Esküvőn mennyit illik adni nászajándékba? (tudásbázis)
húú.. ha ennyire közeli barátok, akkor ők is voltak a tieteken nem? szorozzátok fel az inflációval ;)
Amúgy fogalmam sincs. milyen típusú az esküvő.. amibe kerültök, plusz borravaló kb a szokás barátként.
innentől meg személyes vélemény... ha mindenük megvan, akkor fura azért barátoktól pénzt kérni... vagy úgy egyáltalán barátok közt az ilyen fizetősdi. Ok, ha az ember tudja, hogy a másiknak jól jön (mi is adtunk barátok esküvőjén, ha úgy volt), de akkor meg nem kérdés a mennyit, amennyi telik, aztán pont. Úgyse azt nézik, mert minden fillér jól jön. De amúgy (és azért ez a jellemzőbb) barátnak személyes ajándékot ad az ember nem? amire sok sok év után is ránéztek, és na ez onnan van :) vagy ez csak felénk szokás?
Na, ez éppen határon van, de inkább barát.:))
A 200 már testvér gyerekénél inkább.
50-100? = 80 :)
A barátnőmnek adnék én bármennyit, de a lehetőségeimhez képest mérném. Most, ha esküvőre lennénk hivatalosak és lakodalomba is, akkor 30 ezret adnék ajándékba, és fejenként 10-10-et adnánk a menyasszonyi táncba.
Persze ez attól függ, hogy kerülne-e rá. Mondjuk nyilván nem 1 hónappal előtte szólna, ha pár hónappal előtte tudom már, hogy esküvő lesz, akkor azért lehet rá spórolni (ehh... tudom, a mai világban....), és nem lenne olyan megterhelő a kiadás.
Viszont azt mondom, mindenki a lehetőségeihez mérten adjon. Mifelénk általában a "vacsora árát" (amit meg eszik,iszik az ember a lagziban) minimum visszaadják, olyan 10 ezer forint / fővel kalkulálnak.
Szerintem ez függ a lehetőségeidtől, az anyagi helyzetetektől. Gondolom a pár sem várja el, hogy miatta adósságba verd magad :)
Úgy tudom, az illendő minimum kb. a vacsora költsége, ha ezt megfejeled már jó vagy :)
Is-is és se-se! :-)
A 200 ezer nem pofátlanúl nagy összeg? Nem sajnálom tőlük,nem erről van szó! Én amúgy az 50-100-on gondolkoztam,de ezek szerint rossz irányban járok...
Sziasztok!
Nagyon kedves barátaink döntöttek úgy,hogy hivatalosan is kötelezik egymást az együttlétre, összeházasodnak. Mivel mindenük megvan,nincs szükségük egy újabb kenyérpirítóra vagy szendvicssütőre,úgy döntöttek,hogy mindenkitől,aki gondolt ajándékra,inkább az árát kérik,és beteszik a bankba majdani gyermekük számára.
Még sosem voltam vendégként esküvőn,a párom már igen,de ott ajándékozás volt,szóval nem tudom,mennyit illene ilyen esetben adni! A pár egyébként keresztszülő is nálunk,és a vőlegény a párom legjobb barátja (hátha ez is szempont az összegnél). Ti mennyit adnátok?
Rokon? 200
Barát? 100
További ajánlott fórumok:
- Mennyi pénzt illik adni nászajándékba kollégának?
- Mit lehetne nászajándékba adni olyanoknak (apósomék), akiknek már mindenük megvan?
- Mekkora összegű nászajándékot szokás adni?
- Mennyit illik adni nászajándékba a testvérnek?
- Mennyi pénzt szoktak testvérnek adni nászajándékba?
- Pénz nászajándékba - miben illik átadni?