Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Nem tehetsz róla, nem voltálmegfelelően informált, a lényeg az, hogy helyre tegyétek a dolgot.
A receptes oldal kb 70-80 oldal rengeteg receptet találsz, célszerű az elejétől elolvasni, mert vannak javítások. Pl én is tévedtem még az elején, mert az orvos félre informált.
Mit főztél ma? Receptek candidásoknak
így írd be, mert úgy emlékszem még a kisbetűk és nagybetű között is talál különbséget szólj ha megvan
Küldtem neked két receptet priviben (ezt balkézfelől találod az üzeteid alatt).
Igen az óvszer védelmet nyújthat, de ezen kívül célszerű együttlét előtt és után graepfuit cseppel letörölni mindkét félnek magát odalent.
igen ezt próbáltam elmagyarázni neked. Az együttlét során a te hüvelyedből átkerül a partneredre, ő meg visszaadja neked a kövi együttlétnél. És a férfiak totál tünetmentesek tudnak lenni odalent.
Lehet kapni teafaolajos óvszert ez még nagyobb biztonságot adhat.
A fiam sokat sportol, erőnléti edzései vannak, és ami fontos, hogy a terápia kezdetén 168 cm és 38 kg volt. Végig csinálta a terápiát most 179 cm és 58 kg. Most sem vastag a gyerek, de ellenálló a szervezete, és ma is nagyrészt a terápia szerint étkezünk. Hidd el amit írok segítő szándékkal teszem. Ha a párodnál ott van a candida mert átadjátok egymásnak, akkor az az általános dolog, hogy a szervezet többi területén is megtalálható a túlszaporodás. Ez az oka annak, hogy a helyi kezelés kúp, krém stb nem használ, csak ideig óráig.
A második időszaktól szinte bármit el tudsz a párodnak és magadnak készíteni pl töltött káposztát, rántott húst, pörköltöt stb, csak más alapanyagokból.
A candida nőgyógyászati úton átadható, ha óvszert nem vagy csak részben használtok akkor teljesen bizonyos, hogy folyamatosan visszaadja neked.
Az étkezésed nem csoda ha nem elégít ki. Nem igazán írtál semmilyen főtt ételt, a hal és a barnarizsen kívül.
Néhány ötlet első időszakhoz.
Reggeli ötletek:
natur joghurt,
natur joghurt natur cukor és szárított gyümölcs nélküli műzlivel,
saját teljes kiőrlésű élesztőmentes kenyér teavajjal és bármilyen zöldséggel, pl paprika, paradicsom (ezt ugyan írtad), hagyma, uborka,
tk élesztőmentes kenyér piritva teavajjal fokhagymával (ezt lehet vacsira is, mert reggel lehet fogmosás után is érződne a fokhagyma)
Lecsó barnarizsel vagy kölessel
görög saláta
tacziki saláta
olajos hal citrommal(lehet kapni olivaolajos halkonzervet amiben nincs tartósítószer, csak hal olivaolaj és tengeri só)
vizbe-gríz fahéjjal
Grillezett cukkíni és padlizsán fokhagymás joghurtmártással
Grillezett cukkini saláta
padlizsánkérmes tk kenyér
indai kenyér (lepénykenyér)
köleskörözött
pisztráng sütőben megsütve citrom karikával
rizottó – barna rizs, zöldségekkel esetleg tonhalal sütőben összesütve
császármorzsa
durum tésztából káposztás kocka
Pizza mozorella sajt nélkül
Vacsira:
ugyan azokat amit reggelinél írtam
vagy pl káposztás pogácsa
rengeteg recept van a Mit főztél ma? Receptek candidásoknak oldalon, csak meg kell nézni melyiket eheted első időszakban.
ez nem nehéz, amiben állati eredetű dolgot, vagy gyümölcsöt látsz azt biztosan nem. (gondolok itt pl túró, tojás, mozzorell, feta stb).
Alkoholos teafa olaj? Na ilyet se hallottam még. A teafát gyógyszertárban szoktam beszerezni, ezt a fajtát:
Ez teljesen 100%-ig teafaolaj, semmi más nincs benne.
Levendula olajat dm-ben vagy rossmannban szoktam venni, a naturol jó minőségű. De lehet ezt is érdemes megkérdezni patikában.
remélem teljeskörű szűrést csinál.
Warj csak jót akart, lehet kicsit túlreagáltad. Nem tudhat még ő sem mindent, és jó szándékkal írta. Én megértem, hogy élsportoló, így amennyit meg tudsz érte tenni a gyógyszerekkel meg amit a doki ad, az részedről a maximum.
Köszi az oldalt majd belekukkantok!!
Ja és köszi minden segítséget!!!
Úgy érzem,hogy elbeszélünk egymás mellett.:-) Amit írtál páromnál a diétát nem értettem hogy miért kellene!!!A másik felét értem már rég óta szenvedek ezzel tudom hogy őt is kezelni kell,de ezt meg is teszük!!De az nem diéta!!Most is megyek majd nőgyógyihoz kérek neki is mindent!!Úgy gondolom sokan azért nem kapják el hiába él mellettük candidás,mert ellenál a szervezetük.Most én is azon leszek,hogy ellenálljon a szervezem bárminek!!Egyébként próbálom neki adagolni az óvszeres megoldást... :-(
Szóval.Hihetetlen zabagép vagyok.én eddig csak olyan kajákat ettem amit most nem lehet!El se tudom képzelni az életem tej nélkül.Édes vagy hogy próbálsz segíteni,de mivel nagyon szeretem az ízeket,így nekem ezek közül a kaják közül nagyon nem erőltetném.Ha már kellőképpen összeszűkül a gyomrom menni fog így.A második időszaktól meg kicsit lazább lesz.Csak zöldséget eszem.Reggel kenyér (élesztőmentes) meg teavaj,paradicsom.Ebéd valamilyen formában zöldség,korpovit keksz pár szem,néha natúr joghurt.Ennyi.Volt már barna rizs,natúr hal.
Az én párom élsportoló(labdarúgó)95 cm,92 kg.Napi 2 edzés, ebben az első 9-10 km futás!!Nem tudom,hogy a fiad mennyire sportol.Én elhiszem hogy a fiadnak ez jót tett.Nagyon fontos minden tápanyag(Fehérje(izmok),szénhidrát)!!!!!!!De gondolom ezt te is tudod!!Napi 2 szer eszik főt kaját stb.Inkább ruháznám!!!:-)Az egészséges táplálkozásban pedig szerintem mindennek benne kell lennie nyilván jó minőségben.Gondoljunk csak a táplálkozási piramisra!!
Raktam anno a tisztasági betére teafa olajat, de ez alkoholos volt. Mióta diétázom, és a samponomba is raktam belőle korpás lett egy részen. Nem tudom, hogy azért mert előtte is az volt, csak le volt tapadva, és nem jött fel, vagy csak annak a jele, hogy élni akarnak még a gombák...
Te hol veszed ezeket az olajokat (teafa és levendula)?
Szerintem mindenkinek érdemes lenne az esti fürdés után egy kicsit nudizni. Vagyis törölközés után 15-20 percig ne öltözzünk még fel, minden ruhanemű nélkül legyünk. Így tényleg teljesen megszárad a bőrünk, nem lesz nedves. Na meg a sok oxigén sose árt.
Mivel az ember a legjobban az intim részein izzad(ugye itt vagyunk a legjobban beöltözve) érdemes hintőporral beszórni, az felszívja a nedvességet.
Részlet a saját könyvemből, ami készülőben van remélem segít.
Nőgyógyászati panaszok esetén
A gomba nagyon szereti a nedves közeget, így nagyon fontos a tisztálkodás ebből a szempontból. Tusolás, fürdés után mindig jó alaposan törüljük szárazra a nemi szerveket. Strandolás esetén ne hagyjuk magunkon megszáradni a fürdőruhát, egyből vegyünk szárazat és törölközzünk meg. Amennyiben nőgyógyászati problémánk van, akkor ne a szaunát használjuk méregtelenítésre.
A tünetek enyhítésében segíthet a sós ülőfürdő. Vannak, akik gyógyszertárban kapható tejsavat vásárolnak és ezzel irrigálnak. Van egy tamponos megoldás, mely lényege a következő:
Édes (alkoholmentes) graepfuit cseppet szívass fel tamponra a következőképpen: egy pici pohárba kell tenni 10-15 cseppet, s ebbe nyomkodd bele a tampont, tedd fel éjszakára, majd probiotikummal kevert élőflórás natúr joghurtos tampont tegyél fel következő éjszaka. Ezután érdemes valamilyen tejsavas irrigálást végezni, aztán este megint graepfuitos tampont. Ezt hat napon keresztül váltogasd. Az alsóneműidet külön mosd, s mindig tegyél a mosóvízbe grape cseppet.
Egy másik irrigálási lehetőség az ezüst kolloidos irrigálást (ebbe lehet rakni grappe cseppet is). Az egyik lány a fórumon ezt próbálta ki és már egy irrigálás után jelentős változást tapasztalt, a folyása tisztává vált. Az ajánlott mennyiség az irrigátor tartályába ami körülbelül 2 dl-es lehet 3 ml ezüstkolloidot és 2 csepp graepfuit cseppet kell tenni, és ezzel irrigálni.
Ezek persze csak ötletek, mivel a hüvelyflóra mindenkinél más, ezért a szervezet is különböző képen reagálhat. De mivel azok akik ilyen panasszal küzdenek, már annyi mindent kipróbáltak, úgy gondolom, hogy egy próbát megér.
Amíg panaszok vannak, addig nem javasolt a sexuális élet. Amikor panaszmentes lesz az illető, akkor az óvszer használata az együttléteknél ajánlatos, további javaslat még graepfuitmag cseppel mindkét félnek a nemi szervét a sexuális együttlét előtt és után külsőleg megtörölni.
Addig, amíg nem teljes a gyógyulás candida szempontjából (és itt nem csak a nőgyógyászati tünetek megszűnéséről van szó) nem szabad gyermeket vállalni, mert a gyerek már a születéskor magával hozhatja a candidiast. Ennek az első megjelenési formája a szájpenész szokott lenni.
A hölgyek számára az anolinos betét használata javasolt, a tampont használatot (csak terápiás kezelés kapcsán) nem javasoljuk.
Az alsónemű szempontjából fontos, hogy csak pamutalsót szabad hordani és a hagyományos fajtát. Ugyanis a tanga alsó szinte hidat képez a végbél és a hüvely között a gombák számára.
Fontos az is, hogy sok esetben a férj/partner nem is tud arról, hogy ő maga is candidiasban szenved. A férfiaknál nagyon gyakran előfordul, hogy a nemi szerven nem nincs elváltozás, de ettől még jelen van a candida gomba túlszaporodása. Amellett, hogy a tüneti krémes kezelést javasolt, természetesen ugyanolyan fontos lenne az ő számukra is a terápia/diéta tartása, hiszen később a sexuális együttlét során a gombák visszakerülhetnek a hüvelybe (pin-pong effektus).
Végezetül egy általános megfigyelés, ha valakinek hüvelyi úton candidája van, nagy a valószínűsége, hogy a szervezet más területén is megvan az elszaporodás, ezért nem szokott hatni csak ideig óráig a nőgyógyász által felírt krém, kúp stb., mert csak helyileg van a gomba kezelve, véglegesen csak a teljes terápiával lehet meggyógyulni.
[link] javaslom olvasd el a pároddal együtt ezt az oldalt.
Nagyon sok kérdésre választ kapsz a candidával kapcsolatban én is sokat tanultam belőle.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok