Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

18096. dittya (válaszként erre: 18089. - 0d1f2616af)
2011. okt. 2. 14:37

Szia. Ne haragudj, hogy így a semmiből írok hirtelen... csak végig olvastam az utóbbi két hetet (azóta nem értem ide :( ...) és látom, hogy milyen panaszaid vannak. Én 15 voltam mikor tükrözésre kellett mennem. De nem bódításban csinálták. Mondjuk nem adták meg a választási lehetőséget nekem...-.-

Nem fog fájni, és tudnék ellen érveket sorolni, hogy miért ne csináld bódítással.

És ami igaz, nem emlékszem pontosan, hogy ki írta, de bódításnál nagyobb az esély, hogy felsértik a nyelőcsövet, mivel nem tudsz nyelni olyankor. És ahogy láttam, neked nem sokra rá, szükséged lesz a hangodra:)

Olyan panaszokkal rendelkezel, sajnos, mint én akkor...csak én akkor képtelen voltam enni, azóta vigyázok mit eszek:)

18095. Vali72 (válaszként erre: 18094. - Keszani)
2011. okt. 2. 13:00

Köszi, de az interneten semmi sincs penészgombára, mindenhol, csak candida van.

Mindegy én diétázok tovább az a biztos:))

18094. keszani (válaszként erre: 18093. - Vali72)
2011. okt. 2. 12:01
szia! az remek ha a candida eltűnt, gratula. de sztem a penészgombát máshogy kell kezelni. keress rá a neten aztán megtudsz többet. sajnos én ezt nem ismerem, de ha a candida eltűnt szedd nyugodtan a gyogyszert a penészre
18093. Vali72
2011. okt. 2. 08:05

Sziasztok!

Elakadtam a dolgaimban, ezért szeretnék egy kis segítséget kérni. Január óta candida diétán vagyok, úgy ahogy itt olvastam, első, második szakasz, gombaölés, probiotikum stb. A tüneteim csokkentek tavasszal, aztán hirtelen kezdett megint rosszabbodni. Nyáron elmentem a pro laborba, ahol negítív volt a candida és a vega teszt is ezt mutatta, Én diétáztam tovább, mert már egész megszoktam. Aug. végén az összes 1 évvel ezelőtti tünetem visszatért elég drasztikusan. Most toxin teszten voltam, ahol azt mondták,hogy candida nincs, van viszont penészgomba.Adtak egy IMNN Plusz nevű bogyót, három hétig kell szedni és diétázni tovább. Van valakinek ilyen tapasztalata,hogy ez most hogy van? Régen is ott volt? A Candida elpusztult a penész meg nenm?

Ha valaki tudna segíteni, hogy mit csináljak, nagyon megköszönném.

18092. Babóca87
2011. okt. 2. 07:13
köszi a választ mindenkinek,nem tudtam h ilyen jótékony hatású a birsalma:)
18091. 0d1f2616af (válaszként erre: 18090. - Keszani)
2011. okt. 1. 18:34
oké, köszi :)
18090. keszani (válaszként erre: 18089. - 0d1f2616af)
2011. okt. 1. 17:37
ezen ne parázz. menj el tükrözésre nyugodtan, ha a doki előirta oka van.máshogy ugyse tudja meg,h mi folyik a gyomrodba. ha van ott vmi akkor látszodni is fog, ha meg nem ott a probléma akkor valoszinűleg a candida okozza
18089. 0d1f2616af
2011. okt. 1. 17:03

Keszani és akiket gyomortükröztek!

Már azt hiszem írtam a gondjaimat, hogy milyen tüneteket éreztem egész nyáron és néha most is...

nyáron tuti fix, nagyon erősen éreztem a refluxot és mindenféle hatását, aztán valamivel javult a helyzet, aztán megint előjött, és uyge azóta van elhúzódó köhögésem, meg néha érzem, hogy gyengébb a gyomrom és könnyen puffadok, de a puffadás mindig is gondom volt. Az érdekelne, ha esetleg tudnátok nekem tanácsot adni ebben, hogy ezek a tünetek okozója vajon még mindig látható e azáltal, hogy megtükröznek?

Most kétségeim vannak, mert többen tudják hogy megyek vizsgálatra, de sokan csak legyingetnek és az agyamra fognak mindent, hogy bebeszélem magamnak pszichésen a betegséget, közben meg én éreztem a gondjaimat.

Nem szeretném, ha esetleg nem látnak semmi rendellenességet, hogy kigúnyoljanak. :/

18088. xTüncőx (válaszként erre: 18087. - Keszani)
2011. okt. 1. 16:27
Rendben, most már ez is tiszta :) Nekem azért így is nagy könnyebbség lesz a 2. szakasz, mert leginkább a gyümölcsök hiányoztak. A hús is, de nekem heti két alkalom bőven elég lesz. Köszi szépen a segítséget! :)
18087. keszani (válaszként erre: 18086. - XTüncőx)
2011. okt. 1. 16:05
sztem igen, amit visszavezettél és nem volt gond akkor abbol szerintem sinám ehetsz, főleg zöldség-gyümölcs téren, a husoknál maradj meg a heti 2x-i alkalomnál vmint a fehér husnál.
18086. xTüncőx (válaszként erre: 18080. - Keszani)
2011. okt. 1. 16:00
Köszönöm szépen! Ezt a visszavezetős dolgot már mondtátok többen, illetve olvastam is a hozzászólások között. Ezt a részt értem, de engem leginkább az érdekelne, amire még nem találtam a fórumon választ, hogy miután visszavezettem, mondjuk 1-2 hónap múlva hogyan lehet bánni ezekkel a gyümölcsökkel? Akár minden nap is elcsipegethetek pár szem valamit? (a hús meg a tojás már rendben van)
18085. keszani (válaszként erre: 18077. - En-iko83)
2011. okt. 1. 12:15
ne keverd össze a cukorbetegeket ezzel, mert nekünk nem számit a szénhidrát tartalom, gondolj csak bele,h csakk egy szelet kenyerünkbe menyi ch van...
18084. keszani (válaszként erre: 18075. - Babóca87)
2011. okt. 1. 12:14
második időszaktol
18083. keszani (válaszként erre: 18066. - Hetty85)
2011. okt. 1. 12:12

nah, sztem már sokan válaszoltak, de röviden:

olvasd vissza a forumot.

a candida számlájára irhatod bmelyik tüneted, de ha elkezded a diétát azzal ártani biztos nem fogsz magadnak, főleg, ha a nőiorvosod is talált telepeket. ha a hüvelyben előfordul akkor sztem a szerevezeted több pontján is megtalálhatoak. és akkor kell a diéta, mert csak ugy tudod megszünetteni ezeket a panaszokat, és eltüntetni a gombákat. a diéta 2 részből áll, az elsőbe szeded a gombaölőket, béltisztitokat és rostban gazdag ételeket eszel, persze a megengedett ételekből, h elősegitsd a gombák távozáságt éskiirtását. utána jön a szervezet felépitése, amikor probiotikumokat szedsz vitaminokat,h a szervezeted ismét fel tudja venni a harcot velük.

de a pontos menetéről, ehető ételekről találsz egy összefoglalot, csak keresd meg a leghosszabb kommentet.

recepteket pedig találsz a Mit főztél ma? receptek candidásoknak forumon itt a hoxán

18082. keszani (válaszként erre: 18064. - Warj)
2011. okt. 1. 12:01
igyekszem visszaolvasni, de mire idejutottam szinte mindenre találtam választ :D
18081. en-iko83 (válaszként erre: 18075. - Babóca87)
2011. okt. 1. 12:00

Szia

Én úgy tudom, hogy ehető a diétában birsalma, mert szokták használni bélrendszeri problémákra, tisztitó hatása van és ráadásul magas c vitamin tartalmú illetve gyulladáscsökkentő is, de van egy kis csersav tartalma.Gondolom emiatt csak mértékkel.De szerintem ezt a gyümölcsöt nyersen célszerű enni, mert sokféle vitamin és ásványi anyag is van benne.Bár nem vagyok szakértő,ennyit tudok róla én magam is szeretem, de amióta diétázom, nem ettem, de előtte sem nagyon,de most ez jó ötletnek tűnik, azt hiszem én beszerzek.Remélem tudtam valamennyire segiteni

18080. keszani (válaszként erre: 18028. - XTüncőx)
2011. okt. 1. 11:56
minit ahogy már többször leiruk attol,h második szakaszba lépsz nem sokkal lesz könnyebb a diéta mivel mindent csak nagyon lassan vezethetsz vissza. tojást is csak heti 2 darabot ehetsz. de egy jo példa ahogy Warj szokta mondani,h első nap egy negyed alma, második nap egy fél és igy tovább, h tudd,h hogy hat a szervezetedre. egyszerre csak egy termáket vezess vissza és várj 2-3 napot,h tudd készen áll-e a tested arra az élelmiszerre. ha puffadni kezdesz v vmi rossz érzésed lesz utána akkor azt még kerüld.
18079. keszani (válaszként erre: 18023. - 0d1f2616af)
2011. okt. 1. 11:50
a gombák mennyisége csak növekszik ha nem diétáztál. v max stagnál, de sztem maguktol nem fognak elkezdeni pusztulni ha olyan kaját kap,ami neki kell.
18078. keszani (válaszként erre: 18019. - Cffb78aae6)
2011. okt. 1. 11:48
ha van benne alkohol akkor nem,mert az alkohol cukorrá bomlik, ami a gomba tápanyaga.
18077. en-iko83
2011. okt. 1. 11:44

Sziasztok!

Szeretnék tőletek egy kis segitséget kérni, feketekömény olajjal kapcsolatban , mert én vettem feketeköményolaj kapszulát,de kétségek merültek fel bennem, mert rá van irva, hogy cukorbetegek nem szedhetik. Én nem vagyok cukorbeteg, de a candida és a cukorbetegség végülis összefüggésbe hozható, ha jól értelmezem. Ebben a kapszulában nincs más csak feketekömény olaj, glicerin, viz nincs benne semmi cukor, vagy esetleg maga a feketekömény olajnak lehet ilyen jellegű hatása?

18076. Hunny (válaszként erre: 18071. - Babóca87)
2011. szept. 30. 22:41
NEm javasoltam a neocitrant, hanem példának hoztam fel, hogy a grape csepp a hatóanyaga, így valóban hatékony megfázás ellen. Bocs ha félreérthető voltam.
18075. Babóca87
2011. szept. 30. 20:49
én viszont kérdeznék tőletek, így ezeréves diétás fejjel is találok vmit amiről nem tudom ehető e. a Birs alma. mert nagyon finom megsütve de nem merem megenni nem tudom lehet e
18074. Babóca87 (válaszként erre: 18069. - Tutyii)
2011. szept. 30. 20:48
szerintem semmiképp se igyál dupla grape cseppet és nem hinném, hogy azért mert kevesebb kevésbé fog hatni. a kenyeres dologra nem tudok neked választ adni.
18073. Babóca87 (válaszként erre: 18069. - Tutyii)
2011. szept. 30. 20:46
az a lényeg a vajjal kapcsolatban, hogy ne a legolcsóbb legyen és ne legyen benne cukor, mert sokban van, nah meg jó lenne vmi tartósítószer mentes
18072. Babóca87 (válaszként erre: 18070. - Hunny)
2011. szept. 30. 20:45
én azt nem szeretem, de szerintem azt másodiktól már lehet hiszen annak nincsen emészthetetlen héja
18071. Babóca87 (válaszként erre: 18059. - Hunny)
2011. szept. 30. 20:44
jesszus nehogy neo citrant igyál abban van édesítő szer ami nekünk nem jó
18070. Hunny
2011. szept. 30. 17:32

Sziasztok!

Sárgaborsót mikortól lehet enni? Főznék már belőle egy nagyon fincsi főzeléket:D

18069. tutyii
2011. szept. 30. 15:11

Sziasztok!

Először is, nagyon szépen kérem, hogy valaki írja le nekem hogy a számunkra ehető teavajnak mik az összetevői!!!!!!!!

Másodszor. Elrontottam a növényi erjesztős kenyérrel a diétát. Pont most vagyok a 4. héten. A kérdésem az lenne, hogy ha ezen a héten nem ettem azt a kenyeret, és még két hétig tartom az első időszakra vonatkozó diétát, akkor belekezdhetek utána a második időszakba? És még eddig a két hétig ugyan úgy folytassam a gombaölő és béltisztító szedését? Nem fog túlzottan legyengülni a szervezetem, hogy összességében 6 hétig első időszakos diétát csinálok?

Megnéztem a grape cseppemet, 55% grapefruitmag kivonat, és víz. Ez azt jelenti, hogy gyengébb mint amit ti használtok. Igyak dupla annyit? Márhogy úgy gondoltam, hogy ugyan úgy kb 3dl vízbe 15 csepp, csak utána meginnék még 3dl vízben még 15 cseppet.

Mit gondoltok? Kérlek adjatok tanácsot!

18068. Hunny (válaszként erre: 18066. - Hetty85)
2011. szept. 30. 13:40

Szia!

Szerintem a reflux írható a candida javára, a vizenyős gégét nem tudom. Én azt ajánlom neked, hogy kezd el a candida diétát (kutass lentebb, egy nagyon hosszú hozzászólásban megtalálod a részleteket) ártani nem árthat. Röviden annyit mondanék róla, hogy 2 szakaszból áll: 1-gombaölés, béltisztítás, 2-feltöltődés. Az egész diéta alatt szigorúan tilos az alkohol, élesztő, cukor (méz is!) fogyasztása. Az első szakasz kb 3-4 hét, ekkor valamilyen gombaölő szer használata szükséges(neked jól jöhet az amit az orvosod felírt) és valamilyen béltisztító alkalmazása (utifűmaghéj, valamilyen tea) a bélsár eltávolítására.

Most tényleg csak felületesen írtam le a lényeget, kérlek, olvasd el azt a hosszú hozzászólást, és ha valami nem tiszta, kérdezz és válaszolunk:) Diétás recepteket a mit főztél ma?-receptek candidásoknak fórumban találsz.

18067. hcs2 (válaszként erre: 18066. - Hetty85)
2011. szept. 30. 13:26

szi4

gyorsan csak annyit tudok momdani, hogy kell a diéta, nem elég a gyógyszer, mert ha az étkezés marad a gombák újból szaporodni fognak! Sajnos az orvosok ezt nem igazán ismerik el betegségként, és nem foglalkozank vele. Szerintem mások is fognak reagálni és segíteni, én most rohanok4

Jobbulást!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook