Etetés előírás szerint (beszélgetés)
Jó ha van valami rendszer az étkezésekben, de azért nem kell szigorúan betartani. Ha éhes a gyerek had egyen! Csak arra figyelj hogy ne etetéssel válaszolj minden nyekkenésére! (Sajnos ismerek olyat aki rögtön töm valami kaját a gyerek szájába ha megmukkan, pedig más miatt is sírhat, nem biztos hogy éhes.)
Ha a pépek miatt nehezen kakil, adj neki pl barackot, szilvát, sütőtököt. Szerintem amíg kap tápszert, nem baj ha nem iszik sok teát.
A pépeket próbáld minnél hígabbra csinálni eleinte és szép fokozatosan sűrűbbre. Gondolom a tápszert azért eszi szívesebben, mert azt csak nyelni kell, a pépekkel meg már dolgoznia kell.
Én mindig igény szerint etettem a gyereket, de persze azért óránként nem szabad. Valamilyen rendszert bele kell vinni.
Javaslom, hogy mindig írd fel az aktuális kérdéseidet, gondjaidat, így amikor jön a védőnő akkor ne blokkolj le. Menj el legközelebb tanácsadásra és kérj tanácsot a doktornőtől, ha a védőnő ilyen "rohanós", vagy a többi kisbabás anyukától. De különben én is "józan paraszt ésszel" neveltem fel a gyermekeimet, nem ragaszkodtam a könyvhöz, védőnőhöz. Minden gyermeknek különbözőek az igényei, úgyhogy nem lehet egy módszer szerint nevelgetni őket.
Jó babázást!
Szia!
Ne keseredj el,a babdat ugy etesd ahogy te jonak látod és szerintem hülyeség 4 órát várni az etetésel.Az én kislányom ugyan cicizik még ma is most 19 hónapos.De volt bizony amikor oránként kért.Arra figyelj hogy gyümölcs féléket is adj neki.Ha kemény a széklete lehetöleg ne banánt.De már nagyon klasz bébikaják is vannak!
Érdemes több félét megprobálni.Ha még igényli a tápszert nem hiszem hogy el kéne hagyni adj azt is csak felváltva.Ha nem szereti a teát akkor nyugodtan probálkozhatsz gyümi lével csak higisd elöször 3/4 viz 1/4 gyümi lé és ha megszokta már lehet fele fele!Nálunnk 3-4 hónapos volt mikor elkezdtük adni mert iszonyatosan hasfájos volt ez nekünk segitett!Arra figyelj ne legyen tartositó benne és cukor!A cukor is foghat!Ha gondolod megadom a mi védőnőnk számát ő igazán nagyon segitő kész biztosan tud neked okosat mondani.
Nyugi nem csinálsz semmit sem rosszul!
Mindenki igy kezdi,szerintem.
Segítsetek!!!
Kicsi Babánk öt hónapos. Eddig egyedül, józan parszti ésszel, a Baba igényei szerint etettem. Ez azt jelenti, hogy napjában 5x 6x evett. Pár hete bevezettem a pépesített gyümölcsöket és zöldségeket. Természetesen kicsi adagokban kezdtem, és nem is volt baj. A Baba megette, megemészetette...
Aztán emeltem az adagot, amit már nehezebben tudtam "belediktálni". Ha nem kellett neki, nem erőltettem. Mivel szívesebben ette a tápszert egy idő múlva nyafogni kezdett, ha megpróbáltam megetetni a péppel. Közben adtam még teát is, amit egyenesem megutált.A lényeg: feljött a védőnő, aki
csúnyán nézett rám, mert ezzel a rendszerrel etettem eddig a Bébit. "Négy óránként kell etetni, és iktasson be gyümölcsöt stb....." Annyira sietett, hogy meg sem nézte a Picit és a feltenni kívánt kérdéseim is elszálltak az agyamból. Elhiszem, hogy sok a dolga, de... Na, megpróbálok az Ő belátása szerint etetni-gondoltam. Eredmény: ugyanaz: éhes.
A Picinek azóta eléggé kemény a széklete, ami biztosan a pépes kajától van. Egyedül vagyok, nem tud senki segíteni, irányítani, ha valamit rosszul csinálok. A doki néni is eléggé elfoglalt...
Ti hogy oldottátok meg?
További ajánlott fórumok:
- A legidegesítőbb reklám szerintem...
- *UM* végződésű szavak nem ÁBC szerint
- Tudod mi az aszcendensed és hogy mi az életfeladatod az asztrológia szerint?
- Miért nem sikerül a gyantázás, ha mindent az előirás szerint csinálok?
- Elsárgult az Aloé-m, pedig előírás szerint gondozom.. Mi lehet a baj?
- Már 2 órája hűtőben van a gyümölcskocsonya, de nem dermed meg. Mindent előírás szerint csináltam meg és fixet is raktam bele... Mit tegyek?