Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

18486. warj (válaszként erre: 18470. - Hetty85)
2011. okt. 20. 11:04
Ja mozzorellát lehet enni második időszaktól.
18485. warj (válaszként erre: 18470. - Hetty85)
2011. okt. 20. 11:04
A második időszak egyénfüggő hogy meddig tart. Akkor van vége, ha meggyógyultál. Van akinek 2-3 hónap van akinek 1 év. Ezt nem lehet megmondani így előre, hogy neked meddig fog tartani. Ha már 3-4 hónapja diétázol, és abszolult tünetmentes vagy, akkor célszerű egy kontrol vizsgálat hogy lásd hogy áll a candida túlszaporodásod.
18484. warj (válaszként erre: 18463. - Princepilla)
2011. okt. 20. 11:01

A müzlihez egy kis jó hír. Magadnak tudsz készíteni müzlit és ezt tudod enni natur joghurttal.

A zabpehelyhez tehetsz magvakat, lenmeg,szárított csipkebogyó, szezánmag, napraforgó mag, mandula, dió, (ezek könnyen penészednek jól meg kell nézni hogy megehessd).

18483. warj (válaszként erre: 18437. - XRamix)
2011. okt. 20. 10:52
Igen, nekem Ökonetes van, abban is van gricelin, szerintem mindegyikben van.
18482. warj (válaszként erre: 18436. - Akali)
2011. okt. 20. 10:50
Igen ez így van, viszont a többi probiotikumnál általában van egy időszak amíg rendszeresen lehet szedni. Legalább is a Laktív aktívnál 2-3 hétig lehet szedni, és én ezután adtam a gyereknek a normaflore-t.
18481. warj (válaszként erre: 18435. - Akali)
2011. okt. 20. 10:49

Hát az az igazság, hogy a fiamnak egyik sem jött be, így ő egyáltalán semmilyen növényi tejet nem ivott a diétában (meg másmilyet sem).

A szójatejet szokták itt inni a lányok, ha jól emlékszem a DM-ben veszik. Minden esetre majd ha a második időszakban leszel, elég ha a legkisebb kiszerelést veszed meg, és csak akkor veszel többet ha bejön az íze.

18480. warj (válaszként erre: 18434. - Hcs2)
2011. okt. 20. 10:47
ja értem, csak számomra félreérthető volt, csodálkoztam is rajta, hiszen már rég itt vagy a fórumon és nem feltételeztem volna hogy így szeded.
18479. akali (válaszként erre: 18473. - XRamix)
2011. okt. 20. 10:42

Ezt azoknak másoltam ki akik nem szeretnének kenyeret sütni!!!Amit otthon sütünk amellett az szól,h olcsóbb.Bár nem biztos.Én a negyed kilót 230ft-ért veszek.Elvágják ha akarom.

Összetevők: víz, só, élesztő nélküli kenyér koncentrátum (speciális búzaliszt, speciális rozsliszt és töret, rozskorpa, természetes natúrkovász (liszt+víz). Az amylaz enzim van kivonva belőle, az élesztő érzékenyek is fogyaszthatják.

Ajánló: Felhívjuk figyelmét minden kedves vásárlónknak, aki Candida diétát folytat, hogy ezen termékünk bizonyítottan segített már a betegség legyőzésében. A Lipóti Pékség élesztő nélküli kenyerét élesztőérzékeny vásárlóink is fogyaszthatják, mert az alapanyagból kivonták az amylaz enzimet. A Lipóti Pékség Mintaboltok vásárlóitól kaptunk pozitív visszajelzést a diéta sikeréről. Üzleteinkben akár kóstolásra is lehetőséget biztosítunk kisebb kiszerelésű termékcsomagolással. A Lipóti Pékség élesztő nélküli kenyere amellett, hogy nagyon egészséges, rendkívül finom is. Jó étvágyat, és jó egészséget kívánunk!

18478. akali (válaszként erre: 18473. - XRamix)
2011. okt. 20. 10:32
Szió!A lenmag az sima vagy örölt?
18477. e9ohil (válaszként erre: 18475. - Akali)
2011. okt. 20. 10:22
Keszaninak igaza van, minél többet csinálja az ember, annál jobban sikerül. Én heti egy alkalommal csinálok kenyeret, de nem sokat. Kb. egy negyedkilós lehet.
2011. okt. 20. 10:20

Köszönöm a részletes információáradatot:))

igaz felkészültebb vagyok,szóval ezek az infók a kis candidás mappámba fekszenek kinyomtatva:)

sok dolog nem tiszta még....de azt hiszem menni fog a diéta.

Természetes a műzlit mint natúr magos műzlit értettem:)

Második időszakban mi a helyzet a cukormentes lekvárokkal,bió üdítőitalokkal,édességekkel....meg mindenféle bió élelmiszerrel?(amelyekben nyírfacukor van, meg még itt írtatok két édesízt okozó ízesítőt de nem tudom a nevüket így hirtelen azok ehetők?)nem mintha nagyon édesszájú lennék.csak a hozzáálásomba segít az,hogy könnyeb,ha tudom akár ehetek olyat is a második időszakban:)

18475. akali (válaszként erre: 18461. - Keszani)
2011. okt. 20. 10:13
A kenyérrel kapcsolatban én nem csináltam még,nincs időm rá.Hiába van meg hamar abba a kis időbe ami nekem van nem kenyeret sütök.Én a Lipóti élesztőmentes kenyerét eszem.Nem mondom,h fehér kenyér de nagyon finom a többi kajához képest.
18474. cffb78aae6
2011. okt. 20. 09:39

Sziasztok!

Majdnem egy hete nem szedem az útifűmaghéjat, és sajnos azóta nem tudom elvégezni a nagydolgom. Míg szedtem, minden nap el tudtam menni.

Kellene szednem a vitaminokat, de útifűvel azokat nem lehet.

Segítsetek kérlek!

Sok zöldséget eszem, rengeteg vizet iszom pedig!

18473. xRamix (válaszként erre: 18450. - Hetty85)
2011. okt. 20. 09:19

Szia,

Bár én már régen nem küzdök ezzel (hál isten), de anno nekem is sok problémám volt a WC-zéssel. Pár tippet tudok adni, amiket azóta bevezettem a mindennapjaiba és nincsen szorulásom.

1. sok-sok víz: én napi minimum 3 liter vizet megiszok, erre úgy lehet rászokni, hogy magamnál hordok egy 1.5 literez üveget és nézem, hogy mennyit kell még inni, ezt napi 2x kiiszom.

2. lenmag: minden nap eszem 1 tk-nyi lenmagot. Joghurtba, műzlibe még salátába is tehető, ez is sokat segít.

3. zöldtea: amellett, hogy másra is jó,ez is segíti az emésztést. Általában ebéd után szoktam inni egy bögrével.

Ha ezeket bevezeted, szerintem nem lesz gond :)

18472. keszani (válaszként erre: 18470. - Hetty85)
2011. okt. 20. 08:05

a gyogyulás hosszu foylamat ,mint ahogy az is hosszu ido alatt alakult ki,h tulszaporodtak benned. akár 3 honap után is lehetnek tuneteid, de ha már visszaszoritottad és a probiotikumok segitségével vissza állítotad a jo bacik mennyiségét akkor ok már segitik a szintre hozását, tartását. ezért van menete a diétának.

az elso idoszak, mint 2-3 hozzászolással lejjebb olvashattad, 3-max 4 hétig tart. ekkor szeded a gombaolot, h elpusztuljanak a gombák és a béltisztitot,h az elhalt gombák távozni tudjanak a szervezetedbol. azért étkezunk rostban gazdagon és iktatunk ki sok ételt,h ez is ellosegitse a tisztulási folyamatot, vmint a gombának táptalajt ado ételeket azért zárjuk ki,h ne is adjunk nekik semmit, amibol táplálkozni tudnádnak. ha adnánk nekik akárcsak egy kis cukrot, keményitot, ecetet, élesztot (csak pár tilos étel) már elég lenne neki,h tovább szaporodjanak és felesleges lenne a gombaolo és a tobbi "tortura".

az,h ki tud neked segiteni,h megfelelo mennyiésgu vitamint szedj magadhoz, abba sztem senki nem tud segiteni, a szervezeted ugyis jelez ha vmi hiányzik neki. de pont azért tartt max 4 hétig az elso szakasz,mert ez elég ahhoz,h a gombák nagy részét kipaterold, de viszont utána már tulságosan legyengul a szervezeted és csak ártasz. elso szakaszban azért nem szedunk vitaminokat mert nem lenne elég idejuk felszivodni.

másodikban elkezded a vitzaminokat, probiotikumokat és az ételek visszavezetését,h felerositsd a szervezeted,h segitsen a további harcban. az ételeket pedig azért vezetjuk vissza lassan, mert azért mégiscsak 4 hétig melloztél bizoyos ételeket, amiket ha hirtelen mind magadhoz veszed szorulásod lehet, rosszul éreznéd magad, fájna a gyomrod, stb.

probiotikumot bmeddig lehet szedni, persze fajtátol fugg, ezért fontos elolvasni a használati utasitását. de a Normaflore-t bmeddig lehet. viszont sztem tulzásba sem kell esni.

vitaminokbol pedig inkább mindet kulon-kulon szerezd be, minél tobb alkot egy bogyot, annál nagyobb az esélye,h tobb folosleges dolog van benne.

de Téged is kérlek,h olvass vissza az utobbi idoben sokszor volt téma a második idoszak.

18471. e9ohil (válaszként erre: 18463. - Princepilla)
2011. okt. 20. 08:02
Activiából a krémes változat is fogyasztható, mert ugyanaz van benne, mint a natúrba...
18470. Hetty85 (válaszként erre: 18459. - Keszani)
2011. okt. 20. 05:55
Köszi, de lehet,h tényleg elrontottam, mert úgy tudtam, h mozzarellát lehet enni, és raktam a rakott zöldséges tálra.. :( Nem tudod véletlenül, h a gasztroenterológián az orvos tud-e segíteni az étrendben? Vagy kinek a segítségét kell kérni ahhoz, h biztos elég vitamint, ásványt egyek a diéta alatt? Amiatt kérdezem, mert a reflux miatt ezekből az ételekből sem ehetek mindent. Másik kérdés, mennyi ideig tart a második időszak? Olyan probiotikumot kaptam, ami 60 szemes, kifejezetten candidásoknak ajánlották, sokféle jó baci van benne. Ha beszedtem a kéthavit, akkor leszek gyógyult?
18469. Hunny (válaszként erre: 18467. - Keszani)
2011. okt. 19. 22:03
Konkrétan nem, de hallottam már róla, mondjuk kisgyerekeknél gyakoribb. De mint azt a vitaminoknál is beszéltük: az egyszerű jobb:)
18468. keszani
2011. okt. 19. 21:49

ééés a diéta menete. MINDEN uj tag olvassa el. ha mi segitünk, legalább anynit tegyetek meg,h az alap dolgokat elolvassátok és legalább 20-30 oldalt vissza olvastok...időbelileg az 2 ora max, ami ugyis elmenne keresgéléssel más oldalakon, ami talán nem olyan megbizhato. ez egy sokak által bevált diéta menete, ezért is ajánljuk ezt

Egy kis segítség hogy ne kelljen keresgélni.

Az a módszer, amit ajánlani szoktunk egy általános esetre érvényes, minden eset más, és ezért minden esetben fontos lenne orvos által egyéni terápiát felállítani. Azoknak próbálunk segíteni, akik nem találják meg ezt a lehetőséget.

A candidiasból meggyógyulni teljes életmódváltással lehet és egy terápia végrehajtásával. Ennek a terápiának az a lényege, hogy van egy felkészülési időszak, amikor beszerezzük a megfelelő élelmiszereket, gombaölőszert, béltisztítót, kiegészítőket. Feltérképezzük, hogy mit hol lehet megkapni, felkészülünk arra, hogy mit hogyan tudunk elkészíteni. A terápiát csak megfelelően felkészülten célszerű elkezdeni.

A javasolt terápia két szakaszra osztható.

Első időszak: gombaölőszer (orvos írja fel) és béltisztító alkalmazása (ezt bioboltban meg lehet venni). Ebben az időszakban mentesítjük a szervezetet, ezzel is segítve a méreganyagok, elhalt gombák ürülését. Természetesen az elhalt gombák sem tétlenkednek, hiszen amíg a szervezetben vannak továbbra is mérget termelnek. Eben az időszakba elsősorban zöldségeket fogyasztunk, a megengedett köreteket, mint pl. barna rizs, köles, hántolt árpa, kuszkusz. Hetente egyszer ehetünk durum tésztát. A burgonya a magas keményítő tartalma miatt nem javasolt, hiszen a keményítőből cukor lesz a szervezetben, a cukor pedig kiváló táplálék a gombák számára.

Zöldségek közül a babféléket nem fogyasztjuk, mert gázosítanak, csak a második időszaktól, a kukorica tilos végig a diéta alatt és a kukoricából készült termékek, mint pl. a kukoricaliszt, kukoricadara. Kivételt képez a lisztérzékeny candidás beteg ebben az esetben. Itt is látszik, hogy ezek általános dolgok, és fontos az egyénre szabott diéta. A sütőtököt is inkább a második időszaktól ajánljuk, mert magas a cukortartalma, de itt megoszlanak a vélemények.

Gyümölcsök közül első időszakban csak a citrom ehető, az összes gyümölcs ki van zárva (ennek a lényege, hogy még a gyümölcsből nyert cukor élvezetét sem adjuk meg a gombáknak).

A citrom viszont nagyon jó, mert lúgosít. Ha a gyomra bírja az embernek, akkor reggel ihat 1-2 dl kifacsart citromlevet és utána erre vagy 3 dl vizet.

Ehető még az élesztőmentes kenyér általában Teljes kiőrlésű lisztből készül, de lehet vegyíteni zabliszttel, rizsliszttel stb. Ebből napi 1-2 szelet lehet enni.

Ehető még teavaj, natúr cukormentes joghurt, zabpehely, natúr müzli (zabpehely, lenmag, napraforgó mag, szezámmag, saját magunk is készíthetjük).

Ehetőek a magvak és a diófélék (vigyázni kell, mert a diófélék könnyen penészednek).

Kiváló nasinak a kölesgolyó (természetesen natúr).

Az első időszakban húst nem fogyasztunk, esetleg halat lehet enni.

Az első időszakban az édesítő használatát is mellőzni célszerű, mert a candidiasban szenvedők általában nagyon kívánják az édességet, és ha édesen fogyasztják az ételeket, akkor még jobban kívánják. Ez egyszerű biológiai folyamat, nem tilos az édesítő használata, de könnyebb a diéta tartása, ha betartjuk. Használható a Stevia és a Nyírfacukor. Ezek természetes édesítők, nem tartalmaznak különböző adalékanyagokat, színezékeket stb. Az első időszakot2-3 hétig, maximum 1 hónapig tartjuk.

Második időszak 3-4 héttől kezdődik: először is abbahagyjuk a gombaölő és a béltisztító szedését, és elkezdjük a probiotikum és a különböző vitaminok ásványi anyagok bevitelét. Nagyon fontos, hogy az első időszak ne tartson tovább, mert teljesen legyengül a szervezet, ezért fontos a bélflóra helyreállítása, a vitaminok ásványi anyagok pótlása. Sokan tévhitben élnek és hónapokig szedik a gombaölőszert és a béltisztítót, és csodálkoznak, hogy nem javulnak. Ez azért van, mert a szervezet teljesen legyengül és nem lesz képes regenerálódni. A probiotikum és a vitaminok, ásványi anyagok szedésének az első időszakban nem sok értelme van, mert a béltisztító alkalmazása mellett nem nagyon van ideje felszívódni, másrészt pedig a szervezetet meg kell tisztítani a méreganyagoktól, ahhoz, hogy a jót képes legyen befogadni.

Ebben az időszakban vezetjük vissza szépen egyesével az engedett élelmiszereket, amiket eddig nem lehetett fogyasztani. Vagyis a savanykás gyümölcsöket, a fehér húsokat, a túrót, a feta és a mozarella sajtot, a tojást stb. Ez nem azt jelenti, hogy egyik napról a másikra elkezdünk mindent enni, hanem szépen fokozatosan 2-3 napig visszavezetve egy-egy dolgot. Én mindig az alma példáját szoktam említeni. Tehát első nap eszünk egy gerezd almát, ha nincs semmilyen panasz (puffadás, kiütés, hasfájás, hasmenés stb. ), akkor másnap egy felet és harmadnap egy egészet ehetünk. És jöhet a következő élelmiszer.

Azért fontos, hogy óvatosan és egyesével vezessük vissza, mert így ha panaszt okoz, tudjuk melyik élelmiszer okozott panaszt. Ha mindent összeeszünk, nem tudjuk melyik volt az amelyikre a szervezet még nem készült fel. És a gyomrot sem terhelhetjük meg ennyire, hiszen hetekig nem ehettük ezeket a dolgokat. Természetes, hogy ha egyszerre több dolgot eszünk, akkor hasfájás, hasmenés vagy puffadás okozhatunk saját magunkra.

A terápia elve tulajdonképpen ez, de ez egy általános leírás, mint már említettem, mindenkinél személy szerint más és más. A panaszoktól függően más és más kiegészítőt ajánlhatunk. Pl. a fáradékonyságra Q 10 szedését, de mást ajánlunk egy nőgyógyászati panasz esetén és mást egy bőrprobléma esetén.

Első időszak

Zöldségek (Első időszak-kivéve a babfélék, mert szeles, és a sütőtök, mert magas a cukortartalma) Kukorica és származékai TILOS (kivéve a lisztérzékeny candidásokat)

Gabonák - kásák, teljes kiőrlésű lisztek és belőlük készült élesztő nélküli kenyér és pékáru.

Gabona félék és csíráik:

barnarizs,

búzacsíra,

retekcsíra,

hagymacsíra,

köles,

zab

rozs

hántolt árpa

hajdina

korpatermékek

kusz-k usz

bulgur

vöröslencse

lencse

&# 8226; sárgaborsó

Gyümölcs: első időszakban csak a Citrom ehető

Olajos és más magvak (a földimogyoró és a pisztácia gyakran penészes, ezért inkább kerülendők).

Hüvelyesek: ehető de gázosít, ezért ha puffadást okozhat.

Tejtermékek: aludttej, joghurt,

Olajok - előnyben részesíteni a hidegen sajtoltakat. Főzéshez mangalica zsír.

Fűszerek.

Gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, forrásvíz.

Húsok: halat

Kenyér és tészta:

durumliszt,

rozsliszt,

rizsliszt,

teljes kiőrlésű magvakból készült dolgok,

tönkölybúza,

Graham-kenyér v. buci, (természetesen saját készítésű élesztőmentes)

durum tészták, fekete kenyér (természetesen saját készítésű élesztőmentes)

Második időszak

Nem édes gyümölcsök (alma, grapefruit, citrom, avokádó, málna, szeder, ribizli, meggy, ).

alma,

málna,

áfonya,

csipkebogyó,

eper,

szeder,

ananász,

kivi,

citrusfélék,

gránátalma,

csonthéjasok (pl dió)

fenyőfélék

Tejtermékek:

aludttej

natúr joghurt,

sovány túró (lehetőleg házi)

feta,

mozarella,

gomolya

kecskesajt,

juhsajt (brindza),

svájci cheddar,

rizstej,

zabtej,

szója tej

Olajok - előnyben részesíteni a hidegen sajtoltakat. Főzéshez mangalica zsír.

Fűszerek.

Gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, forrásvíz.

Húsok: fehér húsok, hal, tenger gyümölcsei, vad, szárnyasok.

Tojás (heti 1-2 alkalommal).

18467. keszani (válaszként erre: 18465. - Hunny)
2011. okt. 19. 21:46

ismersz olyat, aki függő lett tőle?

én is azt használtam, nővérem is és semmi bajunk tőle, azota se kívánom :D sztem ez a függőség egyén kérdése...és azért sztem kevesen vannak, akik erre rákattannak :D

18466. keszani (válaszként erre: 18455. - Princepilla)
2011. okt. 19. 21:45

a jo kis kenyér recept, ami be is vált:

Próbáljátok ki ezt a kenyeret, finom puha kenyérkét fogsz kapni.

Ír szódás kenyér candidásoknak

Hozzávalók:

25 dkg tönköly teljes kiőrlésű liszt

15 dkg zabliszt

1 kiskanál nyírfacukor

1 kiskanál só

1, 5 kiskanál sütőpor

1 kiskanál szódabikarbóna

1 kis pohár joghurt

5 dkg liga margarin vagy teavaj

szódavíz (én szénsavas ásványvizet raktam)

Elkészítés:

Minden hozzávalót összegyúrunk annyi szódavizet adva hozzá, hogy puha de nem folyós tésztát kapjunk. A tésztát lapított gömbbé formáljuk, lisztben kicsit meghempergetjük, a tetejét kereszt alakban bevágjuk és 200 C fokon kb 40 percig sütjük.

Én nem pihentettem a tésztát, egyből raktam a sütőbe.

Tanácsok:

Szóda helyett szénsavas ásványvizet is lehet használni. A vajat én meg szoktam olvasztani, sokkal könnyebb belegyúrni a tésztába.

A szóda kb 1-1, 5 dl.

Elkészítési idő: 50 perc

18465. Hunny (válaszként erre: 18463. - Princepilla)
2011. okt. 19. 21:44

Szia!

Őszintén én nem ajánlom a Danone és Aktívia joghurtokat. Mindenféle adalékanyagokat raknak bele, mondják h biffidus essensis van benne, de tudni kell róla, hogy függőséget okoz. Én a sima tesco-s joghurtot használom, nagyon jó, finom és olcsóbb:)

18464. keszani (válaszként erre: 18463. - Princepilla)
2011. okt. 19. 21:39

zabpeely lehet, vizzel, vmiylen olajos magokkal, de ezeknél viyáz, mert hamar romlanak és észre se veszed.

muzli nem, hisz abba száritott gyümik vannak, és első időszakban a gyümi tilos. elolvastad a diéta menetét? mert akkor keresd vissza és olvasd el, mert a müzli egyértelmű lene (gondolom)annak aki azt elolvasta.

a bifidusos joghurtba nincs cukor.

rizs??barna rizst lehet, igen, akár minden nap, de zöldséggel...ha gyogyulni szeretnél akkor zöldségezz és sok-sok folyadék.

ugye első időszakban a gombaölő beszerzése fonto, és a béltisztitóé. ha visszaolbvasol tippeket is kapsz rá, hisz nemrég valaki pontos neveket kérdezett ezekre.

18463. Princepilla (válaszként erre: 18460. - Keszani)
2011. okt. 19. 21:24

Köszönöm a válaszaid.Nem mondom,h jobb kedvem lett tőle...inkább zöldség?és ilyenek,h müzli,zabpehely?

riszt lehet minden nap?

Danon natúr,Aktívia natúr(nem a krémes változat) ezek fogyaszthatók?

A másik,amit nem nagyon láttam itt a fórumon...valaki tudna valami tájékoztatást adni arról,hogy hol érdemes és milyen termékeket vásárolni?Bp-i vagyok.

18462. keszani (válaszként erre: 18458. - Princepilla)
2011. okt. 19. 21:21
NE vagyél oylan kenyeret! nem lehet enni, mindegy,h miylen élesztő, de nem lehet enni, ugyanugy bomlik le a szervezetben+kukorica liszt van benne, ami TILOS a diéta alatt
18461. keszani (válaszként erre: 18457. - Vali72)
2011. okt. 19. 21:20

NEM LEHET OLYAN KENYERET ENNI!!! azért írtam nagy betűkkel,h mindenki elolvassa, nyugi, nem vagyok ideges :D

de abba van növényi élesztő, ami szintén élesztő+kukorica liszt van benne, ami TILOS a diéta alatt.

kérlek ne mondj olyat, amiben iylen van

18460. keszani (válaszként erre: 18455. - Princepilla)
2011. okt. 19. 21:16

szia! üdv itt és remélem gyogyultan fogsz nemsoká forumozni :D

előszöris, kenyér...volt már aki elcsuszott ezen, ezért NE vegyél üzleti kenyeret, bmit is irjanak rá (pl candidásoknak v candidások is ehetik...). süsdmagad, sikerülni fog, nagyon jol le van irva a receptes forumon.+minél sűrűbben csinálod annál jobb lesz.

joghurt? hidd el vannak natur, cukor mentesek. ne a kaloria értékét figyeld, és ott a szétirást, hanem a konkrét cukrot, édesitőt.

hal...első időszakban lehet, de a konzervekkel bnagyon vigyázz, habár találsz olyat, ahol oliva olajban van csak.

a tk buzadara meg ráér, az első időszak 80 százaléka zöldségről szoljon. heti 1x tészta, és napi MAX 2 szelet a mi kenyerünkből.

mangalica zsirt kenhetsz kenyérre is, nyugodtan, de azt se minden nap.

18459. keszani (válaszként erre: 18450. - Hetty85)
2011. okt. 19. 21:09
ne aggodj, hajtja ki belőled. a másik,h rengeteget igyál, ha nem akkor lerakodik ugyanugy, és még jobban felfogja a sok élelmiszert a belekben
18458. Princepilla (válaszként erre: 18457. - Vali72)
2011. okt. 19. 20:55

oh..gondoltam,h nem úszok meg még egy kört a biobolt nélkül...néha csak pislogok az üzletben:)

nem is reméltem,hogy finom lesz...majd felturbózom sok zöldséggel...:)

köszönöm a segítséged:)

18457. Vali72 (válaszként erre: 18455. - Princepilla)
2011. okt. 19. 20:45

Szia!

Teljes kiőrlésű tönköly dara bioboltban van. Jó drága. A kenyér meg piszkei teljes kiőrlésű tönköly kenyér élesztő nélkül. Pirítás nélkül nem igazán ehető:)) Ez is bioboltban van. A többihez nemigen tudok hozzászólni, de joghurt biztos van cukor nélküli, csak én sose ettem meg joghurtot, azért nem tudom.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook