Warj)
2011. máj. 4. 14:14

van szeder, eper, piros-fekete ribizli, szőlő, almák, körte, szilva, dió, mogyoró, füge, meggy

asszem ennyi gyümölcsünk van otthon, csak az eper az első:)), de már a ribizlin is látszanak a fürtök:)

15395. warj (válaszként erre: 15394. - Sára 2)
2011. máj. 4. 14:01
Igen de csak a második időszaktól lehet gyömölcsött enni. Az első időszakban csak a citrom. Ennek a levével tudsz savanyítani is (ecet helyett használhatod salátákhoz). Örülök, hogy ízlik a kenyér. Tehetsz rá magvakat is.
15394. sára 2
2011. máj. 4. 13:58

Szia Warj!

Köszi a hasznos infót ,nekem is terem folyamatosan,eper meg szeder is ,igaz majd csak a második időszaktól ehetem,az ananászról sok érdekességet írtál,akkor ebből is ehetek egy kicsit?(bocsi az értetlenkedésért)!Az ír szódás kenyeret megsütöttem isteni lett!

15393. warj
2011. máj. 4. 13:13
Az ananász gyógyászati szempontból is kitűnő élelmiszer. Kiemelkedő emésztést elősegítő, vízhajtó és tisztító hatása. Vitamin, ásványi anyag és rost tartalma igen magas, ennek köszönhetően erősíti az immunrendszert. Közismert lázcsillapító, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatása. Ezen kívül, a benne található bromélia enzim segíti az emésztést és a sav-lúg egyensúly helyreállítását.
15392. warj (válaszként erre: 15390. - Kataaa84)
2011. máj. 4. 13:12
Nem feltétlen az a lényeg, hogy savanyú legyen, de ezek azok a gyömölcsök amelyeknek kevesebb a cukor tartalmúk illetve nem savasítják a szervezetett. Egyébként tényleg nem kilószámra kell enni, de az 1-2 szemnél azért lehetsz bátrabb, én az aranyközéputat javaslom pl 10-15 dkg.
15391. warj (válaszként erre: 15389. - Hcs2)
2011. máj. 4. 13:09
Hát azért óvatosan, én azt mondanám inkább 10-15 dgk-ot egyél. És lehetőleg minden nap más gyümölcsöt. Egyébként javaslom a szeder ültetést, ha szereted, én ezt imádom, jó savanykás. Tavaly kb egy kg szedtem le naponta és még a fagyasztóba is jutott.
15390. kataaa84
2011. máj. 4. 12:25
Erre én is kíváncsi vagyok :)A második időszakban én csak egy-két szem ehető gyümölcsöt ettem, de vissza kell térnem az első időszakhoz, mert valamitől tüneteim vannak. Pedig nem mernék pl. ananászt enni, abból egyáltalán nem savanyú mind. (meg az eperből se, stb.) Nem tudom, mi lehet...nehéz rájönni, mert lehet , hogy több dolog is "rossz" , vagy minden ehető lenne kicsiben, tehát találgatni se egyszerű.
15389. hcs2
2011. máj. 4. 09:51
nemsokára lesz eprünk (otthon, tök bio:)), ebből bármennyit ehetek? Mert én képes vagyok 0,5-1kg-ot simán egyszerre megenni!
15388. warj (válaszként erre: 15385. - Sára 2)
2011. máj. 4. 08:59

A natúr joghurt és az aludtej mehet az első időszaktól kezdve naponta.

Egy kis plusz segítség. Az oldalamon az interaktivitás alatt találsz egy cikket amiben le van írva a terápia általános menete. Ha kérdés van, segítünk.

Első időszak

Zöldségek (Első időszak-kivéve a babfélék, mert szeles, és a sütőtök, mert magas a cukortartalma) Kukorica és származékai TILOS (kivéve a lisztérzékeny candidásokat)

Gabonák - kásák, teljes kiőrlésű lisztek és belőlük készült élesztő nélküli kenyér és pékáru.

Gabona félék és csíráik:

• barnarizs,

• búzacsíra,

• retekcsíra,

• hagymacsíra,

• köles,

• zab

• rozs

• hántolt árpa

• hajdina

• korpatermékek

• kusz-k usz

• bulgur

• vöröslencse

• lencse

&# 8226; sárgaborsó

Gyümölcs: első időszakban csak a Citrom ehető

Olajos és más magvak (a földimogyoró és a pisztácia gyakran penészes, ezért inkább kerülendők).

Hüvelyesek: ehető de gázosít, ezért ha puffadást okozhat.

Tejtermékek: aludttej, joghurt,

Olajok - előnyben részesíteni a hidegen sajtoltakat. Főzéshez mangalica zsír.

Fűszerek.

Gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, forrásvíz.

Húsok: halat

Kenyér és tészta:

• durumliszt,

• rozsliszt,

• rizsliszt,

• teljes kiőrlésű magvakból készült dolgok,

• tönkölybúza,

• Graham-kenyér v. buci, (természetesen saját készítésű élesztőmentes)

• durum tészták, fekete kenyér (természetesen saját készítésű élesztőmentes)

Második időszak

Nem édes gyümölcsök (alma, grapefruit, citrom, avokádó, málna, szeder, ribizli, meggy, ).

• alma,

• málna,

• áfonya,

• csipkebogyó,

• eper,

• szeder,

• ananász,

• kivi,

• citrusfélék,

• gránátalma,

• csonthéjasok (pl dió)

• fenyőfélék

Tejtermékek:

• aludttej

• natúr joghurt,

• sovány túró (lehetőleg házi)

• feta,

• mozarella,

• gomolya

• kecskesajt,

• juhsajt (brindza),

• svájci cheddar,

• rizstej,

• zabtej,

• szója tej

Olajok - előnyben részesíteni a hidegen sajtoltakat. Főzéshez mangalica zsír.

Fűszerek.

Gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, forrásvíz.

Húsok: fehér húsok, hal, tenger gyümölcsei, vad, szárnyasok.

Tojás (heti 1-2 alkalommal).

15387. warj (válaszként erre: 15384. - Kataaa84)
2011. máj. 4. 08:56
én úgy tudom igen, a sütis receptek között is van, amibe szerepel (mátkám sütőtökös sütije)
15386. Cszsuka (válaszként erre: 15381. - Pannó)
2011. máj. 3. 22:19
Úgy emlékszem, erre válaszoltam, hogy igen, szedhető. :)
15385. sára 2
2011. máj. 3. 20:55

sziasztok!

én is candidás lettem,szeretném megkérdezni hogy második időszaktól,a savanyú gyümölcsökből lehet enni bármennyit ,vagy csak pár szemet?

az aludt tejet,vagy a natúr joghurtot,ehetem e naponta?

15384. kataaa84
2011. máj. 3. 20:49
A diéta alatt lehet enni vaníliát? Amit boltban lehet kapni egyben (vaníliarúd).
15383. warj (válaszként erre: 15382. - Babóca87)
2011. máj. 3. 13:59
sütőport és szódabikarbónát szoktunk használni, a szalakálit nem tudom, hogy lehet e, még nem hallattam eddig róla így inkább a nem felé hajlok.
15382. Babóca87
2011. máj. 3. 10:35
arra gondoltam csinálhatnék szalagóriás krémest csak nem tudom szalakálit lehet-e enni.
15381. Pannó
2011. máj. 3. 10:02
Szerintetek az ökonetes probiotikum rágótablettája szedhető?,mert édesítőszer van benne,ciklamát.Mikor megrendeltem utána láttam.
15380. warj (válaszként erre: 15363. - Cszsuka)
2011. máj. 2. 13:37

Köszi, dehogy sértődöm meg, én is így érzem sokszor.

Ezért jó, hogy a hétvégén általában a számítógép közelébe sem kerülök, így feltöltődom :-))))))))

Viszont szívesen olvasunk téged is, örülök, hogy volt egy kis időd és remélem lesz is.

15379. warj
2011. máj. 2. 13:35
A többi kérdésre úgy láttom Zsu és a többiek reagáltak.
15378. warj (válaszként erre: 15372. - Pannó)
2011. máj. 2. 13:34
Szerintem ez azt jelenti, hogy ezt a három fajtát mutatja ki, de azt nem, hogy melyik van neked. Egyébként nekem azt mondta anno egy természetgyógyász, hogy diéta szempontjából mindegy, rezisztencia szempontjából van szerintem jelentősége.
15377. 8c574a8f5a (válaszként erre: 15375. - Cszsuka)
2011. máj. 2. 09:54

köszi :)

ezek szerint rossz volt az infóm. nem ettem még főzve, ezért is volt furcsa, gondoltam megkérdezem tőletek a biztonság kedvéért

15376. Cszsuka (válaszként erre: 15369. - Pannó)
2011. máj. 1. 23:06

sajnos most értem géphez, úgyhogy csak kedden válaszolok érdemlegesen, ne haragudj.

Bármilyen tünet előjöhet a kúrában, ami nem szokott és a megszokottak felerősödhetnek.

Iszol-e elég vizet?

Akkor is fájhat a fejed, ha nem iszol eleget, de a gomba pusztulása, vagy a cukorhiány is okozhatja - emiatt is fontos, hogy béltisztító is legyen a programban, hogy az elpusztult gombák minél rövidebb ideig terheljék a szervezetet (mint toxin)

15375. Cszsuka (válaszként erre: 15373. - 8c574a8f5a)
2011. máj. 1. 23:02

miért kellene megfőzni?

Nyersen!!!!

csak friss legyen, ne őrizd napokig, mert elkezd penészesedni. Ha veszel egy dobozzal, két nap alatt fogyjon el. Nagyon egészséges, a legjobb táplálék!

15374. Gadrika
2011. máj. 1. 20:50

Nem is tudtam, én fogyasztottam csírát nyersen, salátákba.

A sajtokkal mi a helyzet? Mozarellát szoktam néha enni. Kérdésem, hogy kecskesajtot ehetek?

15373. 8c574a8f5a
2011. máj. 1. 15:09

sziasztok,

csírát milyen formában ehetünk? úgy tudom, hogy csak főzve, de nem értem, hogy nyersen miért nem lehet.

15372. Pannó
2011. ápr. 30. 18:52
Lányok a candida gyors teszt úgy olvastam 3 fajtát képes kimutatni(albicans,glabatra,tropical),azt jelöli valahogy melyik fajta vagy csak hogy pozitív vagy negatív?A candida biztos csak a fajta nem.Lehet nem értettem pontosan a leírást,bocs az értetlenségemért.
15371. Szilvy2004
2011. ápr. 30. 12:12

A természetgyógyászommal arra jutottunk, hogy a Crohn betegséget is a Candida váltotta ki nálam valószínűleg 8 évvel ezelőtt. Egyre jobban útálom már ezeket a kis dögöket.Most visszakapják az én 8 év szenvedéseimet. :)

Egyébként hétfőn lesz egy kissebb nőgyógyászati műtétem. A méhszájsebet távolítja el az orvos. Így 5 hónap idült gyulladás után sikerült a gyulladást lehúzni. Ezt sem az orvosoknak köszönhetem persze, hanem a természetgyógyászomnak.(Akihez csak sajnos később fordultam) Az orvosokat nagyon megútáltam. 2 hete táppénzen vagyok, és az orvosok küldözgetnek ide-oda. Egyik sem tudja megmondani, hogy mit csináljak, csak azt, hogy mit ne csináljak. A Candida diétát butaságnak tartják, és az egyik orvos (a gastroenterológia főorvosa) burkoltan lehülyézett amiért csinálom a diétát, és, hogy bio-rezonancia kezelésekre járok. Habár a biorezonancia vizsgálat kimutatta a Candidán felül, hogy pajzsmirigy túlműködésem is van, amit egy hétre rá a vérképen is kimutatott.Sőt, a rezonancia vizsgálat kimutatta, hogy benne van még a szervezetemben a 2 évvel ezelőtt felvett H1N1 védőoltásom is. A saját szememmel láttam, hogy kiírta a gép. Engem meggyőzött a bio rezonancia vizsgálat, habár én is szkeptikus voltam vele szemben. Az orvosoknak van még mit tanulni.

15370. Szilvy2004
2011. ápr. 30. 11:55

Olvasok egy könyvet, a címe: Allergia és Candida kalauz. Sok érdekes dolgot ír, én például ezt a fokhagymával kapcsolatosan nem tudtam. Begépelem, hátha segít majd valakinek.

"A természetes gombaölő hatású anyagok között elsőként a fokhagyma említhető, amely nyers formában, kis darabokra összevágva és így lenyelve erőteljes hatást fejt ki. (Egyszerre több, 2-4 gerezd is fogyasztható étkezés közben vagy után.) A kicsire összedarabolt fokhagymát kiskanálra tesszük, és rágás nélkül, a nyelv hátulsó felére juttatva lenyeljük. (Ha a fokhagymát elkaparjuk vagy szétnyomjuk, a hatóanyag a még megfelelő helyre való eljutás előtt felszívódik a vékonybélben, így a bélflóráig nem tud eljutni. Ha azonban kis darabokra vágjuk össze, a pektinláncok csak a vastagbélhez közel eső részeken kezdenek felnyílni, mivel csak a bélflóra mikrobái képesek bontani a ballasztanyagokat. A gombaölő hatóanyag tehát éppen a legmegfelelőbb helyen fejti ki hatását ilyenkor.) A fokhagymakúra javasolt ideje általában 40-60nap. Ezt az időtávot nem érdemes túllépni, mivel a fokhagyma túlzott használata érzékenységhez, anémiához, esetleg a bél nyálkahártyájának károsodásához vezethet."

15369. Pannó
2011. ápr. 30. 09:54
Warj!Tegnap elkezdtem a gyógyszerem mellé az oljafalevél kapszulát és a grape cseppeket szedni,és ma fejfájással ébredtem,de nem egy állandó fej fájás,csak így bele-bele fájdul.Nekem nem szokott fájni sosem a fejem,ez lehet a mellék tünet?Jövőhét szerdán még a candcellt is elkezdem szedni,még 3 hétig ezeket csinálom,Most ez az 1 hét csak gyógyszerrel ment,de talán nem lesz baj ha 1 héttel tovább csinálom a g.ölést.utána a feltöltés jön,bár már én 1 probiotikumot be veszek tegnaptól,csak majd 3 hét után emelek rajta.Még annyi zsunak elfelejtettem mondani az ökonetes probiotikumot szedem,de van benne ciklamát édesítőszer,szerinted ha 1 bd veszek be az nagy baj?
15368. Pannó
2011. ápr. 30. 08:58
Szerintetek nem sok az a gyógyszer amit írt nekem az orvos 100 mg Orungal minden napra,ez is olyasmi mint a diflucan,csak abból nem adnak ennyit.Félek rezisztens lesz erre a gomba is.Szerintetek miért nem mutatja ki a baktériumot a vizeletemből?A múltkor az orvos azt mondta az is van benne,hiába nem mutatja.Nem értem én ezeket,csak az a gáz,hogy antibiotikumtól még rosszabb.
15367. e9ohil (válaszként erre: 15362. - Keszani)
2011. ápr. 29. 22:40
Ha igen, írd már meg hogy hol (priviben). Hétfőn kezdeném a diétát, és azért lett volna fontos.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook